Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Hot Koffie Show: Zijn er te veel Nederlandse game-websites?

Tom en Peter streven door met de Hot Koffie Show, al zijn er een paar minieme aanpassingen aan onze formule. Maar, nog belangrijker, er kwamen ook legio interessante stellingen binnen. Deze week behandelen de theemutsen het mogelijke overschot aan Nederlandstalige game-nieuwssites.

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Mee eens, daarom bezoek ik eigenlijk alleen maar gamekings. En heel soms Gamersnet als ik me verveel, het blijft toch altijd de 2de keus (stem op ikspeelnooitpokemon voor member van de maand huehue) πŸ™„

  2.   
    Tom 2.0's avatar

    Dat stromingen stukje, echt bravo voor die editing. Hardop gelachen!

  3.   
    Regge's avatar

    ik vond het een grote verbetering, leuke stelling, aardig georganiseerd, maaaaar de zelfde humor^.^ houde zo!

    Stelling: winkels gericht op enkel games zijn niet meer nodig, alles gaat via internet tegenwoordig.

  4.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Dit is zoo veel verschil tussen game-websites, het voordeel is wel dat je een beetje kunt kijken want de ene website of die game vind terwel een andere website weer totaal anders denkt, het toffe van jullie is wat Tom zegt, lekker luchtig zijn oftewel veel met de mensen op de site bezig zijn, jullie zijn echt met de bezoekers bezig en dat maakt het tof, vooral zoo door blijven gaan.

    Stelling : Games komen te vroeg in de winkels te liggen.

  5.   
    PSPfreaky's avatar

    Ik weet niet of er teveel websites zijn. Natuurlijk heb je wel een favoriete tussen zitten waar je het vaakst op kijkt, maar met reviews is het wel handig als je bij meerdere websites kijkt. Maar voor de rest zijn veel websites wel ‘gesloten’. GamersNET laat wel zien wat er achter de schermen afspeelt (vlogs, hot koffie show, livestreams met E3) en de crew speelt er echt een rol in. Het is te merken dat er veel contact is tussen de crew en de bezoekers (o.a. livestreams, FirstLook) en dat geeft een gezellig gevoel.

    Vroeger zat ik vooral op andere sites te kijken en haast nooit naar GamersNET (sorry Peter xD), maar dat is nu wel veranderd. GamersNET is bij mij nu mijn main website als het gaat om gamenieuws en reviews.

  6.   
    PaNNa's avatar

    GN zal voor mij altijd de nr 1 blijven, een van de reden is dat ik hier veel meer mensen ken. Waarschijnlijk omdat ik nergens anders geregistreert sta, heb wel nog een account op 9lives waarvan ik mijn inloggegevens niet meer weet. Ook al was ik niet altijd even actief , ik ben altijd GN blijven bezoeken en daar zal niet snel verandering in komen. Omdat voor mij een heel vertrouwde omgeving is πŸ™‚

  7.   
    Leukste's avatar

    Eens met de stelling. Het zijn er teveel. Maar het is aan de volgers om te bepalen welke websites hiermee door kunnen gaan.

    GN brengt nieuws op zijn eigen manier. En dat zorgt ervoor dat ik juist op deze website blijf terug komen. πŸ˜‰

  8.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Ikspeelnooitpokemon schreef, "Mee eens, daarom bezoek ik eigenlijk alleen maar gamekings. En heel soms Gamersnet als ik me verveel, het blijft toch altijd de 2de keus (stem op ikspeelnooitpokemon voor member van de maand huehue) πŸ™„ "

    Heel soms? Ik zie je bijna elke dag een berichtje posten.

  9.   
    Musicman88's avatar

    Waarom GN en waarom niet naar die andere? Het nieuws is idd maar 1x nieuws of ik het nu daar of hier lees. En voordat ik naar GN kwam las ik het ook “daar”. Maar hier heb je gewoon direct een band, je leert sommige gebruikers een beetje kennen. Er wordt met elkaar gegamed, er wordt geluisterd / gepraat met de community op de site. Dat kan ik me van die andere niet meer herinneren. Bovendien een site waar 1000 gebruikers op geregistreerd staan, daar kan dit toch ook gewoon niet. Een live stream doen met de bezoekers bijvoorbeeld. Dat de andere sites daar maar eens een puntje aan zuigen. πŸ˜‰

    Mag ik nu MVDM worden? Of krijg ik nu een vette prijs? πŸ˜› Bijvoorbeeld die nieuwe laptop/monsterbak van MSI die Peter aan het reviewen is……. πŸ˜‰

  10.   
    DutchACfreak's avatar

    Eens met de stelling,
    maar 1 zou weer niet genoeg wezen lijkt me..
    er moeten toch beetje verschillende reviews over games komen.. anders kijk je echt alleen naar 1 persoon zijn mening..

    Overigens kijk ik alleen op gamersnet..
    hou niet zo van lezen.. dus om alles dubbel te lezen is ook weer zo :p

  11.   
    Petor's avatar

    ”Musicman88″ schreef, "Mag ik nu MVDM worden? Of krijg ik nu een vette prijs? πŸ˜› Bijvoorbeeld die nieuwe laptop/monsterbak van MSI die Peter aan het reviewen is……. πŸ˜‰ "

    Gelukkig gaan de GN’ers over de verkiezing van MvdM en wij niet. Wat een druk zou dat zijn! πŸ™‚

  12.   
    jurian-s's avatar

    Stelling: Bedrijven die computeronderdelen maken, moeten minder verschillende videokaarten en procesoren maken, zodat er minder verschillende samenstellingen van PC’s ontstaan, waardoor het voor ontwikkelaars het makkelijker wordt om goed draaiende games te maken.

  13.   
    3333/3333's avatar

    Oneens, meer keuze is altijd beter. Meer concurrentie ook.

  14.   
    AtomicDogg's avatar

    Het leuke aan GN vind ik het persoonlijke, dat jullie ook echt de bezoekers kennen door bijvoorbeeld een vriendendag.

  15.   
    Carcass's avatar

    God zei dank is het shirt van Tom buiten beschouwing gelaten =D.

  16.   
    Tom's avatar

    Erik Rommel schreef, "Oneens, meer keuze is altijd beter. Meer concurrentie ook. "

    Nog niet eens een woord over gerept, waarvan later nog spijt. Concurrentie is een journalistiek een zeer belangrijke factor. Als verschillende media elkaar niet uitdagen, zal er nooit innovatie of betere toespitsing op publiek plaatsvinden. Journalistiek wordt grotendeels gedreven door te kijken naar de concurrentie om vervolgens te denken hoe dat sneller/beter/mooier/gerichter kan. Bij gamessites geldt dat net zo hard.

  17.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Eens met de stelling

    Inderdaad, er zijn veel gamesites. Dat betekent wel dat er keuze is. Elke gamesite heeft namelijk een eigen smaak van nieuws. Eerst keek ik veel op gamer.nl. Maar toen ik kennis maakte met GamersNET door de DDG marathon dingens (die trouwens oersaai was, behalve natuurlijk de samenvatting van GamersNET πŸ™„ ), kwam ik erachter dat het veel leuker is om een community te hebben op z’n gamesite. Persoonlijk vind ik de ‘entertainment’ van GamersNET veel leuker dan een simpele site met wat nieuws.

    Stelling:
    Windows 10 Xbox Wire gaat de pc gamer NIET overtuigen.

    Argument:
    Steam bied al veel voor de pc gamer. Persoonlijk vind ik Xbox Wire Microsofts versie van Steam. Mij zullen ze alleen kunnen overtuigen met exclusieve games die niet op Steam beschikbaar zijn.

  18.   
    UncreatedKoen's avatar

    Allereerst awesome shirt Peter! Riddler for the win!!! πŸ˜€

    Btw Thee? Waarom? πŸ˜›

    Maar op de stelling: ik ben het wel eens hoor! Er zijn er teveel, ik kijk alleen op GamersNET en op Pixelcake zo nu en dan. (Ik ben eerlijk) maar GamersNET blijft de hoofdleverancier zeg maar! πŸ˜› Er zijn er gewoon teveel. Mensen weten soms niet meer waar ze moeten kijken. Overal staat het wel anders verwoord op alle sites. Ik heb met deze stelling gewoon even naar andere sites gegaan en dan kijken wat het verschil nou is. Het antwoord is Nihil.. het komt erop neer dat overal het bijna zo goed als Copy Paste is. En dan zelf nog een stukje erbij te zetten van Deze game wachten we lang op of aan het eind: wat is jou mening erover?
    Het is bijna hetzelfde en als er nou echt variatie zat in de sites hoe ze het brengen dan is het okΓ© maar de meeste doen inderdaad hetzelfde.

