Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Hot Koffie Show: Is cheaten uit de mode?

Peter is weer terug ins lands en dus kan onze zongebruinde hoofdredacteur weer deelnemen in een verse Hot Koffie Show met Tom! De heren bespreken een interessante stelling over het gebrek aan cheats in games dezer dagen.

  1.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Destijds toen ik Cheatnow gebruikte voor GTA San Andreas, vice city en liberty city op PS2, wist ik niet dat het van Gamersnet was.

    Vond het altijd kut dat je de cheats niet kon kopiëren en dan kon plakken in Word. Heb altijd print screens moeten maken 😛

  2.   
    Ryan2000's avatar

    Ik cheat echt nooit, ik vind het nergens voor nodig!
    Stelling: E3 moet E4 worden!

  3.   
    Sa.'s avatar

    Het is inderdaad enorm schaars de laatste tijd! Ik denk inderdaad dat het komt door de vele online games. Daarnaast valt het denk ik ook te wijten aan het feit dat games steeds meer demanding zijn voor je console. Vroeger speelde men op de PC en als je dan een matige PC had begon de zooi enorm te laggen als je een cheat spamde. Nieuwe stelling: Win10 moet multiplayer games laten draaien op de Xbox Live servers en niet meer op dedicated servers. (Dus dat je altijd cross-platform speelt met Xbox One gamers)

  4.   
    Mr_Cranck's avatar

    ikzelf vind cheaten niet meer leuk omdat he spel dan soms te makkelijk wordt , bij gta is het soms wel handing maar de moeilijksheidgraad gaat naar beneden :p

    stelling : vind je dat producers van games te veel technieken gebruiken waardoor de game overdreven word in de gameplay?

    #vlaams hopelijlk begrijp je het 😀

  5.   
    Musicman88's avatar

    De sims 3 is eigenlijk de enigste game waarbij ik nog cheats gebruikte en dat is al iets van een 1,5 jaar geleden dat ik die voor het laatst gespeeld heb. Ja, een keertje je sims wat laten verdienen om het gezinnetje mee te kunnen laten rondkomen, maar daarna alleen ‘motherlode’, ‘motherlode’, ‘motherlode’. Want komop, ik wil die mooie auto nu voor mijn sims 😛 Een nieuw gasfornuis, hell yeah! 😀 Maar bij de andere games gaat het plezier er eigenlijk direct vanaf als je cheats gaat gebruiken.

    Maar je ziet gewoon bij Peter, die heeft mad-moneyz, in LA gewoon iemand ingehuurd om de hele dag een paraplu boven hem te houden zodat hij niet zou verbranden in de zon 😆 😆

  6.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Er wordt denk ik minder gecheat omdat een heleboel games gericht zijn op de online multiplayer dus dan kan je sowieso geen cheatcodes gebruiken. Maar ik mis ook een beetje de leuke over de top cheats die je vroeger had. Zoals bijvoorbeeld de cheat in san andreas waarmee je npc’s de lucht in kon lanceren als je ze sloeg. Voor mijn gevoel zijn er steeds minder games die zoiets doen, maar kan ook aan mij liggen.

    Mijn stelling: Er worden de laatste tijd te veel open wereld games gemaakt. Denk aan de nieuwe Ghost Recon die oorspronkelijk helemaal niet open wereld was, far cry, elk jaar een nieuwe assassin’s creed etc. (bedenk me net dat dit allemaal ubi titels zijn)

  7.   
    soldierarjan's avatar

    Heb alleen gecheat bij san andreas omdat toen ook echt leuk was.
    Nu cheat ik nooit meer misschien ook wel omdat minder tijd heb om te gamen en meer geld om nieuwe game te kopen dan toen der tijd.

  8.   
    Regge's avatar

    Als ik een game speel start ik altijd legit, maar in veel gevallen kom je op een stukje van de game (als het een goede game is) waar je gefrustreert word en het niet lukt, dan gooi ik (als dat er is) godmode even aan om verder te komen(A)! dit vooral omdat ik games meestal pure voor verhaal beleving speel en minder voor de echte gameplay:) Ik ben ook een echte RPG gamer en lore hunter ^.^
    Cheats moeten echt niet weg gaan op pc games atleast :O! hoewel cheatengine wel veel goedmaakt voor de games die geen cheats hebben maar je wel je HP kan freezen ofsow:P

    Anyway stelling: een game wat geen sandbox game is, is niet meer gamewaardig en valt buiten de boot van tegewoordige games.

  9.   
    gunnarwish's avatar

    Star Wars Jedi outcast top game!

  10.   
    Tom 2.0's avatar

    Goed om te zien dat je weer heelhuids terug bent Peter! Ik heb wel een stelling:

    De gaming community is verwend, en krijgt te vaak zijn zin!

    Ik heb het hier vooral over de spreekwoordelijke Keyboard Warriors die vanaf hun PC’tje de wereld met wijzend vingertje willen wijzen op zijn fouten. Ook op GamersNET (en vooral op Twitch) zie je dit soms terug. Irritante kijkers die de hele chat volspammen, waar ook nog eens op in wordt gegaan. We zijn de eerste generatie die direct contact hebben met zijn of haar entertainment. Laten we daar meer respect voor hebben, en het harde werk die in een website, film, of game wordt gestopt meer waarderen.

  11.   
    LennartvA's avatar

    Goede stelling! Lijkt me een aardige kerel die Martial Artist! 🙂

  12.   
    AtomicDogg's avatar

    ”Tom 2.0″ schreef, "Goed om te zien dat je weer heelhuids terug bent Peter! Ik heb wel een stelling:

    De gaming community is verwend, en krijgt te vaak zijn zin!"

    Ik vind het wel terecht dat gamers de laatste tijd mondiger zijn geworden, er zijn games waar je 60 euro voor betaald en die niet af zijn of niet bieden wat ze beloofden (downscaling van graphics). Ik noem een AC Unity, Driveclub server problemen, Halo MCC of zelfs het nieuws van vandaag dat Batman Arkham Knight uit de verkoop is gehaald omdat die game gewoon niet speelbaar is op PC!
    En uiteindelijk slikken we het maar ”we wachten wel tot de patch”

  13.   
    nuclearnemo's avatar

    Ik cheat nog wel eens, find het soms wel leuk om een game te steamrollen. Of inderdaad gewoon bij de sims die cheat gebruiken, omdat je van het begin af aan al een rijk gezin wil hebben.

    Verder denk ik dat er ook nog wel veel gecheat word in multiplayer games, in veel betaal games niet, maar in heel veel free-to-play games word wel heel veel gecheat. Scripts die je helpen bouwen zonder je online bent, een programmatje dat je gratis geld geeft om te gebruiken of door muren kunnen kijken in shooters. Zoals ik al zei worden zulke mensen meestal wel gebanned of gekicked by betaalde games, maar bij free-to-play games is het echt een ramp bij sommige games.

    Nieuwe stelling:
    Ontwikkelaar moeten niet meer elk half jaar/jaar een game neer willen zetten maar moeite nemen om een goede game neer te zetten ook al kost het 2+ jaar.

  14.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    AtomicDogg schreef, "

    ”Tom 2.0″ schreef, "Goed om te zien dat je weer heelhuids terug bent Peter! Ik heb wel een stelling:

    .."

    "

    Ik vind het wel terecht dat gamers de laatste tijd mondiger zijn geworden, er zijn games waar je 60 euro voor betaald en die niet af zijn of niet bieden wat ze beloofden (downscaling van graphics). Ik noem een AC Unity, Driveclub server problemen, Halo MCC of zelfs het nieuws van vandaag dat Batman Arkham Knight uit de verkoop is gehaald omdat die game gewoon niet speelbaar is op PC!
    En uiteindelijk slikken we het maar ”we wachten wel tot de patch”

    Ik sluit me hier bij aan. Als je iets koopt hoor je te krijgen waar je voor betaald hebt. Als dit niet het geval is mag je daar best wat over zeggen. Als we maar games blijven kopen die het niet goed doen of die gewoon nog niet klaar zijn zal er weinig gaan veranderen. In een restaurant ga je ook niet denken “de kok heeft vast heel veel moeite gedaan om deze biefstuk voor me te bakken” als je een verbrand stuk vlees voorgeschoteld krijgt

  15.   
    xizaaR's avatar

    ”Ryan2000″ schreef, "Ik cheat echt nooit, ik vind het nergens voor nodig!
    Stelling: E3 moet E4 worden!"

    Wat

  16.   
    Ippon99's avatar

    vete video zoals gewoonlijk.

    Ik heb helaas geen stelling want ik was vandaag niet zo creatief

  17.   
    petiertje's avatar

    Ik gebruik alleen cheats bij spellen die ik al ‘eeuwen’ heb gespeeld. Medieval 2, DAO en dergelijke. Gewoon voor de fun, en eigenlijk alleen maar de geld cheats. Na games 7+ keer helemaal uitgespeeld te hebben vind ik het ‘grinden’ wel zo’n beetje genoeg, en is het gewoon leuk om allerlei vreemde combinaties te creëren waarmee je gewoon dom kunt aanmodderen (net al de ‘serieuze’ pogingen dus 😀 ).

