Nieuwe Need for Speed laat je niet racen met politieauto’s

Gisteren onthulde Electronic Arts een nieuw deel in de Need for Speed-franchise die simpelweg Need for Speed is getiteld. Met deze reboot moet ontwikkelaar Ghost Games, eerder verantwoordelijk voor Need for Speed: Rivals, terugkeren naar de ‘roots’ van de franchise. Volgens Ghost Games betekent dit diepgaande mogelijkheden tot het customizen van je wagenpark, een authentieke ‘urban car culture’ en het vertellen van een verhaal. Daarnaast zal Need for Speed een open wereld bevatten waarin je in de nachtelijke uurtjes, van zonsondergang tot zonsopkomst, rond kan racen.

In een interview met het Britse Eurogamer vertelt Marcus Nilsson, executive producer bij Ghost Games, meer over de nieuwe Need for Speed en dat geeft ons interessante nieuwe informatie. Zo zal er in Need for Speed ook politie aanwezig zijn, maar zijn deze, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld Need for Speed: Rivals, niet speelbaar:

Cops are a core tenet of Need for Speed, but you don’t necessarily have to play them. They need to be there as this adversarial set-up to bring tension towards the gamer. This game is built upon more authentic urban car culture, and as such you care about your car. There will definitely be cops in this world but they’re not going to be other players.
Need for Speed zal later dit jaar verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Een volledige onthulling van de game zal tijdens EA’s persconferentie op de E3, 15 juni aanstaande, plaatsvinden.

 1.   
  Leon 2.0's avatar

  Met dank aan PSPfreaky voor de tip! 🙂

 2.   
  Gozer_033's avatar

  dat is niet erg toch need for speed gaat om racen niet om racers op te pakken.
  hoop dat de open world echt een stad is inplaats van vorige delen in de bergen.
  in de trailer zie je Los Angeles maar wat zegt een trailer de laatse tijd.
  ben wel erg benieuwd naar het costumizen en het aanbod van autos.
  ik hoop persoonlijk dat er geen autos zijn die 300 kunnen vanuit de fabriek.
  maar meer wat allerdaagse autos net als in underground 2 en die dan schofterig snel maken 8)

 3.   
  Riddle-me-this's avatar

  Klinkt goed! Ben benieuwd naar de E3 presentatie.

 4.   
  Musicman88's avatar

  Heb de laatste NFS allemaal laten liggen. Op de een of andere manier was voor mij het mooie er gewoon af. Maar bij de oudere heb ik toch zeker genoeg uren in de politie auto’s door gebracht. Ook dat had toch wel iets. Beetje jammer, maar ja, ik speel de komende games waarschijnlijk toch niet meer.

 5.   
  GamerJaime's avatar

  Ben hier ook wel blij mee. Mijn favoriete NFS games zijn de games met een verhaal, in de urbancultuur en waarbij ik ook lekker vrij door de wereld kan crossen. Kijk hier wel naar uit.

 6.   
  fdennis's avatar

  Blij om te horen. Vond het een erg saai en lame aspect van nfs. Aan de trailer te zien zou je zeggen dat het Underground 3 word. Iets waar ik al jaren op wacht. Hopelijk veranderen ze niet te veel ten opzichte van het 2de deel. Want dan ga ik deze game zeker kopen.

 7.   
  kristianH's avatar

  hmmm misschien word deze wel weer interessant

 8.   
  LesserMagic's avatar

  Elke keer als er een NFS wordt gemaakt zonder dat zelf achter het stuur van een politieauto kan kruipen wordt gemaakt, is er veel kritiek. Blijkbaar hebben ze een beetje een botte kop bij EA.

 9.   
  LesserMagic's avatar

  ”Gozer_033″ schreef, "dat is niet erg toch need for speed gaat om racen niet om racers op te pakken. "

  NFS is groot geworden door het feit dat je met een politiewagen achtervolgingen kon inzetten.

 10.   
  Leon 2.0's avatar

  Dr. Noxin schreef, "

  ”Gozer_033″ schreef, "dat is niet erg toch need for speed gaat om racen niet om racers op te pakken. "

  NFS is groot geworden door het feit dat je met een politiewagen achtervolgingen kon inzetten."

  Mwah, niet per se. Natuurlijk is Hot Pursuit één van de klassiekers uit de Need for Speed-historie, maar velen zijn ook ingestapt bij NFS: Underground en daar draaide het natuurlijk vooral om customizen en de straatraces. Met Hot Pursuit (2010), Most Wanted (2012) en Rivals heeft de Need for Speed-franchise zich de laatste jaren al flink gericht op het politie-aspect, dus ze mogen, wat mij betreft, ook wel weer eens wat anders doen. Hoop zelf dan ook dat deze reboot vooral een soort Underground 3 wordt! 🙂

 11.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Leon 2.0″]

  ”Dr. Noxin schreef, "[quote=”Gozer_033″ schreef, ".."

  NFS is groot geworden door het feit dat je met een politiewagen achtervolgingen kon inzetten."

  Mwah, niet per se. Natuurlijk is Hot Pursuit één van de klassiekers uit de Need for Speed-historie, maar velen zijn ook ingestapt bij NFS: Underground en daar draaide het natuurlijk vooral om customizen en de straatraces. Met Hot Pursuit (2010), Most Wanted (2012) en Rivals heeft de Need for Speed-franchise zich de laatste jaren al flink gericht op het politie-aspect, dus ze mogen, wat mij betreft, ook wel weer eens wat anders doen. Hoop zelf dan ook dat deze reboot vooral een soort Underground 3 wordt! 🙂 [/quote]

  Dat hoop ik ook want Underground 2 was de beste NFS game.

 12.   
  Daniel Z's avatar

  Terug naar de roots, ‘customizen van je wagenpark’ en ‘urban culture’ passen niet in één zin. Jaren ’90 Need for Speed was compleet anders, dus het is een rare omschrijving. Richting Underground lijkt me niet zo interessant. Ben daar wel een beetje klaar mee.

 13.   
  DeAdSeYe's avatar

  Daniel Z schreef, "Terug naar de roots, ‘customizen van je wagenpark’ en ‘urban culture’ passen niet in één zin. Jaren ’90 Need for Speed was compleet anders, dus het is een rare omschrijving. Richting Underground lijkt me niet zo interessant. Ben daar wel een beetje klaar mee."

  Helemaal waar!

  Vroeger was er geen customizen of urban culture. Vroeger was het racen in exotische wagens in mooie natuurlijke gebieden. Need For Speed 3 Hot Pursuit is mijn meest gespeelde Need For Speed. Geen enkele nieuwe Need For Speed (underground en hoger) kan hier aan tippen!

  Sinds Underground 1 is het gewoon geen Need For Speed meer.

  https://www.youtube.com/watch?v=7ZCeK1AgRbc

 14.   
  bjorntukkertje's avatar

  Ik hoop op Carbon, ik vond dat spel lekkerder lopen dan underground 1

 15.   
  bjorntukkertje's avatar

  En 2