Superhelden-MOBA Infinite Crisis sluit in augustus de deuren

Met games als League of Legends en Dota 2 is het MOBA-genre immens populair geworden en dus proberen ook veel andere ontwikkelaars een graantje mee te pikken. Zo is er bijvoorbeeld Infinite Crisis, een MOBA waarin je met superhelden uit het DC-universum strijdt. De populariteit van superhelden en schurken als Batman, Superman en The Joker ten spijt blijkt Infinite Crisis toch geen succes.

Hoewel de game pas sinds 26 maart uit de open beta is gekomen, laat ontwikkelaar Turbine weten dat het einde van Infinite Crisis nu al nabij is. Op 14 augustus zal Infinite Crisis namelijk zijn deuren sluiten. De ontwikkelaar laat weten dat de MOBA tot die tijd volledig gratis te spelen zal zijn.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  14 maart open beta en in augustus alweer de sluiting. Er zal wel meer spelen als alleen laag populariteit. Misschien stonden ze niet achter hun eigen game…

  Veel ontwikkelaars proberen Dota 2 en vooral LoL te evenaren en daar gaat het meestal mis. Blizzard is een ontwikkelaar die dit wel begrijpt. Ze pakken een succesvolle genre en veranderen deze naar iets nieuws > hero brawler. Voor alle MOBA gamers voelt het vertrouwd en bekend aan, maar toch is het compleet anders.

  Hier is Blizzard goed in, en dat laten ze ook blijken met HoTS die nu gerust naast Dota 2 en LoL geplaatst kan worden.

  Dat is iets wat ontwikkelaars moeten doen, iets nieuws creëren en niet 1 op 1 van andere games overnemen. Infinite Crisis is daardoor ook niet interessant voor de gemiddelde MOBA gamer.