    Mijn stelling is een beetje geïnspireerd door alle stellingen hierboven;
    De games worden technisch(als in programma technisch) te ingewikkeld/gecompliceerd, en zijn daardoor te gevoelig voor bugs etc.
    (door de bijna onafgebroken stroom van zogenaamde AAA games die ronduit bagger zijn bij launch, en na tig patches pas echt af zijn).

    Toch blijf ik van gamen houden, beste hobby die er is 😀

  18.   
    Moodey's avatar

    Stelling: De XBOX360/PS3 was een grotere vooruitgang op zijn voorganger dan de PS4/Xbone

  19.   
    QTxJess's avatar

    LennartvA schreef, "Goede stelling! Lijkt me een aardige kerel die Martial Artist! 🙂 "

    Grapjurk.

    Ik zet ‘m er weer bij: Videogames en bordspellen zijn gelijkwaardig.

    (jaja, Jessica en dr bordspelletjes)

  20.   
    PSPfreaky's avatar

    Volgens mij is hacken soort van het nieuwe cheaten, maar dan is het nu in de multiplayer.

  21.   
    bramuige125's avatar

    En dan de pc gamer ook laten betalen voor online zucht* wel goede stelling maar met een muis kan je sneller reageren denk ik en het ligt niet echt bij windows maar bij de makers van de game en als ze het zo gaan doen dat ga ik naar linux fzo maar hoop dat ze deze stelling doen

    sdfl schreef, "Het is inderdaad enorm schaars de laatste tijd! Ik denk inderdaad dat het komt door de vele online games. Daarnaast valt het denk ik ook te wijten aan het feit dat games steeds meer demanding zijn voor je console. Vroeger speelde men op de PC en als je dan een matige PC had begon de zooi enorm te laggen als je een cheat spamde. Nieuwe stelling: Win10 moet multiplayer games laten draaien op de Xbox Live servers en niet meer op dedicated servers. (Dus dat je altijd cross-platform speelt met Xbox One gamers)"

  22.   
    fabiankok's avatar

    Hmm, stelling ala ‘waar de fuck heb je t over ik ben al een arme student’: Games zijn te goedkoop om aan alle wensen te voldoen van de community (gericht op de steeds hoger wordende ontwikkelingskosten e.d.).

    In het straatje van je hoeft het er niet zelf mee eens te zijn maar is leuk om wat stof op te doen waaien~

  23.   
    GodJordi's avatar

    Stelling: Gameverslaving is een serieus probleem.

  24.   
    MikeGevers's avatar

    Joh, Star Fox zag eruit als een 2064 game! 😛 En ik ben het eens dat het een vette E3 was.
    Als ik wil cheaten, speel ik wel die ouwe games die wél cheats hebben 😛 Bij GTA wil ik juist zo min mogelijk cheaten, omdat ik al het juist leuk vind om m’n wapens te upgraden door zoveel mogelijk chaos te creëren en dan lekker rustig de wapenwinkel binnen te lopen. Ook zijn cheats vaak inderdaad PC-exclusive, en tegenwoordig heb je juist op de pc mods die makkelijk te installeren én te maken zijn, waardoor het inbouwen van cheats voor ontwikkelaars niks meer oplevert, tenzij het voor testing purposes is.

    Stelling: het was niet echt nodig om Batman: Arkham Knight offline te halen, ze hadden hem ook gewoon kunnen patchen. (Edit: ik heb de game zelf nog niet gespeeld). Verder kom ik qua stellingen niet deze week 😛

  25.   
    Tom's avatar

    GodJordi schreef, "Stelling: Gameverslaving is een serieus probleem."

    Hebben we al behandeld, soort van.

  26.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik cheat ook eigenlijk niet meer ik merk dat ik ook geen cheats meer opzoek voor games, vroeger ging altijd even kijken of er cheats waren.
    Zelfs bij gta heb ik nu nog niet 1 keer een code gebruikt en heb hem 98% uitgespeeld, ik wist niet eens dat er cheats waren zag ik later pas en het spel is prima uit te spelen zonder codes.

    Ja misschien dat ik met the sims die ik af en toe eens opstart zal cheaten, maar verder nee merk ik ook dat ik niet meer cheat.