Spijt van je aankoop op Steam? Krijg je geld terug met Steam Refunds

Heb jij ook weleens spijt gehad van een aankoop op Steam? Omdat je pc de game niet kon draaien, je de game eigenlijk helemaal niet zo leuk vond of vanwege een andere reden? Dan is er goed nieuws voor je, want vanaf nu kun je aankopen ongedaan maken met dank aan Steam Refunds. Middels dit systeem kun je, zoals bij concurrent Origin al langer mogelijk was, je geld terugkrijgen voor games die je om wat voor reden dan ook liever niet gekocht had.

Uiteraard is dit systeem niet geheel vrijblijvend, maar is er sprake van een aantal voorwaarden. Zo is het enkel mogelijk om een aankoop terug te draaien als je dit binnen twee weken na aanschaf doet en je het spel minder dan twee uur gespeeld hebt. In het geval van een pre-order kan je voor de release altijd een refund aanvragen, vanaf het moment dat de game beschikbaar is, gaat de twee weken en twee uur-regeling van start. Indien je besluit om een aankoop terug te draaien, krijg je het betaalde geld terug via de gebruikte betaalmethode. Mocht dit niet mogelijk zijn, als je betaald hebt via WebMoney, PaySafeCard of MoneyBookers, dan krijg je het te ontvangen bedrag in je Steam Wallet.

Meer details over Steam Refunds vind je op de Steam-pagina.

 1.   
  daantje20's avatar

  cool concept. van mij hadden ze wel eerder kunnen zijn met dit omdat originele al eerder was. maar ondanks dat het nu pas komt vind ik de marge van maar twee uur speeltijd wel echt te weinig. ik heb zelf skyrim gekocht maar die bugt hem telkens helemaal kapot. ik kan hem nu niet refunden omdat ik hem al 4uur heb gespeeld.

 2.   
  Mandamo's avatar

  @daantje20,

  Inderdaad kort, maar zo voorkom je wel dat mensen het spel zo snel mogelijk uitspelen en dan weer refunden. Natuurlijk is dat bij Skyrim niet het geval, maar er zijn ook games waar als je je best doet de verhaallijn binnen 5 uur uit te spelen valt.

 3.   
  NoFearz's avatar

  daantje20″]cool concept. van mij hadden ze wel eerder kunnen zijn met dit omdat originele al eerder was. maar ondanks dat het nu pas komt vind ik de marge van maar twee uur speeltijd wel echt te weinig. ik heb zelf skyrim gekocht maar die bugt hem telkens helemaal kapot. ik kan hem nu niet refunden omdat ik hem al 4uur heb gespeeld.[/quote]
  Volgens mij gaf Steam ook aan dat als je niet aan de voorwaarden voldoet, je alsnog een verzoek kan indienen. Zij zullen dat alsnog behandelen en overwegen.

  “It doesn’t matter. Valve will, upon request via help.steampowered.com, issue a refund for any reason, if the request is made within fourteen days of purchase, and the title has been played for less than two hours. There are more details below, but even if you fall outside of the refund rules we’ve described, you can ask for a refund anyway and we’ll take a look.”

  [quote=”Mandamo schreef, "@daantje20,
  Inderdaad kort, maar zo voorkom je wel dat mensen het spel zo snel mogelijk uitspelen en dan weer refunden. Natuurlijk is dat bij Skyrim niet het geval, maar er zijn ook games waar als je je best doet de verhaallijn binnen 5 uur uit te spelen valt."

  Ze zullen snel genoeg zien als je structureel een verzoek indient en daardoor het systeem misbruikt.

  “Refunds are designed to remove the risk from purchasing titles on Steam—not as a way to get free games. If it appears to us that you are abusing refunds, we may stop offering them to you. We do not consider it abuse to request a refund on a title that was purchased just before a sale and then immediately rebuying that title for the sale price.”

 4.   
  bjorntukkertje's avatar

  Lol, lekker Nederlands doen, en alles 1:59 uur spelen xD (geintje geintje)

 5.   
  Leon's avatar

  Natuurlijk kun je niet alles zien van een game in twee uur, maar twee uur moet toch wel genoeg zijn om te weten of dit spel zo bagger is dat je je geld terug wilt, of dat je ermee door wilt gaan?

 6.   
  Dark_Phoenix's avatar

  ”daantje20″ schreef, "cool concept. van mij hadden ze wel eerder kunnen zijn met dit omdat originele al eerder was. maar ondanks dat het nu pas komt vind ik de marge van maar twee uur speeltijd wel echt te weinig. ik heb zelf skyrim gekocht maar die bugt hem telkens helemaal kapot. ik kan hem nu niet refunden omdat ik hem al 4uur heb gespeeld."

  Ik weet dat skyrim heel erg buggy is maar de meeste problemen kun je zelf fixen met mods. Er zijn veel unofficial patches verschenen die veel bugs fixen. Wat voor soort problemen met bugs heb je dan? Misschien heb ik die probleem ook gehad.

 7.   
  mvbadbob's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "

  ”daantje20″ schreef, "cool concept. van mij hadden ze wel eerder kunnen zijn met dit omdat originele al eerder was. maar ondanks dat het nu pas komt vind ik de marge van maar twee uur speeltijd wel echt te weinig. ik heb zelf skyrim gekocht maar die bugt hem telkens helemaal kapot. ik kan hem nu niet refunden omdat ik hem al 4uur heb gespeeld."

  Ik weet dat skyrim heel erg buggy is maar de meeste problemen kun je zelf fixen met mods. Er zijn veel unofficial patches verschenen die veel bugs fixen. Wat voor soort problemen met bugs heb je dan? Misschien heb ik die probleem ook gehad. "

  klopt helemaal. Mijn skyrim liep niet heel geweldig 100 mods en loopt beter dan ooit. gewoon wat meer moeite in stoppen en dan is skyrim een geniaal spel.
  Geen idee hoe mods werken? de youtuber gopher is geniaal met het uitleggen hoe alles werkt. 😆

 8.   
  Flapjack's avatar

  nagel aan de doodskist voor indies m.b.t. steam.