RollerCoaster Tycoon World wisselt opnieuw van ontwikkelaar

Dat de ontwikkeling van games niet altijd even soepeltjes verloopt, is algemeen bekend. Maar dat een game twee keer van ontwikkelaar wisselt, dat zien we niet elke dag. Maar dat is precies wat er is gebeurd met RollerCoaster Tycoon World. De game begon als project van de studio Pipeworks Software, maar werd al snel overgenomen door Area 52 Games. Nu is er echter opnieuw een wisseling geweest: Nvizzio Creations heeft nu de leiding over de nieuwe RollerCoaster-titel. Volgens sommige geruchten gebeurde dat al in mei. Wat de gevolgen zijn voor de releasedatum van het spel is onbekend.

In de afgelopen weken zijn er veel updates verschenen, zoals een nieuwe, meer realistische grafische stijl. Ook is inmiddels bekend dat RollerCoaster Tycoon World ondersteuning zal bieden voor de Steam Workshop. De game zal op Gamescom te zien zijn, dus dan weten we allicht meer.

 1.   
  AllardK's avatar

  Wat veranderd dat dan?

 2.   
  PSPfreaky's avatar

  Dit kan eigenlijk niet goed zijn voor de game zelf en de reputatie. Ik heb mijn ogen nu eerder gericht op Planet Coaster.

 3.   
  Musicman88's avatar

  Of het niet goed is voor de game moeten we nog even afwachten. Wat we tot een tijdje terug van de andere ontwikkelaars te zien kregen zag er niet zo veel belovend uit. De graphics zijn in ieder geval flink onder handen genomen. En hopelijk brengt zo’n nieuwe ontwikkelaar verse ideeën met zich mee, dat kan de gameplay nog flink verbeteren.

  Maar waar ik het met PSPFreaky wel over eens is dat het wisselen van ontwikkelaar tijdens het ontwikkeltraject (en zeker een traject waar al zoveel gedaan is) niet goed is voor de naam van de game. Want dit brengt veel problemen met zich mee. Maar wie weet kan de nieuwe ontwikkelaar zich zo bewijzen als een topper. 😀

  We zullen zien. Want na de laatste screens die weer opgedoken zijn ben ik wel weer enthousiast geworden voor deze game. 😉