Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Hot Koffie Show: Weg met de Hot Koffie Show?

Tom en Peter gaan weer eens meta met een stelling over de Hot Koffie Show zelf. De afgelopen tijd leken een aantal ingezonden stellingen wel ernstig veel op eerder behandelde vraagstukken, dus is het niet eens tijd dat we de Hot Koffie Show afkappen en plaatsmaken voor een nieuwe serie? Reflecteer mee met Tom en Peter…

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Vriendendag woooooooooo

  2.   
    UncreatedKoen's avatar

    Allereerst: VRIENDENDAG JEEEEJ! Weer het weekend zou top zijn! 😀

    Maar over de stelling zelf: Nee Tom en Peters Hot Koffie Show moet niet stoppen want het ligt niet aan jullie. Jullie houden je gewoon aan het format en de rest moet van ons komen. De members hier en jullie moeten ook daarom niet vergeten dat GamersNET de laatste tijd erg gegroeid is en dat er nieuwe leden de oudere afleveringen nog niet gezien hebben dus komen weer met diezelfde stellingen terug en dan denken jullie: ja die hebben we toch al gehad. Maar dat weten die nieuwe members nog niet? Misschien idee om een lijst te maken met alle afleveringen onder elkaar of iets zodat nieuwe leden als ze het leuk vinden ook de oudere afleveringen terug kunnen kijken. Het is een idee he. Geen zomer herhalingen of iets maar gewoon een lijst. Veel toffer.

    Heeft ook te maken dat er zoals Peter al zei in zijn VLOG. In de zomer is er geen zak te doen qua games dus waar moeten de members inspiratie vandaan halen om stellingen te verzinnen over games. Nieuwtjes zijn karig (no offense tegen jullie) maar er wordt weinig naar buiten gebracht. Nieuwe trailer van indie game, deze game wordt zoveel gb groot, destiny zuigt weer, ps fanboys boos vanwege hack. het zijn allemaal nieuwtjes wat leuk is om te lezen maar om er nou een stelling bij te verzinnen die echt innoverend is zeg ik nee.

    Lijkt me daarnaast wel tof als je bijvoorbeeld ene week stelling Youtube en GamersNET Members doet en bijvoorbeeld als die van GN eruit is gehaald dat je dan iemand op de redactie 1 laat verzinnen en dan heet die envelop GamersNET redactie stelling. Om het beetje afwisselend te houden en dan kunnen wij ook zien wat jullie inspiratie is ipv Peter zijn wc inspiratie 😉

    Wel een oproep misschien naar alle members hier: probeer stellingen te verzinnen die een beetje games en prive leven combineert. Ik had bijvoorbeeld vorige week neergezet ‘Games gebaseerd op vakantiebestemming zijn tof’ maar daar ga ik nu van maken:

    Stelling: Games moeten meer gebaseerd zijn op vakantiebestemmingen.

    Elke keer komen er games uit en spelen af in Amerika of Londen etc etc. Allemaal die bekende plekken. Wat nou als ze zeggen we gaan is een game maken (simulator, shooter, racer etc) maken omtrent een Kroatië, Hawaii of een andere bestemming waar misschien 1 van jullie wel naar op vakantie is geweest. Zo toch tof zijn om ook eens iets anders te zien dan alleen maar Los Angeles? 🙂

    Hoop dat deze reactie de redactie een beetje helpt en ook natuurlijk de members zelf!
    Groetjes!

  3.   
    ijzerehertog's avatar

    Ga zo door.
    Stelling: “Mogelijkheid om tweedehands digitale games door te verkopen”, zoals het systeem bij steam tradingscards waarbij een gedeelte van de opbrengsten naar de ontwikkelaar gaan en een gedeelte naar de platformhouder (Steam, XBOX,PS ect.) Jouw opbrengst wordt toegevoegd aan jouw wallet waarmee jij als gebruiker alleen maar content kan kopen van de platformhouder. De tweedehands verkoop wordt dan een stoort kortingscoupon voor je volgende game. (uiteraard zal de ontwikkelaar een minimum opbrengst willen hebben van jouw verkoop)
    Bijv. In het verleden heb je AC3 gekocht voor €50,- je verkoopt hem door voor €10,- Er wordt €7,50 toegevoegd op je wallet waarmee je AC blackflag kan kopen ter waarde van €50,- – €7,50 = €42,50

  4.   
    Jigneo's avatar

    ik zou het gewoon door laten gaan net zoals hier eerder is gezegd veel nieuwe mensen die komen kijken en die oudere stellingen nog niet gezien hebben.

