Nvidia en RockSteady werken aan problemen pc-versie Batman: Arkham Knight

Sinds Batman: Arkham Knight offline is gehaald voor pc, heeft Nvidia bekendgemaakt dat zij gaan helpen bij het oplossen van de problemen. Zo zei een woordvoerder van NVidia:

We are working with WB Games and the development teams to address the performance issues of the of the PC version of Batman: Arkham Knight. We have made our QA and engineering resources available and will provide updates when they are available.
Natuurlijk is deze hulp van NVidia niet meer dan logisch, aangezien NVidia deze game (en The Witcher 3) gratis aanbood bij aankoop van een GeForce GTX 970 of 980.

Ook RockSteady (de ontwikkelaars van de console-versies) heeft bekendgemaakt dat zij gemoeid is met het fiksen van de pc-port van de game, zo maakte Sefton Hill van RockSteady in twee aparte tweets bekend:

Thank you for the feedback! We hear you and are looking into it. Will keep you updated. (PC fixes come first)
Totally supported the decision to suspend PC version. We have our best engineers at Rocksteady working like crazy to help fix the issues ASAP.
Die eerste tweet was bedoeld als antwoord op fans die updates en meer content aanvroegen voor de challenge modes in de game. Uit de tweede tweet blijkt dat ook Rocksteady zelf actief meewerkt aan het oplossen van de problemen in de pc-versie van Batman: Arkham Knight. Sterker nog: de pc-port van de game heeft momenteel prioriteit boven de console-versie.

Er lijkt dus goede hoop op een fatsoenlijke pc-port voor Batman: Arkham Knight, dus ook pc-gamers zullen hopelijk binnenkort ten volle kunnen genieten van het slotdeel van de Arkham-trilogie.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Lekker bezig nvidia. weer een reden om geen amd in je pc te pompen

  2.   
    3333/3333's avatar

    Thijs. schreef, "Lekker bezig nvidia. weer een reden om geen amd in je pc te pompen"

    Dit is niet simpelweg de schuld van AMD, je zou er verstandig aan doen om jezelf eerst wat in te lezen over dit soort onderwerpen voor je met zo’n conclusie komt. Komt namelijk nogal dom over.

  3.   
    Sa.'s avatar

    @Erik, gooi is wat argumenten, ben zelf namelijk van plan om binnekort game PC te bouwen, en twijfel door dit soort dingen wel aan AMD, maar waarom zou ik bv een AMD CPU kiezen ipv een Intel CPU?

  4.   
    3333/3333's avatar

    sdfl schreef, "@Erik, gooi is wat argumenten, ben zelf namelijk van plan om binnekort game PC te bouwen, en twijfel door dit soort dingen wel aan AMD, maar waarom zou ik bv een AMD CPU kiezen ipv een Intel CPU?"

    We hebben het hier over gpu’s. Ik zou in bijna alle situaties een Intel cpu aanraden, tenzij je echt een heel krap budget hebt. Wat gpu’s betreft heeft AMD een tijd stil gestaan, maar er zijn veel positieve geluiden over de nieuwe 300 serie van AMD. De kans zit er dik in dat AMD kaarten over een tijdje weer de beste fps/euro verhouding hebben, een segment waarin ze jarenlang gedomineerd hebben.

    Dat gedoe rondom drivers ligt deels aan AMD, maar heeft ook te maken met afspraken die Nvidia met sommige ontwikkelaars maakt en waar AMD gebruikers de dupe van worden. Het is dus niet zo simpel als alle schuld naar AMD schuiven. (In het geval van Batman is het puur de schuld van de ontwikkelaar) Daarnaast werkt AMD veel met open source, terwijl Nvidia alles zelf doet en besloten houdt. Beide aanpakken hebben hun voor- en nadelen.

    Wie denkt dat Nvidia vlekkeloos is, GTX 970 memory gate vergeten?

  5.   
    morkop006's avatar

    Thijs. schreef, "Lekker bezig nvidia. weer een reden om geen amd in je pc te pompen"

    Jeetje, blijkt wel weer dat dit absoluut geen pc hardware site is :roll:. Beetje rare uitspraak….

  6.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Voordat we allemaal gaan zeggen “goed gedaan, Nivdia”, laten we niet vergeten dat zij ook hebben gelogen tegen de pc gamers met hun mooie 60fps, terwijl de game is gecapt op 30fps trailers waarin ze de functies van Gameworks (wat ook van Nvidia is en voor problemen zorgt op AMD kaarten) laten zien en hoe mooi het allemaal gaat worden