CrewGrounds: Wat is jouw favoriete gamebeurs?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen enkele redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat is jouw favoriete gamebeurs?

Michiel Brunsveld
E3
Elke beurs heeft zijn charme: het grote publiek dat massaal naar de Gamescom komt, de Oosterse onthullingen van de Tokyo Game Show en natuurlijk Neerlands trots met de Firstlook. Toch is de E3 voor mij de favoriete beurs. Een klassieker, jaarlijks goed voor vele toffe onthullingen en een podium waar vooral Microsoft en Sony met elkaar strijden om de ‘winst’. Ik heb het grote voorrecht gehad om drie keer de E3 zelf te mogen bezoeken, enkele jaren geleden, en hopelijk komt daar ooit nog een volgende keer bij. Het is een bijzondere gamebeurs om mee te maken van dichtbij: slopend, maar oh zo tof.

Tom Kauwenberg
Gamescom
Qua aankondigingen en onthullingen is de E3 jaarlijks de grote topper der gamebeurzen, maar het is juist Gamescom waar de gamers massaal in het zonnetje worden gezet met speelbare games. Waar het Convention Center van Los Angels volgeladen wordt met zakenlui en honderden gedreven game-journo’s, staat Keulen gewoon een week lang vol met hoopvolle gamers. Wellicht een tikje té vol voor sommigen, dat dan weer wel. Voor ons als GamersNET zijnde is het echter een heerlijke week vol gave games, gezellige feestjes en gezamenlijke inzet voor toffe content op de site. Dat maakt het voor mij toch de mooiste beurs van het jaar.

Leon Kempers
E3
Had je me gevraagd wat de leukste of gezelligste gamebeurs is, dan had ik waarschijnlijk gekozen voor de Gamescom. De vraag is echter wat de beste gamebeurs is en dan kies ik toch echt voor de E3. In Los Angeles vinden de grote onthullingen en verrassingen plaats en dat mis ik op de andere beurzen toch wel een beetje. Bovendien gaat er niets boven een Keuls terrasje!

Lennart van Alem
Firstlook
Tuurlijk, de E3 is een geweldig evenement door de vele onthullingen en de Gamescom is fantastisch omdat het om de community draait. Toch kies ik voor Firstlook. Waarom? De reden is heel simpel: de vraag is wat mijn favoriete gamebeurs is. Het zal lang duren voordat ik ooit bij de E3 ben en ook Gamescom is lastiger te bereiken dan Firstlook. De Nederlandse beurs wint bij mij omdat het dichtbij is en ons in de gelegenheid brengt om daadwerkelijk face-to-face te komen met jullie. Plus, onze TukTuk zal er staan! Wat wil je nog meer?

Rodney Nijbacker
E3
Als klein jongetje droomde ik er al van om ooit aanwezig te mogen zijn bij dé grote gamebeurs, de E3! Helaas is deze droom tot op heden nog niet in vervulling gegaan, maar wie weet komt dat nog. Daarbij weten de grote aankondigingen mij jaar in jaar uit weer helemaal in te pakken. Natuurlijk valt er wat voor te zeggen dat de meeste van deze titels pas op de Gamescom echt speelbaar zijn, maar voor mij is het toch pas compleet als ik de game in huis heb dus laat het maar weer snel juni zijn!

Leon Stougie
Gamescom
Natuurlijk is de E3 de beurs van de persconferenties, het spektakel en verrassende onthullingen en ieder jaar weet dit evenement mij weer te interesseren. Persoonlijk favoriet is echter toch de Gamescom. Hoewel het op de beursvloer wel erg druk kan zijn, is het heerlijk om er rond te struinen en ’s avonds de binnenstad van Keulen op te zoeken voor een welverdiend biertje.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren