Fallout Shelter levert $5,1 miljoen op in twee weken

Volgens de laatste rapporten heeft Bethesda het economisch goed gedaan in juni. Fallout Shelter is tot nu toe enkel uit op iOS, maar toch wist de ontwikkelaar hiermee in slechts twee weken tijd 5,1 miljoen dollar binnen te harken! Dit is erg veel, aangezien je dit spel gratis kunt downloaden. Alle omzet komt dus uit in-game aankopen van spelers. De game moet zelfs nog uitkomen op Android! Wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend.

Ook de console-versie van The Elder Scrolls Online kwam in juni uit en daarvan zijn inmiddels 138.000 exemplaren verkocht. Ook deze game legt Bethesda dus bepaald geen windeieren.

Heb je overigens problemen met overleven in Bethesda’s verslavende mobiele game, check dan vooral onze Tips & Tricks voor Fallout Shelter!

 1.   
  Noice!'s avatar

  TESO is een gigantische game waar jaren aan gewerkt is door een huge team en waarvan het onderhouden van de servers ook erg kostbaar is. Fallout shelter is bij wijze van spreken in 4 weken tijd door een stagiair in elkaar gedraaid. De een verkoopt 110k exemplaren en heeft er een enorm budget doorheen gejankt, de ander brengt een half miljoen per dag op (als we Apple’s gegevens mogen geloven nog meer).

  Geef Bethesda één reden om nog van die gigantische risico’s te nemen met console en PC games als Fallout Shelter of een of andere card game gebasseerd op TES die onvermijdelijk is, ze 100 miljoen per jaar aan pure winst kan opleveren? Ze zouden het kunnen doen om een stukje naamsbekendheid te houden, maar als gamer vind ik dit toch een zorgwekkende ontwikkeling.

 2.   
  Talska's avatar

  with a vengeance schreef, "maar als gamer vind ik dit toch een zorgwekkende ontwikkeling."

  😆 😆 Kom je daar nu pas achter?

 3.   
  PaNNa's avatar

  Ziekelijk bedrag aangezien het hier over in-game inkomsten gaat..

 4.   
  Tom's avatar

  Er is overigens wel een cardgame in het universum van The Elder Scrolls aangekondigd. Vrij weinig informatie van vrijgegeven, maar het zat er inderdaad aan te komen.

 5.   
  Talska's avatar

  Dus wat gaat dat dan inhouden? Betalen of voor ESO+ gratis?

  Afijn we horen het wel.

 6.   
  Ralph P Scene's avatar

  whut!!! zo veel!

 7.   
  DaanDeGamer's avatar

  Zo veel!!

 8.   
  StroopKonijn's avatar

  te verwachten dat het veel zou zijn want veel mensen verheugen zich op de game en willen alles meepikken wat erbij hoort en in-game aankopen zijn maar een paar Euro en met veel fans krijg je een hoog bedrag maar zo verschrikkelijk veel hadden volgens mij weinig mensen aan zien komen