Jurassic World bereikt de 1 miljard dollar en breekt wederom record

Het zat er aan te komen. Na het fantastische openingsweekend dat Jurassic World beleefde, kon het haast niet lang meer duren voordat de film een opbrengst van 1 miljard dollar zou gaan halen. De film wist dit bedrag in een recordtijd van maar liefst dertien dagen te bereiken. Eerder dit jaar werd hetzelfde record verbroken door de actiefilm Furious 7. Deze ging in zeventien dagen over de 1 miljard heen, toch heeft het dino spektakel dit vier dagen eerder bereikt.

Haast niemand had verwacht dat de film het zo goed zou gaan doen. Nadat Jurassic World het beste openingsweekend-record brak veranderde alle speculaties al snel. Eigenlijk dacht men dat de film niet meer dan 1 miljard zou gaan verdienen. Vooral vanwege de grote concurrentie van films als The Avengers: Age of Ultron. Toch zou het nu best kunnen dat Jurassic World de hoogst opbrengende film van het jaar wordt. We zijn benieuwd of Star Wars: The Force Awakens het nog beter gaat doen dan Jurassic World.

In dit vierde deel in de Dino-franchise, is het park eindelijk geopend. Maar alles loopt al gauw uit de hand wanneer er een nieuwe dino wordt gecreëerd. Owen (Chris Pratt) moet samen met Claire (Bryce Dallas Howard) dit nieuwe monster uit de weg zien te ruimen, voordat het nog meer verwoesting aanricht.

Benieuwd wat onze redactrice Patricia vond van de film, lees hier haar recensie.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren