Gerucht: Microsoft wil AMD kopen

Uit een verslag dat is verschenen op KitGuru blijkt dat Microsoft heeft onderhandeld met Advanced Micro Devices (AMD) om het bedrijf over te kopen. Deze onderhandelingen zouden een paar maanden geleden hebben plaatsgevonden. De uitslag van deze onderhandelingen, en of ze nog steeds bezig zijn, is onbekend.

De informatie komt van een bron die bekend zou zijn met de zaak. KitGuru schat de waarde van AMD op 1,81 miljard dollar en de geldreserve van Microsoft op 95,3 miljard dollar. Een overname lijkt in financiΓ«le zin dus mogelijk.

Aangezien de Xbox One gebruik maakt van AMD-hardware kan Microsoft een hoop kosten besparen wanneer AMD in eigen handen is. Nu betaalt Microsoft nog ongeveer 100 dollar per console aan AMD. De PlayStation 4 maakt echter ook gebruik van AMD-hardware. Microsoft zou bij een overname dus ook direct profiteren van de verkoop van de PlayStation 4.

 1.   
  bjorntukkertje's avatar

  Ben niet verrast als dat zou gebeuren

 2.   
  3333/3333's avatar

  Geweldig nieuws, zou de concurrentie met Nvidia en Intel weer eens flink kunnen oplaaien. Dit is ook een logisch moment voor een overname, zeker ook voor de pc als platform.

 3.   
  Hitman047's avatar

  KitGuru schat de waarde van AMD op 1,81 miljard dollar en die van Microsoft op 95,3 miljard dollar

  Die 95,3 Miljard is de ‘cash reserve’. Microsofts waarde ligt wel een stukje hoger. πŸ˜‰

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Als dit gebeurt, komt Sony direct met de PS5, waar ze dan een grafische kaart van NVidia in stoppen πŸ˜›

 5.   
  Daan's avatar

  Als dat zo is Mike dan kan Microsoft beter ook maar de Blu-ray speler uit de Xbox slopen. Want die licentie ligt bij o.a. bij Sony.

  Veel bedrijven maken gebruik van technologie van een concurrent, dus zie PlayStation nog niet gauw overstappen. Apple gebruikt bijvoorbeeld al jaren chips gemaakt door Samsung. πŸ™‚

 6.   
  Hillianii's avatar

  lol

 7.   
  Lode's avatar

  Oh please don’t!

 8.   
  bramuige125's avatar

  Lode schreef, "Oh please don’t!"

  jij weet wat goed is

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Zou een slimme zet zijn

 10.   
  Koen's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "

  KitGuru schat de waarde van AMD op 1,81 miljard dollar en die van Microsoft op 95,3 miljard dollar"

  Die 95,3 Miljard is de ‘cash reserve’. Microsofts waarde ligt wel een stukje hoger. πŸ˜‰

  Goed opgemerkt. Heb het aangepast πŸ˜‰

 11.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Jaa, dit is precies wat er nu nodig is. AMD red het gewoon niet meer zoals het de laatste jaren gaat.

  Ik stem voor πŸ˜€

 12.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk dat amd door de komst van ps4 en xbox one juist weer wat winst maakte en zou zich ook beter kan concentreren om beter chips maken.

 13.   
  Sa.'s avatar

  AMD kan voor m’n gevoel wel een steuntje in de rug gebruiken. Gaat de laatste tijd niet heel lekker met het bedrijf qua gaming.

 14.   
  MikeGevers's avatar

  Daan schreef, "Als dat zo is Mike dan kan Microsoft beter ook maar de Blu-ray speler uit de Xbox slopen. Want die licentie ligt bij o.a. bij Sony.
  Veel bedrijven maken gebruik van technologie van een concurrent, dus zie PlayStation nog niet gauw overstappen. Apple gebruikt bijvoorbeeld al jaren chips gemaakt door Samsung. πŸ™‚ "

  Volgens mij scheelde het ook niet veel, of de XBox One zou inderdaad geen bluray hebben gehad πŸ˜› En patenten zijn nog altijd wat anders dan daadwerkelijke producten, want bij die laatste heb je de keuze tussen verschillende soorten, maten en merken. πŸ˜‰ Maar het was ook meer als grapje bedoeld.

 15.   
  3333/3333's avatar

  Sony is niet dΓ© eigenaar van de blu-ray licenties.

 16.   
  Daan's avatar

  Ik heb ook nooit beweert dat Sony dΓ© eigenaar is, want dat is niet zo. πŸ™‚

 17.   
  3333/3333's avatar

  Microsoft is gewoon Board Member, net als Sony.

 18.   
  Noice!'s avatar

  soldierarjan schreef, "Ik denk dat amd door de komst van ps4 en xbox one juist weer wat winst maakte en zou zich ook beter kan concentreren om beter chips maken."

  Nee hoor, beide contracten zijn echte wurgcontracten maar zorgen in elk geval voor een goed gevulde orderportefeuille waardoor het ophalen van geld, of een overname makkelijker is. Het is af en toe vreemd hoe het werkt, maar door deze deals met Sony en MS hoefden ze geen faillissement aan te vragen, maar maken ze wellicht nog wel meer verlies als ervoor. Maar zolang er omzet gedraaid wordt is er hoop.

  Een overname zou een geweldige zet betekenen van MS en zou op de lange termijn wel eens heel belangrijk kunnen worden. Xbox kan een gigantisch digitaal platform worden dat console en pc aan elkaar bindt en waar ze zelf ook hardware aan kunnen leveren, naast een OS en gamedistrubutie.

 19.   
  Ippon99's avatar

  top gerucht!!

 20.   
  bramuige125's avatar

  wa zouden ze amd chips in xbox stoppen die dingen kunnen niet eens koelblijven