PC-versie Batman: Arkham Knight geplaagd door diverse problemen

De pc-versie van Batman: Arkham Knight wordt kort na de lancering geplaagd door diverse problemen. Zowel Reddit als de Steam-forums stromen vol met spelers die vooral negatieve ervaringen hebben met Arkham Knight op hun pc. De problemen lijken zich vooral op twee fronten af te spelen: problemen met gamebestanden en slechte prestaties van de game.

Het eerste houdt in dat spelers die de game vooraf als pre-load hebben klaargezet, te maken krijgen met diverse crashes en vastlopers. De slechte prestaties hebben vooral betrekking op de framerate. Tijdens het zweven door de lucht of rijden met de Batmobile zou de framerate bij sommige gamers terugvallen naar 10fps, zelfs als er een high-end videokaart zoals de GTX 980/970 of Titan X gebruikt wordt. Gamers met een AMD-videokaart maken melding van een framerate die soms minder is dan 5fps.

Ook zou de game de framerate vastzetten op 30fps als je een spel opnieuw opstart. Dit is te omzeilen door naar je installatiemap te gaan, het bestand BMSystemSettings.ini te openen (bijvoorbeeld met Kladblok) en te zoeken voor maxfps in dat bestand. De waarde kan je dan aanpassen van 30 naar 60 of gewoon 0.

Kortom, er is flink wat werk aan de winkel voor ontwikkelaar Rocksteady Studios.

 1.   
  Downzilla's avatar

  En daarom pre order je geen games.

 2.   
  swklijn1's avatar

  Nanananananan Frameman!

 3.   
  Sa.'s avatar

  Dit soort dingen maken de PC toch altijd weer minder ‘master-race’, heel veel games lopen gewoonweg niet lekker op releasedag. Ook ik ga binnekort aan de game-pc, maar ik weet nu al dat ik van me levensdagen niet ga pre-orderen voor de PC.

 4.   
  3333/3333's avatar

  sdfl schreef, "Dit soort dingen maken de PC toch altijd weer minder ‘master-race’, heel veel games lopen gewoonweg niet lekker op releasedag. Ook ik ga binnekort aan de game-pc, maar ik weet nu al dat ik van me levensdagen niet ga pre-orderen voor de PC. "

  Op de console komen nooit games uit die een hele serie aan patches nodig hebben?

  Ontwikkelaars zijn gewoon vaker gemakzuchtig geworden door zaken als day-one patches en pre-orders. Op de consoles hebben we dit de afgelopen jaren ook af en toe voorbij zien komen, maar in dit geval zijn vooral de pc gamers de klos, gewoon pure pech.

 5.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Blijf het grappig vinden dat game devs denken dan een 30 fps lock op pc een goed idee is . Hopelijk krijgen de pc kinderen snel een fix want ik heb de game op ps4 en man wat speelt het lekker .

 6.   
  nielsiebro's avatar

  En waarom moet iedereen het dan afkraken op steam