    Ik ben het ook met Peter eens want je moet niet 1 site hebben en dan iedereen verplichten om daar te kijken. Zelfde voorbeeld is: wat als wij allemaal dezelfde mening hebben? Dan wordt het toch niet leuk? Voorbeeld: wat als we allemaal nou van Dotan (artiest) houden. Dan is voor iedereen de mening: IK VIND HET AWESOME. Oftewel gebrek aan mening krijg je dan.

    Dan als laatste zoals Peter zei: al die gamesites vallen z’n beetje onder een andere bedrijf, Blammo (Gamekings), ReShift Digital (Insidegamer & Gamer.nl) en dan zat daar Power Unlimited al onder. Dan noem je dat voor die 3 websites toch geen concurrentie meer? Die werken meer samen.

    Maar goed. Ik blijf lekker bij GamersNET.nl als hoofdleverancier want jullie zijn altijd recht door zee. Eerlijk, geen lul verhaal eromheen en altijd straight to the point. Daar hou ik van en af en toe een leuke grap tussendoor! Laatste tijd wel vaker en ze blijven goed.
    Wat jullie ook goed doen is ideeΓ«n opdoen voor in de toekomst. Nu kwam onze paaier Lennie ook weer met het idee om te gaan vlogen en de eerste 2 zijn echt leuk! Mogen jullie voortzetten! GN Radio wat niemand doet. Wie maakt er nog Radio krijg je dan als vraag als ik het vertel. Jullie zijn gewoon in 1 woord Awesome! <3

    GN = Love, GN = Life, GN is in the heart! <3

  19.   
    Talska's avatar

    Ben actief op verschillende fora,s, heb geen top 5.

    Ik lees meestal hier en dit: puur PS4 gerelateerd http://ps4.headliner.nl/per-site/ πŸ™‚

  20.   
    stan_the_manNL's avatar

    sinds ik mn xbox one gekocht ben ik weer actiever het gamenieuws aan het bijhouden en ben heel blij net GN. De persoonlijke benadering is heel fijn! websites als gamekings zijn daar te groot voor (zitten veel te veel idioten op die niet inhoudelijk reageren). Op gamersnet gebeurt dat niet (misschien op youtube maar daar kijk ik niet op). ben blij met de community hier! blijf allemaal lekker serieus discussieren en dan blijft GN aan de top

  21.   
    twan121's avatar

    games vervelen te snel deze tijd

  22.   
    Mayonaka's avatar

    ik vind ook dat er iets teveel game websites zijn. maar gamersnet is zoiezo mijn favoriet julie zijn altijd heerlijk jezelf en richten je heel erg op de community dat is een groot pluspunt πŸ™‚

  23.   
    Mr_Cranck's avatar

    er zijn miss wel veel gamesites maar ik denk persoonlijk elke site heeft wel zijn eigen mening πŸ˜€
    maar er zijn bij die minder zijn maar Gamersnet WOOW DIE ZIJN GOED πŸ˜€

    stelling : vinden jullie dat games/ hardware voor games te duur wordt?

  24.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Petor schreef, "

    ”Musicman88″ schreef, "Mag ik nu MVDM worden? Of krijg ik nu een vette prijs? πŸ˜› Bijvoorbeeld die nieuwe laptop/monsterbak van MSI die Peter aan het reviewen is……. πŸ˜‰ "

    Gelukkig gaan de GN’ers over de verkiezing van MvdM en wij niet. Wat een druk zou dat zijn! :-)"

    Doe die laptop of mondterbak maar als prijs voor een prijsvraag. Dat zou eens een echte prijs zijn voor de bezoekers van gn. 😳

  25.   
    Flapjack's avatar

    Stelling: dat vlassnorretje staat peter niet