Boulimia-actiegroep Photoshopt vrouwelijke gamepersonages naar realistisch gewicht

Bulimia.com, een website die zich inzet voor mensen met een eetstoornis, ergert zich aan de manier waarop vrouwelijke gamepersonages in beeld gebracht worden. Terwijl de graphics steeds realistischer worden en ontwikkelaars meer mogelijkheden dan ooit hebben om natuurgetrouwe personages te ontwikkelen, zien we dat vrouwen in games vaak buitengewoon slank zijn.

Hoewel dit natuurlijk aantrekkelijk oogt, wijst Bulimia.com erop dat dit gevaarlijke gevolgen kan hebben:

One could argue that the social pressures to obtain perfection are reinforced even through the depiction of video game characters. Girl gamers – especially young ones – could develop a skewed image of how the female body should look. This might mark the beginning of obsessive thoughts about their own bodies, and self-questioning as to why they don’t align with their perceived ideal. When dangerous, compulsive eating behaviors develop alongside of these negative obsessions, young women can quickly find themselves struggling with an eating disorder.
Om hun punt duidelijk te maken, besloten de mensen achter Bulimia.com om bekende vrouwelijke gamepersonages te Photoshoppen naar het gewicht van een gemiddelde Amerikaanse vrouw. Hoewel het te betwijfelen valt of dit de gemiddelde gamer zal aanspreken, drukt het ons wel met de neus op de feiten.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Thabigmanx's avatar

  Vechtsporters en berg beklimmers zijn pas realistisch met een vette pens? Ik snap best het probleem waar de boulimia actie zich voor wilt inzetten maar dit is gewoon onzin. Er mogen best wat meer ronde dames in games voorkomen maar je kan lastig verwachten iedereen in Murica mode te gaan zetten.

 2.   
  3333/3333's avatar

  Hoezo realistisch. Ten eerste zijn het fictieve personages, en ten tweede bestaan er genoeg vrouwen die wel een dergelijk slank lichaam hebben. Omdat ze naar de sportschool gaan en niet op de bank zitten te snoepen.

  Sommige van hun photoshops hebben nu trouwens gewoon overgewicht, dat is ook niet gezond.

 3.   
  420blazeit's avatar

  Moet altijd wel lachen om dit soort acties, ergens ook een beetje triest.

 4.   
  Tom's avatar

  Ik snap wat ze ermee willen bereiken, maar een met aantal zijn ze toch echt een paar kilootjes te ver gegaan. Paar vetjes erbij is misschien net wat realistischer, maar ze hoeven toch niet allemaal Fat Princess-lookalikes te worden?

 5.   
  fabiankok's avatar

  Dit zegt meer over hoe ongezond de gemiddelde amerikaanse vrouw is ipv de ‘onrealistische verwachtingen’ die game-personages scheppen. Wel heerlijk fijn om te zien dat ze niet hetzelfde doen met mannelijke personages, e.g. Kratos met een bierbuik, schijnbaar is daar niks mis mee *kuchhypocrietkuch*.

 6.   
  ilona1793's avatar

  Hier buig ik voor!

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Als ze nou ook de super gespierde mannelijke personages zouden veranderen in kalende mannen met een bierbuik en worstvingers zou ik het nog enigzins serieus kunnen nemen. Maar nee het zijn natuurlijk altijd de vrouwen die het slachtoffer zijn van de game industrie

 8.   
  Nuffsaid's avatar

  Een gemiddelde Amerikaanse vrouw is gewoon vet, beetje jammer dit.
  Niks mis met een afgetraind vrouwelijk lijf, hoeft helemaal niks met eetstoornis te maken te hebben.
  Maarja Amerikanen hè, luier en dikker vind je ze niet gauw 😛
  Maar dan wel hard schreeuwen dat ze mensen willen waarschuwen voor een eetstoornis, ipv bij het daadwerkelijke probleem (de gemiddeld erg vette bevolking daar) aan te kaarten.

  EDIT: Niet gezond juist als jonge vrouwelijke gamers denken dat de gephotoshopte posturen in deze plaatjes gezond zijn, kunnen ze toch beter een hapje minder eten en wat meer bewegen 😉

 9.   
  SN0WIE's avatar

  Wacht Cortana is een vrouw met realistisch gewicht geworden? Was het niet een A.I. oftewel een computer programma, die met een bepaald uiterlijk is gemaakt?

  Zo nu en dan kunnen dit soort actiegroepen helaas wel iets overdrijven, want Boulimia is wel een belangrijk probleem dat moet worden aangepakt.