Gears of War-ontwikkelaar Black Tusk Studios heet voortaan The Coalition

Opvallend nieuws vanuit het kamp dat bezig is met de Gears of War-games: ontwikkelaar Black Tusk Studios gaat voortaan door het leven onder de naam ‘The Coalition’. Studiobaas Rod Ferguson nam een unieke video-editie van zijn ‘Rodcast’ op om het heugelijk nieuws zelf naar buiten te brengen”

Gears of War-liefhebbers zullen bij The Coalition snel een verwijzing kunnen maken naar de shooter-franchise die ze liefhebben. Niet voor niets staat de COG-divisie in Gears of War voor Coalition of Ordered Governments. Aan de hand van deze naamsverandering hopen de dames en heren meer bindvlak te creëren tussen de studio en de iconische games die er gemaakt worden.

When people hear 343 Industries, they associate it with Halo; when they hear Turn 10 Studios, they know that’s who makes Forza. Moving forward, when you hear The Coalition, we want you to think of Gears of War.
Aldus Ferguson zelf in het persbericht dat bijgestaan werd door de unieke Rodcast.

Een naamsverandering zien we in de game-industrie eigenlijk maar zelden. Bando Namcai Games haalde vorig jaar enkel officieel de ‘Games’ van hun merknaam af, maar verder zijn er weinig recente voorbeelden van veranderende namen binnen het wereldje van games. Een slimme zet van Black Tusk? Of een onnodige en verwarrende actie? De tijd zal leren hoeveel we van ‘The Coalition’ en diens Gears of War-games gaan houden.

  1.   
    UncreatedKoen's avatar

    goede referentie voor het bedrijf!

  2.   
    Thijs.'s avatar

    doet me denken aan de streamer cohhcarnage met ziin cohhlition haha