XP bug The Witcher 3 wordt volgende week gefixt

Gisteren meldden we je al dat de nieuwste patch voor The Witcher 3 leidt tot een vervelende bug. Hierdoor krijg je voor bepaalde quests in de game geen XP. CD Projekt RED heeft de oorzaak van het probleem inmiddels ontdekt en werkt aan een oplossing, die volgende week zal verschijnen.

De patch verschijnt maandag voor de pc en zal onderdeel uitmaken van patch 1.04 voor de Xbox One en PlayStation 4, die later in de week verschijnt. CD Projekt RED liet weten dat spelers hoogstwaarschijnlijk niet gecompenseerd kunnen worden voor misgelopen XP. Dit zou volgens de ontwikkelaar geen groot probleem moeten zijn, aangezien de bug bij slechts een deel van de quests voorkomt en je de game zonder de XP prima kunt voltooien:

[The bug] doesn’t impact the game balance in any significant way. You will be able to finish the game with your character achieving a level within the threshold we had in mind when we designed the game.
Totdat de patch verschijnt, is het dus verstandig om voor de zekerheid geen quests te spelen in The Witcher 3.

 1.   
  Jerry97's avatar

  Geen quests doen? De bug was toch alleen bij quests die 6 of meer levels lager dan het level van je personage zijn?

 2.   
  Sa.'s avatar

  @Jerry97, blijkt dus niet zo te zijn. Als een quest 6 levels of lager van je vandaan is, dan hoor je juist geen XP te krijgen. De glitch is echter, dat je voor geen enkele quest XP krijgt.

  on topic Sjonge sjonge…. Dan maar beetje minecraften en Red Dead Redemption spelen…

 3.   
  Gelmir_Surio's avatar

  Ik heb gisteren nog gespeeld en er geen last van gehad, ik sla gewoon voor het eindigen van een quest op. mocht ik er dan geen xp voor krijgen dan wacht ik er dan nog wel mee

 4.   
  Danielle.k's avatar

  Om die reden gisteren me internet verbinding eruit gegooid op de Xone en besloten te wachten met downloaden van een patch dus kan nog gezellig door questen nu :).

 5.   
  mattioza's avatar

  Hmm beetje jammer dit, ach ja dan maar de komende weken wat dorpjes verkennen. 😀

 6.   
  Jerry97's avatar

  Ik krijg gewoon xp voor elke quest. Het is nog bij geen een quest gebeurt dat ik geen xp kreeg.