    Stelling: waarom komen er geen demo’s meer uit van Games, nu heb je enkel maar Beta’s waarbij je soms geluk moet hebben om aan mee te doen en dat lijkt me voor sommige games lastig om te bepalen of je het spel wel of niet wil spelen

  5.   
    Noice!'s avatar

    Leuk dat de stelling behandeld is en ik ben ook blij dat het niet als persoonlijke aanval werd gezien, maar als oprechte bijdrage. Op zich is het idee achter het behandelen van een kijkers- stelling erg leuk, maar dan moeten a: de stellingen divers en interessant zijn en b: de stellingen relevant zijn.

    En aan dat laatste is heel makkelijk wat te doen: stop met de 2 enveloppen. Pik er gewoon de beste stelling uit van die week en praat daarover. Niet alleen kun je je dan iets of wat voorbereiden (niet te veel), maar er is ook veel meer kans voor de kijker om op de actualiteit te springen. Als er bijvoorbeeld een E3 vraag tussen zit, maar deze wordt pas over 4 weken gekozen, is hij compleet niet relevant meer, terwijl hij tijdens of net na de E3 erg informatief en/ of leuk was geweest.

    Zo hou je de komkommertijd over voor stellingen over jullie vak, algemene zaken, retrogamen etc. etc. en kun je de rest van het jaar middels de stelling goed inspelen op de actualiteit.

  6.   
    nuclearnemo's avatar

    Nee, er zijn nog wel genoeg stellingen te vinden die jullie kunnen behandelen. Mijn idee is als je gewoon een lijst met al gedane stellingen neerzet en als er nieuwe stellingen zijn deze ernaast legt om te kijken of deze overlappen. Verder hoeven mensen niet te kijken en zoals hierboven al gezegd er zullen genoeg nieuwe leden zijn die deze stellingen nog nooit voorbij hebben horen komen.

    Maar wat betreft de goede stellingen als er geen goede stellingen uit de community komen dan moeten jullie ze zelf maar verzinnen toch? (of iemand binnen de redactie, misschien weet Elmar nog wat?).

    Anyway, ben het er wel mee eens dat de stellingen op elkaar lijken maar dat komt met name omdat mensen die aanleveren. Er zijn zat andere stellingen te bedenken (vraag het niet aan mij..XD).

  7.   
    DutchACfreak's avatar

    Nee zeker niet stoppen !

    Het is toch even lekker discussiëren over een lekkere stelling,

    Als er lekkere stellingen zijn om over te discussiëren natuurlijk..

    Dat maakt de hot koffie show zo leuk in mijn ogen teminste !

    Keep up the good work boys !

  8.   
    MikeGevers's avatar

    Interessante Hot Koffie Show! Ik denk dat de gelijkenis tussen de stellingen komt doordat de bedenkers van die stellingen (namelijk: de kijkers) heel erg in het denkkader van de HKS van die week zitten. Mensen kijken de show, denken ook mee, geven hun mening en direct daarna poneren ze een nieuwe stelling, die ze mogelijk al tijdens de aflevering hebben bedacht.

    Ook is het zo dat mensen hopen dat hun stelling behandeld worden, dus gaan mensen (al dan niet bewust) stellingen bedenken die in lijn zijn met de stellingen die al behandeld zijn, want dat soort stellingen doet het blijkbaar goed. Ik zie twee mogelijke oplossingen.

    1) Meer zelf ingebrachte stellingen, op een regelmatige basis (een keer per maand/twee weken o.i.d.). Zo haal je de kijker actief uit dat eerdergenoemde denkkader, maar je gaat misschien wat in tegen het idee van de HKS.

    2) Ook niet behandelde stellingen van eerdere weken (mits nog relevant) opnemen in de pool van stellingen waar jullie uit kiezen. Misschien is het ook slim om andere manieren van stellingen insturen te bedenken. Dan stimuleer je kijkers om er een spreekwoordelijk nachtje op te slapen, waardoor ze ook de kans krijgen om los te koppelen van de nieuwste aflevering.

    Edit: ik zit nu de oude afleveringen nog eens terug te kijken, en in aflevering 5 wordt gesproken over stellingen insturen via Twitter. Dat is ook een optie voor puntje 2 natuurlijk 🙂

    Overigens stoor ik me zelf niet zo aan de “meer van hetzelfde”-stellingen, want elke keer komen er weer nieuwe nuances aan het licht.

  9.   
    soldierarjan's avatar

    Niet stoppen gewoon mee door blijven gaan.

  10.   
    Leukste's avatar

    Nee, de koffieshow moet blijven. Er zijn zeker een aantal afleveringen bij geweest die informatief of hilarisch waren.

    Er zal aan de kant van de community misschien wat creatiever gedacht moeten worden over een stelling. Maar laat je niet afschrikken om gewoon je stelling erin te gooien.

