Wii U-versie Project CARS zal mogelijk nooit verschijnen

Project CARS is inmiddels een paar weken beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc en wij waren in onze review behoorlijk enthousiast over deze racegame van Slightly Mad Studios. Nu de release achter de rug is, zou je bijna vergeten dat er ook nog een Wii U-versie van Project CARS op de planning staat, maar de ontwikkeling hiervan blijkt behoorlijk moeizaam te verlopen.

Ian Bell, de baas van ontwikkelaar Slightly Mad, laat namelijk weten dat de Wii U-versie van Project CARS, die op een resolutie van 720p draait, momenteel met moeite 23 frames-per-seconde haalt. Dit terwijl de PlayStation 4- (op 1080p) en Xbox One-versie (op 900p) normaliter de 60 frames-per-seconde halen. Bell laat dan ook weten dat men hoopt dat Nintendo op de E3 een nieuwe console zal onthullen, opdat men gebruik kan maken van de nieuwe hardware voor Project CARS. Mocht dit niet gebeuren op de E3, dan zal Slightly Mad Studios de ontwikkeling van Project CARS voor de Wii U doorzetten, maar dat betekent dat er dus serieuze concessies gedaan moeten worden om de game soepel te laten draaien op Nintendo’s console:

At the moment we’re running at about 23FPS on the WiiU. We’re awaiting/hoping for more of a hardware announcement at E3… […] We could reach a fairly solid 30FPS but it might take a hell of a lot of work. On the other hand, about halfway through us finishing, Nintendo might announce a new console (I have zero knowledge on this BTW but I’ve heard ‘rumours’). Our work might just be the best thing that ever hit that new console in the driving sim genre. […] So we’re playing a waiting game at the moment and yes, economics do come in to it.

  1.   
    thijsknvb's avatar

    En dat terwijl de game oorspronkelijk alleen voor de wii was 😆 😆

  2.   
    ckerigon's avatar

    ik zou eerst googlelen de volgende keer.. project cars was niet een wii u only project.. de wii u support niet eens een serieuze racing rig..

  3.   
    thijsknvb's avatar

    ckerigon schreef, "ik zou eerst googlelen de volgende keer.. project cars was niet een wii u only project.. de wii u support niet eens een serieuze racing rig.. "

    Ik heb nooit wii u only project gezegd. Alleen dat hij oorspronkelijk (dus vanaf het begin) voor de wii u had moeten uitkomen. Alleen werd de titel later uitgesteld.

    Edit: Ik zie dat er alleen staat, maar zo is het niet bedoeld XD

  4.   
    Danielle.k's avatar

    De Wii-U gaat mij steeds meer en meer teleurstellen.

  5.   
    Thijs.'s avatar

    tsja zo sterk is de wii u ook niet en die console is helemaal niet gemaakt voor dit soort games

  6.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Ze moeten de naam van de Wii U veranderen naar Mario

  7.   
    Bram_M99's avatar

    Ik snap ook niet dat ze hadden verwacht dat hij daar goed op ging lopen. En of het nou zoveel meerwaarde heeft? Ik denk dat erg weinig mensen met een WIIU de game zullen kopen.

  8.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Ik vind zoo game ook niet echt geschikt voor de wii-U