Gamersnet.nl

Stemmen voor gratis PlayStation Plus-games binnenkort mogelijk

Met PlayStation Plus krijg je elke maand een flink aantal games, maar het is altijd maar afwachten of er voor jou iets leuks tussen zit. Sony kiest de spellen namelijk zelf uit en dus kan het zomaar zijn dat geen enkele titel jou aanspreekt. Met het nieuwe Vote to Play-systeem wil Sony die kans verkleinen.

Eerder deze week zette Sony een promotievideo voor Vote to Play per ongeluk te vroeg online. De video werd al snel weer verwijderd, maar niet voordat een NeoGAF-gebruiker er twee screenshots van nam. Inmiddels heeft Sony de dienst officieel bevestigd.

Vote to Play is exclusief beschikbaar op de PlayStation 4 en laat alle PlayStation Plus-abonnees kiezen tussen een drietal games. Je kunt de tussenstand op elk moment volgen en de game die aan het einde de meeste stemmen heeft, wordt de maand erna toegevoegd aan de Instant Game Collection. De games die op de tweede en derde plaats eindigen, zullen met PS Plus-korting aan te schaffen zijn.

Sony benadrukt dat het Vote to Play-systeem slechts enkele keren per jaar gebruikt zal worden. We kunnen dus niet elke maand onze eigen Instant Game Collection samenstellen. Wanneer de eerste Vote to Play-sessie wordt georganiseerd, is nog niet bekend.