ECO: Minecraft met regels

Minecraft zal voor veel gamers geen onbekende naam zijn. Het is een game die al een tijdje meegaat en nu op vrijwel alle platformen te spelen is. Het is ook de inspiratie geweest voor ongeveer 1543 klonen die de sfeer en look van de game proberen te imiteren 贸f innoveren.

Nu is er een nieuwe game toegevoegd aan deze lange lijst. Namelijk ECO, een game van ontwikkelaar Strange Loop Games die onder andere Vessel heeft gemaakt, een game die ook op de PlayStation 3 verscheen.

ECO is een game die net zoals Minecraft om overleven draait. Echter, dit keer zal de speler er ook voor moeten zorgen dat de wereld niet vergaat in een grote apocalyps. Spelers zullen met elkaar moeten communiceren en samenwerken, stemmen op wetten en zorgen dat het fragiele ecosysteem niet ten onder gaat. Lukt het niet om te de ondergang te voorkomen, dan zal de wereld voor altijd ophouden met bestaan en zul je weer helemaal op nieuw moeten beginnen.

Check de trailer op YouTube en bekijk de Steam Greenlight-pagina.

Meer ECO

 1.   
  swklijn1's avatar

  Dus we mogen hier ook al geen Dicks in maken 馃檨

 2.   
  Basman01's avatar

  klinkt wel grappig 馃檪

 3.   
  UncreatedKoen's avatar

  Mwah, klinkt leuk maar nu krijg je net zoals toen der tijd met Slender, Five Nights at Freddy’s, etc allemaal clones van Minecraft…

 4.   
  Moodey's avatar

  Waarom lijkt mij dit wel weer wat?

 5.   
  Dark_Phoenix's avatar

  UncreatedKoen schreef, "Mwah, klinkt leuk maar nu krijg je net zoals toen der tijd met Slender, Five Nights at Freddy’s, etc allemaal clones van Minecraft…"

  Ik vind dit eerlijk gezegd geen minecraft clone. Sure het heeft minecraft elementen maar dat maakt het niet meteen een minecraft clone. Wat ik in dat filmpje zie dat ze aardig veel eigen dingen hebben wat minecraft helemaal niet heeft.

 6.   
  Ralph P Scene's avatar

  die dieren rennen rennen nog al akward.