Fora van Epic Games gehackt

Een aantal fora van ontwikkelaar Epic Games, bekend van onder andere Unreal Tournament en Gears of War, is gehackt door kwaadwillenden. Dat maakt het bedrijf bekend in een e-mail aan alle gebruikers van die fora. De hackers hebben mogelijk toegang gekregen tot gebruikersnamen, wachtwoorden, e-mailadressen en geboortedata.

Het gaat hier om de fora voor de games Infinity Blade, Gears of War en eerdere Unreal Tournament-games. Ook het forum van de Unreal Development Kit (UDK) is getroffen door de hack. De fora voor onder andere de Unreal Engine 4 en Fortnite staan op andere servers en zijn dus niet aangevallen. De wachtwoorden van alle gebruikers van de getroffen fora zijn gereset. Zodra de fora weer open gaan, krijgen gebruikers het advies om hun wachtwoord aan te passen. Vooralsnog blijven ze echter gesloten in afwachting van het onderzoek, waarvoor Epic Games een extern beveiligingsbedrijf heeft ingeschakeld.

Er is geen betalingsinformatie van gebruikers buitgemaakt, maar Epic Games adviseert gebruikers om extra alert te zijn op verdachte mailtjes.

  1.   
    PaNNa's avatar

    Zeer triest al dat gehack de laatste tijd 🙄