Silent Hills-makers Kojima en Del Toro hebben plannen voor nieuwe game

Het debacle rond Silent Hills zal niemand ontgaan zijn. Nadat de game gecanceld en demo verwijderd werd, verwachtten weinigen ooit nog iets te vernemen van dit samenwerkingsproject tussen Kojima en Del Toro. Gelukkig gloort er nog een sprankje hoop aan de horizon.

Filmregisseur Guillermo del Toro heeft in een interview namelijk benadrukt dat de ruzie tussen Konami en Kojima geen afbreuk heeft gedaan aan zijn eigen relatie met de Japanse gamemaker. Het tweetal heeft zelfs al plannen voor een nieuw project:

We are still friends and working into doing something together, but that’s not going to be [Silent Hills].
Del Toro laat weten dat Silent Hills nog steeds in de planningsfase verkeerde toen de game gecanceld werd. Toch wisten hij en Kojima wel al wat ze met Silent Hills wilden: de grenzen van de PlayStation 4 verleggen een game creëren die je flink in de war brengt. Als voorbeeld haalde Del Toro een scène uit Metal Gear Solid aan:
One of the great moments in Metal Gear [Solid] was Psycho Mantis. The idea that a game can actually interact with you, and stuff like that.
Het lijkt er dus op dat dit duo speelt met ideeën voor een nieuwe game, maar één ding is zeker: deze hoeven we voorlopig nog niet te verwachten.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  OK… 😕

  Als beide heren nog steeds even goede vrienden waren waarom de canceling? van Silent Hills??!
  Ze hoefde gewoon een nieuwe uitgever te vinden die wel de potentie zag in deze horror game.

  Dat Kojima & Konami niet in hand in hand gingen daar was niks gewoonweg niks meer aan te doen als het komt op de ontwikkeling van Silent Hills. Maar als de regisseur en game ontwikelaar Kojima (helemaal) geen ruzie hadden waarom meteen het hele project stopzetten terwijl ze gewoon naar een andere (again) uitgever konden zoeken.

 2.   
  Bram_M99's avatar

  Lijkt me erg tof, ik baalde eeg dat Silent Hills niet meer door ging. De P.T demo gespeeld en vond die erg goed! Ik heb hem trouwens nog steeds op me PS4 staan, interesse? €1000. 😆

 3.   
  Leon's avatar

  @Dutchgamer De rechten liggen bij Konami, niet bij Kojima. Konami bepaalt dus uiteindelijk wat er met de franchise gebeurt 😉