Verkoopcijfers Wii U passeren magische grens van 10 miljoen

De Wii U is de grens van 10 miljoen verkochte exemplaren eindelijk gepasseerd! Tussen april en juni ging de Wii U 470.000 keer over de toonbank. Dat is 40.000 keer minder dan Nintendo had verwacht, maar desalniettemin was dit genoeg om het totaal aantal verkochte consoles op 10,01 miljoen te brengen.

De Wii U is het populairst in Noord Amerika; daar zijn maar liefst 4,85 miljoen exemplaren verkocht. Japanners tonen een stuk minder interesse met een totaal van 2,48 miljoen en in alle overgebleven werelddelen samen is de console slechts 2,68 miljoen keer verkocht. Wat Europa’s aandeel in dit getal is, wil Nintendo niet zeggen. Het bedrijf verwacht tussen april 2015 en april 2016 in totaal 3,4 miljoen Wii U’s aan de man te brengen.

Hoewel het mooi is dat Nintendo deze mijlpaal heeft bereikt, steken deze cijfers schril af tegen die van de concurrentie. De PlayStation 4 is bijvoorbeeld al 22,3 miljoen keer over de toonbank gegaan en verscheen zelfs een jaar later. Recente Xbox One-verkoopcijfers zijn niet bekend, maar Microsoft liet in november 2014 al weten dat het 10 miljoen exemplaren van deze console had verkocht. Ook de Xbox One verscheen een jaar later dan de Wii U.

Momenteel werkt Nintendo aan een nieuwe console, die de codenaam “NX” met zich meedraagt. Deze wordt onthuld in 2016.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    logisch dat de wii u minder verkoopt dan een ps4 of xbox one. De meeste mensen vinden games zoals gta of cod veel leuker dan een Mario. desalniettemin us 10miljoen x verkocht geen slecht aantal

  2.   
    Streetfighter81's avatar

    Ik vind dat nitendo het goed doet, want ik denk dat de meeste mensen die nitendo kopen kleine kinderen hebben of nitendo als 2de console naast hun PlayStation of Xbox hebben

  3.   
    tijn80's avatar

    Thijs. schreef, "logisch dat de wii u minder verkoopt dan een ps4 of xbox one. De meeste mensen vinden games zoals gta of cod veel leuker dan een Mario. desalniettemin us 10miljoen x verkocht geen slecht aantal"

    Wat een onzin! Alsof ze alleen maar Mario-games hebben. Deus Ex en Mass Effect 3 is ook verkrijgbaar op de WiiU. Het probleem is alleen dat ze (minstens) een halve generatie achterlopen op de PS4 en XO. Hopelijk is de NX een console die dit gat kan overbruggen, want Nintendo heeft zeker een aantal leuke exclusives. Denk echter dat het een handheld zal zijn.