Nieuwe column: Ant-man, eindelijk wat anders!

Ant-man komt eraan! De kleine superheld is al een aantal keren voorbij gekomen in trailer en al sinds de aankondiging van de film heb ik daar enorm veel zin in. De laatste keer dat ik zoveel zin had in een Marvel-film (buiten Avengers) was Captain America. De reden is simpel. Bij Captain America had ik geen idee wat ik moest verwachten! Het blauwe pak, het schild als wapen, de setting in de Tweede Wereldoorlog, het klopte in mijn hoofd niet. Hoe leuk is het dan als je gaat bekijken wat de makers er uiteindelijk mee hebben gedaan?! Iron Man en Thor zijn wat dat betreft veel meer cliché. Zo niet Ant-man, want hoe gaan ze daar in vredesnaam een geloofwaardige film van maken?

Eindelijk weer wat anders!
Het is die vraag die me straks naar de bioscoop trekt. De trailers geven al aan over welke boeg de makers van Ant-man het gaan gooien. Neem jezelf niet al te serieus en verwijs vooral veel naar The Avengers. Ant-man zal het nieuwste lid van The Avengers vormen en dus is ook dit weer een kleine prequel naar de derde Avengers-film. Toch blijft het een groot raadsel. Een superheld die geholpen wordt door insecten. Hoe lomp ziet dat er eigenlijk uit.

Over het verhaal is alweer veel teveel verteld in de trailers. Het is het verhaal van een wetenschapper die iets uitvindt, dat verstopt om de samenleving te beschermen en een zakenpartner die dat wil namaken. Niet om over naar huis te schrijven en daarom zullen we het moeten hebben van de humor en de toffe beelden van een klein mensen in een grote wereld. Het doet een beetje denken aan Honey, I shrunk the kids en ik denk dat het bijzonder vermakelijk gaat zijn.

Zin!
Paul Rudd is een acteur die ik graag zie tussen de cast van The Avengers. Ik ben al fan van zijn droge humor sinds zijn verschijning in Friends. Het zal leuk zijn om het en Downey jr. samen te zien concurreren om de lach van de kijker.

Zover is het nog lang niet, want eerst gaan we kijken wat Ant-man ervan bakt. Eindelijk weer eens een Marvel film waarbij we geen idee hebben wat we moeten verwachten. Wordt dit een Guardians of the Galaxy of een Incredible Hulk? We gaan het zien vanaf 17 juli.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren