Halo 5: Guardians bevat microtransacties

In de multiplayer van Halo 5: Guardians zal het mogelijk zijn je personage te upgraden door met echt geld te betalen, ofwel de game bevat microtransacties. Nieuw in Halo 5: Guardians zijn de REQ Packs, welke gevuld zijn met in-game items zoals armor en wapens. Om deze REQ Packs aan te kunnen schaffen heb je REQ Points nodig die op meerdere manieren kunnen worden verkregen, zo bevestigde Josh Holmes, baas van 343 Industries.

REQ Points kunnen simpelweg worden verkregen door mee te doen aan multiplayer-wedstrijden, je personage naar een hoger level te brengen of challenges te voltooien, maar je kunt ze dus ook gewoon aanschaffen via de Xbox Store. Wel een kleine kanttekening, in Halo 5: Guardians’ 4v4 Arena kunnen slechts alleen visuele upgrades worden gebruikt, wapens en andere upgrades van je personage zijn in deze modus dus nutteloos. Eventuele restricties voor de Warzone-modus zijn nog niet aangekondigd.

Verder liet Holmes nog weten dat een deel van de opbrengst van de aankopen van REQ Points ten goede zal komen aan de prijzenpot van de Halo Championship Series. Wat vind jij van deze vorm van microtransacties? Ben jij bereid geld te steken in de multiplayer van Halo 5: Guardians?

  1.   
    nielsiebro's avatar

    het wordt toch niet pay to win he?

  2.   
    VkraM16's avatar

    Als het stukje goed had gelezen, dan lijkt het mij duidelijk dat het geen p2w gaat worden, maar om je voortgang te versnellen.

    Ik trek nog niet al te snel conclusies.

  3.   
    gamepower's avatar

    zoals bij veel gamen nu, je kunt het zelf ontlocken, maar als je geen geduld hebt …. kun je de boel opkopen,
    waar blijft het plezier van gamen dan?

  4.   
    Bram_M99's avatar

    Welke game tegenwoordig niet? En totaal niet dat ik er voor ben, je betaald al erg veel voor een game tegenwoordig en willen ze nog meer met in game betalingen…