Minimale systeemeisen Batman: Arkham Knight op het laatste moment aangepast

Op het allerlaatste moment zijn de minimale systeemeisen van de pc-versie van Batman: Arkham Knight nog veranderd. Het betreft hier vooral pc’s die draaien op een grafische kaart van AMD. De ontwikkelaar werkt nauw samen met AMD om de slechtere prestaties zo snel mogelijk op te lossen:

We also want to note that there are some known issues with the performance of Batman: Arkham Knight for PC owners using AMD graphics cards. We are working closely with AMD to rectify these issues as quickly as possible and will provide updates here as they become available. We thank you for your patience in this matter.
De game zal dus slechter draaien op grafische kaarten van AMD en de minimaal vereiste GPU is dan ook bijgewerkt. Voorheen voldeed een AMD HD7870 nog, maar nu heb je een HD7950 nodig om de game te kunnen draaien. Ook het minimum voor de hoeveelheid GPU-geheugen is verhoogd van 2GB naar 3GB. Ook dit geldt alleen voor grafische kaarten van AMD.

Hoe dan ook, Batman: Arkham Knight wordt een grafisch hoogstaande game, zoals je aankomende vrijdag live zult kunnen aanschouwen. Lees alles over Batman: Arkham Knight in onze uitgebreide review.

  1.   
    Mallorn's avatar

    Ik lees alleen maar gemopper en gezeik over de pc versie van deze game.
    Er schijnen *nogal* wat performance issues te zijn.

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Mallorn schreef, "Ik lees alleen maar gemopper en gezeik over de pc versie van deze game.
    Er schijnen *nogal* wat performance issues te zijn.
    "

    Ja, als pc-gamer bespaar ik mezelf tegenwoordig de frustraties van launchproblemen door de patches af te wachten. Ik vermaak me ondertussen wel met de eerdere Batman-games.

  3.   
    Koen's avatar

    Als je een game uitbrengt op de pc met een 30fps lock dan voel je de bui al hangen.

  4.   
    3333/3333's avatar

    Weer een game die slecht draait op met AMD drivers, ik weet niet bij wie de schuld uiteindelijk ligt maar het doet het imago van AMD weer weinig goeds. Ik hoop echt dat er de komende tijd grote verandering gaan plaats vinden anders zou het wel eens game-over voor mijn geliefde AMD kunnen zijn.

    Die 30 fps lock is gewoon een onbenullige fout van de ontwikkelaar denk ik, die zijn vergeten de optie in de game zelf toe te voegen. Het is heel makkelijk zelf te fixen.

    1. Go to: STEAMsteamappscommonBatman Arkham KnightBMGame

    2. Look for the file “BmSystemSettings.ini”

    3. Open that file using Notepad

    4. Search for the line which says “MaxFPS=30.000000”

    5. Change the “30.000000” part to your monitor’s max refresh rate. I changed mine to “120.000000” since that’s the refresh rate I use with my monitor.

    6. Select “File” from the menu above and hit “Save” to save your settings.

  5.   
    morkop006's avatar

    Tja nvidia-gameworks… zegt genoeg

  6.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Ben steeds meer geneigd om een Nvidia kaart te kopen als ik een nieuwe pc ga samenstellen. Niet onder de indruk van hoe AMD het de laatste tijd doet

  7.   
    Sa.'s avatar

    Man man man, AMD is echt aan het kloten. In augustus ga ik m’n eigen PC bouwen, en dan heb ik toch liever een Nvidea er in zitten, ook al geeft AMD/ATI mij nostalgische gevoelens ;P