Final Fantasy VII Remake laat nog even op zich wachten

De E3-persconferentie van Sony bleek een memorabel stukje marketing voor de PlayStation 4. Niet alleen dook The Last Guardian op uit de krogten van de vergetelheid – The Guardian had het dus goed gehoord – ook kwam een nog veel verrassendere titel uit de hoge hoed; een Final Fantasy VII Remake.

Fans smeken Square Enix al vele jaren om een remake te maken, zeker nadat Sony een tech-demo van de game maakte om de krachten van de PlayStation 3 te tonen. De roep om een daadwerkelijke uitvoering werd luider, maar tot gisteravond werd in alle toonaarden ontkend dat een dergelijke remake er ooit zou komen. Geheimen kunnen kennelijk dus toch goed bewaard blijven en het internet ontplofte dan ook toen één van de meest geliefde RPG’s uit de geschiedenis op de E3-schermen getoond werd. Het enthousiasme moet nog wel even de ijskast in want in een persbericht liet men weten dat er slechts een begin gemaakt is met het werk aan de remake. Waar een begin is, is natuurlijk een eind, maar dat gaat nog wel een flinke tijd duren.

At Sony Computer Entertainment of America LLC’s (SCEA) E3 press conference today, SQUARE ENIX announced that it has begun production on the full remake of FINAL FANTASY VII for the PlayStation 4 computer entertainment system.

Leading the development will be key members from the original project, including producer Yoshinori Kitase, director Tetsuya Nomura and scenario writer Kazushige Nojima.


Ben jij blij verrast door de onverwachte aankondiging? Of heb je niets met remakes? Deel het hieronder met ons!

  1.   
    DaxPg's avatar

    ik wist zelf niet wat mij overkwam. Ik zat er niet per se op te wachten, maar ben heel benieuwd en ik hoop vooral dat ze de magie van de oude game kunnen bewaren en er een geheel nieuwe toffe ervaring van kunnen maken