Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Hot Koffie Show: Gaat Windows 10 pc-gamers overtuigen?

Vanaf 29 juli kunnen we aan de slag met Windows 10. Microsoft heeft grote plannen om gamers over te halen en Tom ziet heil in deze ambities. Peter voelt daarentegen niks voor Microsofts nieuwe ‘revolutie’…

 1.   
  xizaaR's avatar

  Ik dacht al, duurt lang de nieuwe Hot Koffie Show 🙂 Maar hier is hij dan toch.

 2.   
  Nitrix31's avatar

  Zolang windows7 alles nog ondersteund zoals bijvoorbeeld de nieuwe DirectX of andere software, dan zie ik geen reden om over te stappen. Het zelfde was met Windows XP. Op een gegeven moment moest je wel over omdat Windows XP bepaalde software van games niet ondersteunde.

 3.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Hoi Falco!
  Leuke stelling weer!

  Windows 10 vind ik niet echt revolutionair want dat xbox games streamen, heeft sony ook met hun Xperia telefoons/tablets.

  Verder gok ik er niet op dat Windows 10 echt zo’n boost geeft aan games.

 4.   
  D_Dog's avatar

  “niemand heeft een Xbox One”

  Ik ben ZEER trots bezitter en dat terwijl ik wekelijks uren erin stop (uren in iets stoppen…ja ja mensen), ligt mijn PS4 in een lade stof te happen (tot No Man’s Sky komt).
  Dat terzijde, die [windows 10 downloaden] knop op mijn beeldscherm heb ik nog niet geaccepteerd. Wellicht door luiheid, wellicht doordat ik geen flauw idee wat de meerwaarde is tov Windows 8.1 🙄

 5.   
  mattioza's avatar

  Het moet eerst nog allemaal behoorlijk werken…

  Stelling: Offline games moeten offline games blijven.

 6.   
  UncreatedKoen's avatar

  Ik vind het zelf allemaal beetje gimmick.
  Zelfde als 3D toen geïntroduceerd werd van kijk dit kan je nu en wie gebruikt het? Niemand! Letterlijk NIEMAND!
  Het is tof dat je je xbox games kan streamen naar je pc maar komen ook weer dingen bij om de hoek kijken. Hoe snel is jou internet om het naar je pc te streamen? Zit er geen vertraging in? Zal vast wel. etc etc. Het is een toffe feature daar niet van want ik ga het zelf ook testen op mijn macbook want BOOTCAMP! maar ga ik het daadwerkelijk veel gebruiken ? Denk het niet. Je koopt een Xbox One om daar je games op te spelen vindt ik. Lekker groot scherm eraan en lekker Gears of Halo spelen. En daarnaast het is 2x zoveel stroom verbruik. 2 uur xbox one aan is al 42 euro he jongens! 😛 dus duur grapje als je dan ook nog je PC aan hebt staan ;p zelfs naar onderzoek gebruikte de xbox360 minder stroom dan je koelkast haha.

  Maar we gaan het zien! Ben wel erg benieuwd en voor de mensen die erop wachten is het natuurlijk tof!

  stelling:
  Bedrijven omkopen voor timed-exclusives is niet meer van deze tijd.

  Hier bedoel ik mee dat Microsoft en Playstation een beetje de luie kant op gaan en zeggen: kijk we kopen dit wel tijdelijk en zijn we weer zoet voor komende 5 jaar.

 7.   
  Musicman88's avatar

  Om eerlijk te zijn, deze pc draait gewoon heerlijk met W7, dus daar ga ik geen W10 over gooien en er dan achter komen dat bepaalde software of games niet meer soepel werken. Dus ik ga de overstap niet maken. De reserve-pc / test-pc is Vista, die kan de overstap naar W10 niet gratis maken (of dat moet al veranderd zijn).

  Maar ik moet wel nog een nieuwe laptop halen binnenkort, eentje begint een beetje sloom te worden en de ander doe ik alleen maar voor aansturing licht en geluid (hobby/werk) gebruiken. Dus ik denk dat ik daar even wacht tot W10 ervoor uit is. Want 8 of 8.1 is mij echt te bout om überhaupt te gaan gebruiken, wat een rukversie is dat.

  Maar voor iemand met versie 8.1 zou ik zeker de overstap naar 10 maken. Daar heb je veel meer aan, voor zover ik al van W10 heb gezien. 😛

 8.   
  Mr_Cranck's avatar

  ik heb een klein vraagje als je bv ik als streamer overschakel naar w10 29 juli kan ik dan nog steeds mijn programma’s als xsplit blijven gebruiken?

  stelling: vinden jullie dat games/gameconsoles te duur worden?

 9.   
  Tom's avatar

  Mr_Cranck schreef, "ik heb een klein vraagje als je bv ik als streamer overschakel naar w10 29 juli kan ik dan nog steeds mijn programma’s als xsplit blijven gebruiken?
  stelling: vinden jullie dat games/gameconsoles te duur worden?"

  In heel veel gevallen kun je uiteraard de compatibiliteitsmodus gebruiken totdat het programma voorzien wordt van een update voor je OS. En de stelling dat games te duur zijn is al eerder eens behandeld. 😉

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”Nitrix31″ schreef, "Zolang windows7 alles nog ondersteund zoals bijvoorbeeld de nieuwe DirectX of andere software, dan zie ik geen reden om over te stappen. Het zelfde was met Windows XP. Op een gegeven moment moest je wel over omdat Windows XP bepaalde software van games niet ondersteunde."

  Dan kun je net zo goed gelijk overstappen de nieuwste direct ondersteund alleen windows 10, dus als je op de pc gamed heb je nu al een reden.

 11.   
  AllardK's avatar

  Het duurdt echt lang voordat windows 10 er is

 12.   
  3333/3333's avatar

  AllardK schreef, "Het duurdt echt lang voordat windows 10 er is"

  Nog 4 dagen bedoel je?

 13.   
  Baltasar29's avatar

  tom wordt een rijke tata 😛

 14.   
  Leukste's avatar

  Hooglandius schreef, "Hoi Falco!"

  Hallo Sjouke. 😉

  Tom, de Hot Koffie Show is echt gaaf geworden. Heb al over je schouder meegekeken. Maar het eindresultaat is geweldig.

 15.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik denk dat meer mensen naar Windows 10 zullen overstappen als toen naar Windows 8.

  Stelling: Het vroegtijdig verlaten van een multiplayer match zou bestraft moeten worden. (zo ja, welke ‘straffen’ zouden uitgedeeld kunnen worden).