GamersNEP Nieuws: Sony kondigt PlayStation-remake aan

Bunnik, 28 juni 2015 – In een persbericht heeft Sony directeur Kaz Remaké laten weten dat de PlayStation opnieuw uitgebracht zal worden. De originele console verkocht wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren en de terugkeer van de klassieker is een onderdeel van de feestelijkheden rond de twintigste verjaardag van de PlayStation-familie. Met de herlancering wil de elektronicagigant een nieuwe generatie gamers laten kennismaken met de hardware waarmee het voor Sony allemaal begon.

De PlayStation-remake zal visueel nauwelijks te onderscheiden zijn van het originele model en wordt onder de motorkap wederom voorzien van een MIPS R3000A-processor. Ook keert de herkenbare cd-rom toplader terug, die aan de bovenzijde van de console geplaatst is. De specificaties zorgen ervoor dat alle originele PlayStation-games backwards compatible zijn met deze ’20th Anniverary PlayStation-edition’. Om het gevoel van authenticiteit te behouden zal de DualShock-controller volledig bedraad worden en niet voorzien zijn van analoge sticks of een rumble-functie. De geheugenkaart keert opvallend genoeg niet terug, maar gegevens kunnen opgeslagen worden op een USB-stick of externe schijf.


Een trotse Kaz Remaké vertelt:
Wij willen gamers een unieke ervaring bieden en presenteren daarom met gepaste trots de PlayStation-remake, een remake van de originele PlayStation, waarmee wij de feestelijkheden rond de twintigste verjaardag van de PlayStation tot een bijzonder besluit willen laten komen. De PlayStation-remake zal consumenten van nu het gevoel van de jaren ’90 brengen en hen de gelegenheid bieden om de PlayStation-games te herbeleven op de manier waarop ze bedoeld zijn.

Om de authentieke beleving te versterken, zal de PlayStation-remake bij de lancering beschikbaar zijn met twee volledig bedrade DualShock-controllers. De keuze voor twee controllers is gemaakt omdat de remake niet voorzien wordt van internetmogelijkheden. De console leent zich uitstekend voor coöperatieve gameplay met vrienden op de bank, dé manier om van entertainment te genieten. Daarbij draagt deze keuze bij aan het laag houden van de kosten en het bieden van een aantrekkelijke prijs. De PlayStation-remake is in het vierde kwartaal van 2015 leverbaar en is ook in een bundel met Resident Evil verkrijgbaar. De klassieke Resident Evil is één van de toptitels waarmee het ouderwetse gevoel tot uiting komt.


Rond de Kerst van dit jaar kunnen wij dus aan de slag met de PlayStation-remake en dat is sneller dan verwacht. Sony troeft de concurrentie af door als eerste te komen met een nieuwe console. Uiteraard betreft het hier een remake, maar het is enorm slim om in de tijd van remakes met een heruitgave van een geliefde console te komen. Een prijs is helaas nog niet bekend, maar volgens geruchten zal deze rond de 150 euro komen te liggen. Ga jij later dit jaar naar de winkel om een exemplaar op te halen?


DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Eh Felix… klikje

  2.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Hopelijk komt er dan na een tijdje een PSX-2 Slim.

  3.   
    Felis_Rufus's avatar

    Wat bedoel je Erik?

  4.   
    3333/3333's avatar

    Felis_Rufus schreef, "Wat bedoel je Erik?"

    Dat dit een PSX is, in het nieuwsbericht zien we een PS1. 😉

  5.   
    Bones's avatar

    Erik Rommel schreef, "

    ”Felis_Rufus” schreef, "Wat bedoel je Erik?"

    Dat dit een PSX is, in het nieuwsbericht zien we een PS1. ;)"

    Dat is een PSX, de afbeelding boven is een PS1 inderdaad.

  6.   
    Mandamo's avatar

    PSX is een algemeen gebruikte naam voor de PS1, al ver voor die malle versie van een PS2 geïntroduceerd werd.

  7.   
    3333/3333's avatar

    Mandamo schreef, "PSX is een algemeen gebruikte naam voor de PS1, al ver voor die malle versie van een PS2 geïntroduceerd werd."

    Betekent nog niet dat het juist is.

    Maar het is al gefixt in het nieuwtje, nice.

  8.   
    Mandamo's avatar

    Erik Rommel schreef, "

    ”Mandamo” schreef, "PSX is een algemeen gebruikte naam voor de PS1, al ver voor die malle versie van een PS2 geïntroduceerd werd."

    Betekent nog niet dat het juist is.
    Maar het is al gefixt in het nieuwtje, nice. "

    Tja, verander het dan in de tekst naar PS en niet het plaatje, aangezien de beschrijving nu ook niet meer klopt.

  9.   
    gamepower's avatar

    zou sony zich niet beter op nieuwe PS4 games concentreren? wat geeft dit nu voor enig nut?

  10.   
    3333/3333's avatar

    Wil niet heel vervelend zijn, maar nu klopt het weer niet.

    Dit is een PSone, een slim versie van de PlayStation 1. PSone (ipv PSOne) is ook specifiek de merknaam van dat model.

  11.   
    Felis_Rufus's avatar

    Erik Rommel schreef, "Wil niet heel vervelend zijn, maar nu klopt het weer niet.
    Dit is een PSone, een slim versie van de PlayStation 1. PSone (ipv PSOne) is ook specifiek de merknaam van dat model. "

    Het is gelukt hoor. Er was op de redactie ernstige verwarring rond de benamingen van de PS-modellen. 😥