Gamersnet.nl

Patch The Witcher 3 introduceert nieuwe problemen

De meest recente patch voor The Witcher 3 verhelpt niet alleen een hoop problemen, hij introduceert ook een nieuwe. Spelers laten weten dat ze na het installeren van de patch geen XP meer krijgen voor het voltooien van bepaalde quests.

Op zijn forum laat CD Projekt RED weten dat het bekend is met het probleem en werkt aan een oplossing:

Quests that are 6 levels (or more) lower than yours are not granting experience. Anything else should reward you with exp, we are looking into the issue.
Verschillende forumleden reageerden hierop door aan te geven dat het probleem ook voorkomt bij quests die minder dan zes levels beneden hun eigen niveau zijn. Vervolgens meldde CD Projekt dat het de oorzaak van het probleem gevonden heeft. Een oplossing is nu in de maak, maar het is nog onbekend wanneer deze zal verschijnen.

De bug lijkt zich enkel voor te doen op de pc en PlayStation 4, maar deze berichten kwamen vóór het verschijnen van patch 1.03 voor de Xbox One. Deze patch is sinds vannacht beschikbaar op Microsofts console en het is nog onduidelijk of deze dezelfde problemen oplevert. Totdat CD Projekt RED met een patch komt, is het dus verstandig om geen quests te voltooien.