Rockstar klaagt BBC aan om GTA-docudrama

Eerder dit jaar maakte BBC bekend dat het met een docudrama rond GTA komt. Deze film vertelt het verhaal van de Rockstar-broertjes Houser en focust zich vooral op de controverse die de eerste GTA destijds veroorzaakte. Eerder werd dit verhaal al beschreven in het boek Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto, maar volgens ingewijden is dit boek een sterke “romantisering”. De BBC-film, getiteld ‘Game Changer’, zou het echte, onverbloemde verhaal willen vertellen.

Toen BBC vorige maand onthulde dat Daniel Radcliffe en Bill Paxton de hoofdrol spelen in deze GTA-film, bleek al dat de zender het project serieus aanpakt. Nu lijkt het er echter op dat Game Changer mogelijk nooit het levenslicht gaat zien.

Take-Two heeft namelijk een gerechtelijke aanklacht ingediend tegen BBC. De GTA-uitgever probeert daarmee naar eigen zeggen het intellectuele eigendom van zowel zichzelf als Rockstar te beschermen. Take-Two laat in een officiële verklaring weten dat het al meerdere pogingen heeft gedaan om de zaken op vriendschappelijke wijze op te lossen, helaas zonder succes:

Take-Two Interactive has filed suit against the BBC for trademark infringement based on their movie currently titled ‘Game Changer’ as it relates to Rockstar Games’ Grand Theft Auto video game series. While holders of the trademarks referenced in the film title and its promotion, Rockstar Games has had no involvement with this project. Our goal is to ensure that our trademarks are not misused in the BBC’s pursuit of an unofficial depiction of purported events related to Rockstar Games. We have attempted multiple times to resolve this matter with the BBC without any meaningful resolution. It is our obligation to protect our intellectual property and unfortunately in this case litigation was necessary.
Tenzij Take-Two en de BBC tot een overeenkomst komen, zal een rechter moeten beslissen over deze zaak. De kans bestaat dus dat Game Changer nooit het levenslicht zal zien en dat vinden wij stiekem toch wel jammer.

 1.   
  DutchACfreak's avatar

  Take two staat duidelijk in zn recht..
  Toch had die film me wel leuk geleken :’)

 2.   
  Bosnegert's avatar

  Ach ja dit willen zo ook alleen maar doen om te cashen over het succes van GTA. hetzelfde een beetje als fast 7 met Paul walker

 3.   
  swklijn1's avatar

  Och gossie, wat een draaama!

 4.   
  Thijs.'s avatar

  als ze nou het geld wat ze winnen gebruiken voor meer gratis content en update ben ik helemaal blij

 5.   
  bjorntukkertje's avatar

  Wat een gezeur altijd van de BBC, ze wouden ook al een docu maken over het zwarte pieten verhaal en daarmee Hopen ze dat andere landen niet meer met Nederland gaan handelen door de discriminatie ofzoiets stelletje zeikerds daar

 6.   
  Danielle.k's avatar

  Je kan het ook niet echt een docudrama meer noemen, het wordt meer nu een drama film want als het werkelijk een docudrama zou zijn dan werd er gebruik gemaakt van interviews van de echte mensen uit die periode en geen acteurs.

  Begrijpelijk dat ze hier een stokje voor willen steken, zeker als blijkt dat de BBC niet eens de rechten ervoor in het bezit heeft.

 7.   
  Fabianb's avatar

  Logisch, BBC zou er geld mee gaan verdienen. Hier kon je gewoon op wachten.

 8.   
  Tom 2.0's avatar

  bjorntukkertje schreef, "Wat een gezeur altijd van de BBC, ze wouden ook al een docu maken over het zwarte pieten verhaal…"

  En grappig genoeg durven ze dan geen documentaire over de Scientology Kerk uit te zenden, omdat ze bang waren voor conflicten met één van de rijkste sektes te wereld.
  ON TOPIC: Rockstart en Take Two staan volledig in hun recht.

 9.   
  Bram_M99's avatar

  Ik snap ook eigenlijk niet hoe BBC het bedenkt om dat ongevraagd te maken aangezien zij niks hebben qua rechten van de game of iets dat er mee te maken heeft.