Oculus Rift krijgt inbegrepen Xbox One-controller, uit te breiden met Oculus Touch

Gisteravond vond Oculus’ eigen pre-E3 persevenement en livestream plaats. Een show waar we van hoopte dat we legio meer virtual reality-games of samenwerkingen te zien zouden krijgen, maar de voorloper op VR-gaming besloot ons toch iets anders voor te schotelen. Niet alleen heeft Oculus bekendgemaakt de consumentenversie van de Oculus Rift te leveren met een Xbox One-controller, ook werd een nieuwe manier van besturing geïntroduceerd. Deze Oculus Touch controller bestaat uit optionele motion-sensor handvatten die als allerlei in-game wapens of ander gereedschap gebruikt kunnen worden.


De Oculus Touch herkent wat je met je handen wil doen. Zwaaien, een trekker overhalen of je duim opsteken, het kan allemaal in de game vertolkt worden. Daarnaast bevatten de high-tech handvatten trilmotoren, die je in staat moeten brengen om dingen in je virtual reality-game echt te kunnen ‘voelen’. Met het pookje voor je duim kun je je personage voortbewegen in de game, al is het natuurlijk ook mogelijk om echt te rennen voor in-game besturing met andere VR-accessoires.

Met de Oculus Touch kun je ook gratis tekeer gaan in Toybox. Een open online speelwereld waarin je kunt vechten met robots, dingen op kunt blazen met je arm en andere gekke virtual reality ongein kunt beleven. Deze nieuwe sandbox-game werd weliswaar aangekondigd, maar helaas niet gedemonstreerd of bijgestaan door een gameplay trailer.

Wordt virtual reality zo al interessanter of moet de E3 nog wat voller komen te staan met toffe VR-games voordat je overweegt in te stappen op deze nieuwe technologie?

  1.   
    Bacotje's avatar

    Mjah ik weet het nog niet met VR. In een race of vlieggame lijkt het me een hele vette ervaring. Maar met een shooter weet ik het nog zo net niet. Zeker niet als ze in je rug staan te knallen….moet ik dan mijn bureaustoel een zwieper naar links of rechts geven….zit ik zo in de knoop met al die snoeren!