ARK: Survival Evolved ondersteunt modding tools

De early access survivalgame ARK: Survival Evolved wordt vanaf nu officieel ondersteund door de Unreal Engine 4 mod tools. Via Steam kan de ‘ARK Dev Kit’ worden gedownload, waarmee bestanden van de game kunnen worden gemodificeerd. Het lijkt nu dus slechts een kwestie van tijd voordat we een minigun op de rug van een Tyrannosaurus kunnen plaatsen.


Studio Wildcard, de ontwikkelaar van ARK: Survival Evolved, heeft de ARK Dev Kit zelf ontwikkeld. Het is gebaseerd op een versimpelde versie van de Unreal Engine 4 Editor. De Dev Kit zal geen toegang geven tot de broncode van de game. Desondanks heb je als modder veel mogelijkheden om de game aan te passen.

Als je niet tevreden bent met het aangeboden arsenaal, dan kun je zelf je eigen wapens ontwikkelen. Wanneer je je ergert aan het gedrag van de dinosaurussen, dan kun je de AI-structuren aanpassen. Als je heel ambitieus bent kun je nieuwe omgevingen ontwikkelen of zelfs een nieuwe gamemodus uitwerken. Meer informatie over het ontwikkelen van mods met behulp van de ARK Dev Kit is te vinden op de officiële ARK-website.

Ben jij benieuwd welke mods er al beschikbaar zijn? Ga dan snel naar de Steam Workshop-pagina van ARK: Survival Evolved.

  1.   
    Nuffsaid's avatar

    Cool, ga ik zeker in de gaten houden.
    De game is al supervet, maar ben benieuwd wat er allemaal voor uit gaat komen 🙂