Ubisoft wil nooit meer grafische downgrades zoals Watch_Dogs

De grafische downgrade van Watch_Dogs veroorzaakte vorig jaar nogal wat controverse. De game was volgens sommigen echt beduidend minder mooi dan toen de game werd aangekondigd op de E3 van 2012. Yves Guillemot, algemeen directeur van uitgever Ubisoft, heeft toegezegd dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren: Ubisoft zal nieuwe games alleen nog tonen zoals ze er uiteindelijk uit zullen gaan zien. Daarbij zal men volgens Guillemot duidelijker aangeven op welk systeem demo’s draaien. Bij de presentaties van Ubisoft op de E3 van dit jaar was dit nieuwe beleid al van kracht. We hoeven dus geen grafische downgrades te verwachten bij titels als Assassin’s Creed: Syndicate.

Een probleem ten tijde van de aankondiging van de game was dat de nieuwe generatie consoles nog minstens een jaar op zich liet wachten. Daardoor wist het ontwikkelteam nog niet precies hoe krachtig de PlayStation 4 en de Xbox One zouden zijn. Blijkbaar was hun inschatting te hoog, waardoor de E3-presentatie in 2012 onbedoeld misleidend was.

Opvallend is echter dat Guillemot zwijgt over de pc-port van Watch_Dogs. Ook die zag er minder goed uit dan de demo in 2012, terwijl de textures van diezelfde demo w茅l op de installatieschijfjes stonden. Dit stilzwijgen van de Ubisoft-directeur is voor velerlei interpretaties vatbaar, dus we moeten helaas afwachten wat het te betekenen heeft.

 1.   
  Bacotje's avatar

  Nou begin met The Division zou in zeggen. En stop dan met janken want je hebt het aan jezelf te danken.

 2.   
  420blazeit's avatar

  Bacotje schreef, "Nou begin met The Division zou in zeggen. En stop dan met janken want je hebt het aan jezelf te danken. "

  Dit. The Division is er grafisch alweer een stuk op achteruit gegaan.

 3.   
  TinusGN's avatar

  Waarom nu nog boos zijn over dingen van 2013 xD

 4.   
  3333/3333's avatar

  Grafische downgrades daargelaten, Watch_Dogs was gewoon het zoveelste wanproduct op rij dat Ubisoft uitbracht. Het hele Unity debacle kwam vorig jaar voor velen ook echt niet als een verassing.

 5.   
  Papachico's avatar

  Ubisoft kan zeggen wat ze willen, maar mijn vertrouwen is compleet gone.

 6.   
  Tom's avatar

  Waar Electronic Arts een paar jaar terug de ‘grote boze uitgever’ was, is het nu vooral Ubisoft die wantrouwen of valse beloftes uitstraalt. Ook bij de E3-persconferentie leek het er toch op dat het bedrijf onveranderd voort wil zetten, ben benieuwd of het totaalplaatje dan niet een keer instort. Te weinig vertrouwen van gamers kan je bedrijf ook (deels) de nek om doen.

 7.   
  segin's avatar

  TinusGN schreef, "Waarom nu nog boos zijn over dingen van 2013 xD"

  The Division is afgelopen E3 nog getoond.

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  420blazeit schreef, "

  ”Bacotje” schreef, "Nou begin met The Division zou in zeggen. En stop dan met janken want je hebt het aan jezelf te danken. "

  Dit. The Division is er grafisch alweer een stuk op achteruit gegaan."

  Dat wilde ik net zeggen.
  Het zelfde is nu ook al eigenlijk ook al gebeurd met The Division want ook ik hoor ik op verschillende plaatsen over de downgrade. (nog niet gezien)

  Ik vraag me dan ook af of we 贸贸k weer het zelfde gezeik krijgen met de nieuwe game van Ubisoft “Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands” die ook werd getoond op de E3. .

  Die game zag er bruut, en natuurlijk heel mooi uit zeg! 馃槷

 9.   
  Connorkill's avatar

  De game was volgens sommigen echt beduidend minder mooi dan toen de game werd aangekondigd op de E3 van 2012.

  Serieus? Wie, met een werkend stel ogen, beweert dat dat niet het geval was?

 10.   
  MikeGevers's avatar

  Connorkill schreef, "

  De game was volgens sommigen echt beduidend minder mooi dan toen de game werd aangekondigd op de E3 van 2012. "

  Serieus? Wie, met een werkend stel ogen, beweert dat dat niet het geval was?

  Het vooral om het woord ‘beduidend’ 馃槈 Er waren ook mensen die zeiden dat de game minder mooi was, maar dat het verschil wel meeviel.

  @Tom: Maar EA kampt ondanks verbeteringen nog steeds met dat imago, dus zelfs 谩ls Ubisoft deze belofte waar kan maken, zal het nog jaren duren voordat de reputatie hersteld is.

 11.   
  Danielle.k's avatar

  ‘We hoeven dus geen grafische downgrades te verwachten bij titels als Assassin’s Creed: Syndicate.’

  Geen zorgen als hij net zo uitgebracht wordt als Unity is hij toch onspeelbaar de komende 2 maanden vanwege de vele bugs.

  Jammer eigenlijk dat ze alleen maar praten over grafische downgrades en geen woord wordt er gerept over bijvoorbeeld de vele bugs die Assassins Creed Unity had, een game mag dan nog grafisch mooi zijn of wat minder mooi zijn maar een release als Unity dat het spel gewoon onspeelbaar was praten ze niet over.
  Of is dat punt 2 in de agenda.

  Ik heb trouwens genoten van Watch Dogs, vond het alleen niet waard om de game op te nemen in me collectie.

 12.   
  RikZonderC's avatar

  Leuke praatjes. ‘We hoeven dus geen grafische downgrades te verwachten bij titels als Assassin’s Creed: Syndicate.’

  Kan ik me goed voorstellen, als het ze nu nog 茅茅n keer lukt om zo’n grote game te verprutsen, dan hebben ze het wat mij betreft helemaal verpest.

 13.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  eigen fout, hopelijk leren ze ervan.

 14.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Heb het gevoel dat steeds meer mensen genoeg beginnen te krijgen van Ubisoft, en terecht

 15.   
  Bram_M99's avatar

  Goed dat ze dat zeggen en afspreken, maar om eerlijk te zijn wil ik het eerst zien. Nou heb ik geen last gehad van Assasins Creed Unity, en Watch_Dogs vond ik een toffe game maar je merkt dat de kwaliteit langzaam omlaag gaat…

 16.   
  Bosnegert's avatar

  die grafische downgrade van watch dogs was niks van te merken, een van de mooiste games ooit

 17.   
  gamerfriend01's avatar

  Ik heb het gevoel dat Ubisoft het wat kalmer aandoen, want zoveel games hebben ze op de E3 niet aangekondigt. Misschien willen ze meer kwaliteit, dat hoop ik toch.