    Misschien moet er gekeken worden (met een creatieve inbreng van de community) of we iets anders kunnen bedenken voor het inbrengen van stellingen om de 2 enveloppen mee te vervangen.
    Het zijn echter 2 enveloppen geworden, omdat er zo een stelling van GamersNET members en een stelling van Youtube members kan worden voorgelegd. Waar vervolgens tussen één van beide wordt gekozen.
    Het is zeker niet verkeerd dat de GamersNET redactie zelf een stelling inbrengt. Pas alleen wel op dat het niet te vaak achter elkaar gebeurd, want dan gaan sommigen mensen misschien denken dat ze niet aan de beurt komen met hun stelling.

    UncreatedKoen schreef, "Misschien idee om een lijst te maken met alle afleveringen onder elkaar of iets zodat nieuwe leden als ze het leuk vinden ook de oudere afleveringen terug kunnen kijken."

    Wat betreft een lijst van de aflevering die geweest zijn. Die is er eigenlijk al. Je kunt namelijk onder de video in het blokje van de Hot Koffie Shows op “Bekijk alle berichten over Hot Koffie Show»” drukken. Vervolgens komt de hele lijst met afleveringen over de Hot Koffie Show naar voren met in de titel meestal de omschrijving van de stelling.

    Het zou misschien wel een idee zijn om in de komende video’s een link van deze pagina tegen het einde van de Hot Koffie Show in het beeld te brengen zodat mensen de andere afleveringen nog eens rustig kunnen terugkijken.

  11.   
    3333/3333's avatar

    with a vengeance schreef, "Pik er gewoon de beste stelling uit van die week en praat daarover. Niet alleen kun je je dan iets of wat voorbereiden
    "

    Dit zou ik persoonlijk erg leuk vinden.
    Peter en Tom die van tevoren tijd hebben om hun verdediging voor te bereiden. Zodat ze elkaar vervolgens met feitjes/leuke achtergrond informatie te lijf kunnen gaan. Zo heb je een duidelijkere tegenstelling en kan het voor kijkers bovendien leerzaam zijn.

    Kunnen de kijkers vervolgens bepalen wie zijn standpunt het best onderbouwd heeft, zo komt er iedere week een winnaar uit, is er competitie tussen Peter en Tom, meer spanning etc.

    Maar dit is zomaar een ideetje.

  12.   
    QTxJess's avatar

    Hah oops… Valt nu meer op met dat korte haar he (x

    Stelling: Bord- en kaartspellen zijn net zo leuk en entertaining als (multiplayer/co-op) games.

  13.   
    Thijs.'s avatar

    HKS is niks mis mee. Tis inderdaad dat de gebruikers van gamersnet originelere stellingen moeten in brengen. Misschien is het leuk om de HKS minder vaak te doen bijvoorbeeld om de 2 weken. Tevens zou, als jullie er tijd voor hebben, een soort podcast kunnen houden die echt gericht is op de gebruikers. Ik weet dat GNR eigenlijk ook een soort Podcast is maar GNR vat meer samen wat er die week gebeurd is. 🙂

  14.   
    NVRBLND's avatar

    Hot Koffie show is leuk en daar moeten jullie zeker niet mee stoppen!

    Stelling: Download games moeten goedkoper zijn dan “hard case games”…

  15.   
    Datastream1974's avatar

    Nee 😥 jullie moet niet stoppen met de Hot Koffie Show gewoon doorgaan.

    Stelling: Nu X-Box One later dit jaar ook de mogelijkheid geeft om je eigen 360 games te spelen, is het dan nog eerlijk om geld te vragen voor Playstation games (die je zelf nog hebt) te spelen op Playstation Now.

  16.   
    AtomicDogg's avatar

    Ik vond de eenmalige rubriek “Top Game” geweldig! Van mij mag deze wel vaker voorkomen.

  17.   
    Matthias1999's avatar

    Niet stoppen!
    het is echt leuk.

  18.   
    dav1d's avatar

    Stop hier in godsnaam niet mee, het is hartstikke leuk. Stelling.. Gamescholen moeten betere kwaliteit gaan leveren, en beter aansluiten op wat de industrie zoekt.Voorbeeldje, ik selecteer gameanimator en designer stagiaires die mogen afstuderen bij het bedrijf waar ik werk. De kwaliteit van die gasten. Als die mensen straks onze AAA titels moeten gaan maken, begin ik alvast met huilen.

  19.   
    AllardK's avatar

    Inplaats van de hot koffie show elke donderdag een vriendendag 😆

  20.   
    AllardK's avatar

    Ik heb echt zin in de vriendendag!

  21.   
    WesterW's avatar

    Aangezien Gamescom mijns inziens een steeds minder belangrijke positie in de game-industrie geniet, opper ik voor de stelling: Gamescom is niet relevant meer

  22.   
    Carcass's avatar

    Stelling:
    Gamemings op comedy central is verkloting van kostbare zendtijd, wat een verschrikkelijke tv waarop maar weinig aan games aan de orde komen !