Uncharted 4 draait op 1080p en 30 fps in singleplayer; 60 fps in multiplayer

Eerder deze avond toonde Naughty Dog tijdens een gameplay stream de tweede helft van de Uncharted: A Thief’s End E3-demo. Dit leverde niet alleen vijf minuten aan kersverse gameplay-beelden op, maar ook interessant nieuws over de technische details.

In de chat liet Naughty Dog weten dat de singleplayer van Uncharted draait op 1080p met een framerate van 30 fps. Voor de multiplayer richt de ontwikkelaar zich op 60 beeldjes per seconde, maar hierover kan het nog geen harde beloftes maken.

Check de Extended Demo Gameplay van Uncharted 4 om te zien hoe Drake’s E3-avontuur afloopt.

 1.   
  Leon's avatar

  Met dank aan swklijn1 voor de tip!

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Een mooie tussenweg zou ik zeggen.

  Ik ben geen (thx, fixed) game designer en ik weet dat de new-gen consoles geen super computer is om games erop te spelen, maar is het echt zo hard om die 60fps te behalen zowel op de Xbox One & Playstation 4?

  Of moeten ontwikkelaars nog steeds wennen aan de hardware en de mogelijkheden die ze kunnen uitoefenen in de toekomst.

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Goed opgelost, tuurlijk zou ik het liefst allebei 60 FPS willen maar zo ben ik er echt tevreden mee. De gameplay die ze lieten zien deze week zag er erg goed uit!

 4.   
  HWSHHZ's avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Een mooie tussenweg zou ik zeggen.
  Ik ben geen dame designer en ik weet dat de new-gen consoleselkaar lrirsuper computer is om games erop te spelen, maar is het echt zo hard om die 60fps te behalen zowel op de Xbox One & Playstation 4?
  Of moeten ontwikkelaars nog steeds wennen aan de hardware en de mogelijkheden die ze kunnen uitoefenen in de toekomst."

  Een dame designer zou ook wat zijn zeg 😀 😆 😛
  Maar ik ben het met je eens, ik snap dat 30/60 fps en 1080p verhaal ook nog steeds niet helemaal dat ze dat niet voor elkaar krijgen… 😮

 5.   
  Downzilla's avatar

  tja ze zeiden ook al dat ze erop richtten om de singleplayer op 60 fps te laten draaien.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Zo lang het er goed ziet ben ik te vreden, en aan wat ik heb gezien ziet dat het er ook zo uit 🙂

 7.   
  Noice!'s avatar

  Downzilla schreef, "tja ze zeiden ook al dat ze erop richtten om de singleplayer op 60 fps te laten draaien."

  Sterker nog, zo werd die compleet overbodige remaster van TLOU aan de man gebracht. 60 fps zou zo’n verschil maken dat ze bij ND écht niet meer terug konden naar 30. Nu zal het verhaal zeker worden dat 30fps toch een stuk cinematischer is. Tot de remake van Uncharted 4 komt natuurlijk, dan is het weer belachelijk dat we het ooit op 30fps hebben kunnen spelen zonder migraine aanvallen.

 8.   
  gamepower's avatar

  lees de reacties

  het vreemde hieraan vind ik, als er voor de xbox one word gezegd, dat een bepaalde game maar op 30 fps draait
  word het hele topic gevuld met, hoe veel minder de xbox is, maar nu de enige grote topper van de PS4 ( die notabene werd uitgesteld om de game te verbeteren) maar op 30fps draait is er geen probleem, wel ik vind dat sony nu zwaar door de knieën gaat, ze hebben al geen excl games en als ze dan goud in handen hebben, dan laten ze zich nog kennen ook

 9.   
  3333/3333's avatar

  De multiplayer speelt straks dus beter dan de singleplayer.

 10.   
  Downzilla's avatar

  Misschien dat sommige mensen er nu eindelijk achter komen dat 60 fps met mindere graphics beter speelt dan 30 fps met wat betere graphics.

 11.   
  Alias's avatar

  Downzilla schreef, "Misschien dat sommige mensen er nu eindelijk achter komen dat 60 fps met mindere graphics beter speelt dan 30 fps met wat betere graphics. "

  De graphics zullen er niet minder om worden gok ik zo. Denk dat de verschillen eerder zitten in de grootte van de wereld die gerenderd moet worden, die is voor een Single Player missie waarschijnlijk groter dan een gemiddelde Multiplayer map.

 12.   
  Papachico's avatar

  Waar het vroeger puur om het verhaal ging, zitten mensen tegenwoordig enkel te huilen om hoge graphics en hoge fps. Waarschijnlijk merk je er niet eens wat van..

 13.   
  Mandamo's avatar

  Papachico schreef, "Waar het vroeger puur om het verhaal ging, zitten mensen tegenwoordig enkel te huilen om hoge graphics en hoge fps. Waarschijnlijk merk je er niet eens wat van.. "

  Dit. Alle Uncharted games liepen op 30fps op de PS3 en ik heb nooit iemand horen klagen. Deze generatie lijkt het het enige te zijn wat belangrijk is.

 14.   
  Rijstekorrel's avatar

  Mandamo schreef, "

  ”Papachico” schreef, "Waar het vroeger puur om het verhaal ging, zitten mensen tegenwoordig enkel te huilen om hoge graphics en hoge fps. Waarschijnlijk merk je er niet eens wat van.. "

  Dit. Alle Uncharted games liepen op 30fps op de PS3 en ik heb nooit iemand horen klagen. Deze generatie lijkt het het enige te zijn wat belangrijk is."

  Inderdaad deze generatie is alleen maar van de grafix, nergens last van gehad tot nu toe met die 30fps.

 15.   
  FireBallz's avatar

  Erik Rommel schreef, "De multiplayer speelt straks dus beter dan de singleplayer. "

  en dat terwijl het feitelijk een SP game is, net zoals TLOU en Tomb raider

 16.   
  Daniel Z's avatar

  Boeie, het zal wel. Zal er geen nacht wakker van liggen, Uncharted is een fantastische serie en dit nieuws kan mij niet van gedachte veranderen. Merk er niks van.