DiRT Rally krijgt waarschijnlijk geen mod-support om juridische redenen

Veel mensen zitten te springen bij het idee van ondersteuning voor mods in de game DiRT Rally. Blijkbaar zelfs zoveel mensen dat de community manager van ontwikkelaar Codemasters, Lee Williams, het nodig vond om op die vraag te reageren. Hij zegt dat het onwaarschijnlijk is dat de game ooit mod-support krijgt, en wel om juridische redenen.

Er zitten namelijk nogal veel gelicenseerde auto’s, producten en merken in DiRT Rally. Door de controle over die zaken aan mod-makers te geven, zou Codemasters het risico lopen dat die licenties worden overtreden. Die overtredingen zouden dan weer een rechtszaak voor Codemasters opleveren en dat ziet het bedrijf natuurlijk niet zitten. Williams zegt dat het ontwikkelteam mods dolgraag wil ondersteunen, maar dat er altijd juridische problemen zijn om dat niet te doen.

Overigens zijn mods voor DiRT Rally nog niet definitief uitgesloten, maar Williams kan niets beloven. Het beste is dus om geen mods te verwachten, en wie weet worden we dan wel positief verrast als de game eind dit jaar eenmaal uitkomt.

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Ik heb er vertrouwen in dat het spel uiteindelijk wel genoeg content gaat hebben. Al zou het wel grappig zijn om wat gestoorde banen van modders te zien met sprongen en loopings a la Trackmania (ookal past het niet echt bij een Rally sim)

  2.   
    3333/3333's avatar

    Er zullen sowieso mods komen, maar ivm de licenties nogal logisch dat deze niet door CM ondersteund gaan worden. Rondom de F1 games is ook al jarenlang een mod-coumminty, kan prima zonder mod support.

  3.   
    Ippon99's avatar

    jammer…. ik koop het toch niet