Framerate Prototype: Biohazard Bundle lager dan op old-gen consoles

Eén van de grootste voordelen van HD-remasters is dat je jouw favoriete game nu eindelijk in een hoge framerate kunt ervaren. Voor de recent verschenen Biohazard Bundle van Prototype gaat dit duidelijk niet op, want de framerate van de Xbox One-versie ligt nog lager dan die van het origineel op de PlayStation 3!

Uit onderstaande analyse van Digital Foundry blijkt dat de PlayStation 3-versie van Prototype 2 doorgaans een hogere framerate heeft dan de “geremasterde” Xbox One-editie. Waar de PlayStation 3-versie vrij constant rond de 30 fps blijft steken, schiet de Xbox One-editie op sommige momenten richting de 20 frames per seconde. De Xbox 360-variant presteert over het algemeen ongeveer gelijk.

Een bijkomend nadeel is dat de Biohazard Bundle op de Xbox One geteisterd wordt door constante screen tearing. De PlayStation 3-versie heeft daar geen last van.

De eerste Prototype, die ook in de Biohazard Bundle zit, doet het gelukkig beter en blijft redelijk stabiel op de 30 frames per seconde steken. Dat lijkt goed, maar eigenlijk mag je van zo’n oude game met zulke gedateerde graphics wel verwachten dat deze op de current-gen consoles gemakkelijk op 60 fps kan draaien.

De Biohazard Bundle van Prototype verschijnt volgende week ook op de PlayStation 4. Het is nog niet bekend of deze te maken heeft met dezelfde problemen. Check in de tussentijd de framerate-analyse van Prototype 2 hieronder.

 1.   
  scarface123's avatar

  was te verw8ten. daar koop ik nooit meer een game van bij de pc versie heb ik mijn geld weggegooid die heeft nog nooit bij mij gewerkt

 2.   
  Felis_Rufus's avatar

  Treurig verhaal. Er is maar één manier om deze luie ‘remasters’ af te straffen: niet kopen.

 3.   
  23tygo's avatar

  Tja… luie mensen die geld willen.

 4.   
  Tom 2.0's avatar

  En het is grafisch geen reet veranderd. Poepspel, poepfranchise, ontwikkelaars pak je spullen en ga.

 5.   
  Moodey's avatar

  Voor de gameplay was t wel leuk als gedownloade game…. maar er is letterlijk niets veranderd?

 6.   
  Neolite's avatar

  Remasters en Remakes, het verschil tussen niet kopen en wel kopen. Remasters zijn voor luie ontwikkelaars die graag nog even extra willen cashen. Remakes krijgen van mij wel volledige steun. 🙂

 7.   
  3333/3333's avatar

  Sommige games zijn gebouwd op 30 fps, dan kan je niet zomaar even de framerate naar 60 opschroeven. Maar dan was een remake inderdaad beter geweest.

 8.   
  PaNNa's avatar

  Zij trekken hun het niet echt aan, er zullen er altijd zijn die hun geld blijven verspillen.

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Je kan zeggen wat je wil maar die 20fps beelden zagen er wel super cinematisch uit 😉

 10.   
  TinusGN's avatar

  Waiiit wuuuut

 11.   
  LesserMagic's avatar

  -1 voor luie remakes.