Blade & Soul wordt free-to-play

De martial arts-MMORPG Blade & Soul is al een jaartje of drie uit in Zuid-Korea, maar komt deze winter eindelijk ook naar het westen. Iedereen verwachtte al dat deze titel free-to-play zou zijn en vandaag is dat dan ook bevestigd.

Ontwikkelaar en uitgever NCSoft zal, net als in hun andere games Aion en Lineage II, geld verdienen door middel van microtransacties in de vorm van zogenaamde NCoins. Met deze NCoins zul je onder andere voedsel, experience boosters, kosmetische items en extra character slots kunnen kopen. Veel van diezelfde items kun je echter ook kopen met een in-game valuta die je tijdens het spelen gratis kunt verdienen. Hoe die in-game valuta gaat heten is nog niet bekendgemaakt.

Een van de dingen die je kunt kopen met NCoins is een premium membership. Dit is een gelaagd systeem: hoe meer NCoins of in-game valuta je aan dit membership besteedt, hoe meer beloningen je zult ontvangen. Als je membership verloopt, raak je je voortgang niet kwijt, hoewel je membership natuurlijk wél actief moet zijn om daadwerkelijk toegang te hebben tot al je vrijgespeelde beloningen.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Ik ben bang dat het net wat te laat is voor deze game, als het meezit is het de betere versie van TERA online maar dan alsnog is de markt hier al oversaturated en weet ik niet of ze een erg grote playerbase zullen vinden. Ik zal het in ieder geval proberen!