Framerate The Witcher 3 op consoles niet ideaal

The Witcher 3: Wild Hunt is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hoewel de pc-versie (met goede hardware) in alle opzichten grafisch superieur is, zit er onderling veel verschil tussen de PlayStation 4- en Xbox One-versie. Dat blijkt uit een analyse van Digital Foundry.

Digital Foundry onderzocht de consoleversies en kwam erachter dat de PlayStation 4-versie een framecap van 30 fps heeft, terwijl op de Xbox One geen limiet ingesteld is. Hierdoor heeft de Xbox One doorgaans een hogere framerate, maar het nadeel is dat deze veel sterker fluctueert. Terwijl de PlayStation 4 redelijk stabiel rond de 30 fps blijft zitten (en soms in รฉรฉn klap daalt naar 20 fps), verandert de framerate op de Xbox One constant met 40 fps als hoogtepunt en 20 fps als absoluut dieptepunt. Digital Foundry geeft aan dat de PlayStation 4-versie daarom beter is, zeker aangezien deze draait op 1080p (terwijl de Xbox One-editie het moet stellen met een resolutie van 900p).

Gelukkig bleken de graphics van de PlayStation 4- en Xbox One-versie vrij identiek. Het volledige verslag is te lezen op Digital Foundry, hieronder vind je een video die de framerate vergelijkt.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    Ik vind stabiele 30 wel ideaal hoor. Vooral het stabiel gedeelte ๐Ÿ˜†

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Hahahahaha, in een vorige reactie zei ik dat het een probleem was dat mijn monitor niet compatible was met mijn videokaart. Misschien is het een voordeel, want ik krijg al de patches al vanaf het begin van mijn game-ervaring ๐Ÿ˜€ Ondertussen vermaak ik mezelf met The Witcher 1&2 8)

    Edit: het gaat in mijn natuurlijk om de PC-game, maar ook op de pc zijn er genoeg problemen, zelfs รกls je een dikke PC tot je beschikking hebt. Tenminste, dat lees ik hier en daar op het almachtige internet. Kan iemand voor mij bevestigen dat je wel goed zit, zolang je maar een quad-core CPU hebt? Tot nu toe heb ik alleen maar GPU-benchmarks gezien ๐Ÿ™‚

  3.   
    Chevvy Chevvy's avatar

    volgens mij is de PS4 diegene waarbij de frames iedere keer verspringt van 30 naar 20… de groene lijn is toch van de XBOX one? die blijft gedurende de filmpjes boven de blauwe lijn, die van de PS4 is… Dus de framerate van de XOne is dan toch beter als d PS4??

  4.   
    D_Dog's avatar

    Chevvy Chevvy schreef, "volgens mij is de PS4 diegene waarbij de frames iedere keer verspringt van 30 naar 20… de groene lijn is toch van de XBOX one? die blijft gedurende de filmpjes boven de blauwe lijn, die van de PS4 is… Dus de framerate van de XOne is dan toch beter als d PS4??"

    Dit. Ik zie de PS4 versie ook naar 20 gaan bij die gast die ze in de fik steken. Degene die dit artikel heeft gemaakt is zeker een PS4 fanboy lmao.

  5.   
    Downzilla's avatar

    20 fps is zelfs niet cinematic meer. ‘Next-gen’ Misschien moet de ps4 ook maar naar een wat lagere resolutie gaan.

  6.   
    Thijs.'s avatar

    Misschien is next gen toch niet zo next gen

  7.   
    xeArr's avatar

    ja wat verwacht je voor 400 euro. super leuk apperat heb hem zelf ook maar high end gaming is natuurlijk niet te doen. em next gen ja wat is next gen. ik had gehoopt dat ze ps 4 in 2 versies deden verkopen. een voor 400 en een voor 1000 ofzo dat puur en alleen de graphics hoger kunnen. maar in praktijk zal dat wel niet te doen zijn.

  8.   
    Daan's avatar

    Eerst maar eens The Witcher 2 spelen dan maar. ๐Ÿ™‚

    Hopelijk hebben ze het tegen die tijd dat ik de game heb uitgespeeld ’t grotendeels gefixt.

  9.   
    GBA43's avatar

    Op de pc loopt de fps ook verre van stabiel, is het trouwens al iemand opgevallen dat veel kleine textures ongelovelijk lelijk zijn?
    Had de update van Nvidia gister binnengehaald maar die heeft voor mij niks opgelost.

  10.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Mn verwachtingen waren al niet al te hoog maar ze hebben me weer weten te verbazen met hoe geweldig de next gen consoles zijn. Framedrops naar 20fps en hele gebouwen die recht voor je neus verdwijnen en weer worden ingeladen. Heerlijk ๐Ÿ˜›

  11.   
    King of Heroes's avatar

    D_Dog schreef, "

    ”Chevvy Chevvy” schreef, "volgens mij is de PS4 diegene waarbij de frames iedere keer verspringt van 30 naar 20… de groene lijn is toch van de XBOX one? die blijft gedurende de filmpjes boven de blauwe lijn, die van de PS4 is… Dus de framerate van de XOne is dan toch beter als d PS4??"

    Dit. Ik zie de PS4 versie ook naar 20 gaan bij die gast die ze in de fik steken. Degene die dit artikel heeft gemaakt is zeker een PS4 fanboy lmao."

    Je moet wel rekening houden met het feit dat dit maar een filmpje van vijf minuten is. Deze mensen hebben meer dan vijf minuten in hun analyse gestoken dus ik betwijfel echt wel dat hier om een “PS4 fanboy” gaat. ๐Ÿ˜‰

  12.   
    Dark_Phoenix's avatar

    King of Heroes schreef, "

    ”D_Dog” schreef, "[quote=”Chevvy Chevvy”].."

    Dit. Ik zie de PS4 versie ook naar 20 gaan bij die gast die ze in de fik steken. Degene die dit artikel heeft gemaakt is zeker een PS4 fanboy lmao."

    Je moet wel rekening houden met het feit dat dit maar een filmpje van vijf minuten is. Deze mensen hebben meer dan vijf minuten in hun analyse gestoken dus ik betwijfel echt wel dat hier om een “PS4 fanboy” gaat. ๐Ÿ˜‰ [/quote]

    Ik wil niet veel zeggen maar wat ik in de filmpje heb gezien dat PS4 meer dalingen heeft naar de 20 dan de Xbox. Waar de PS4 19 fps had had de Xbox 25 fps. Dus de artikel heeft de PS4 idd meer geprezen dan het waard is.

  13.   
    Dark_Phoenix's avatar

    ”GBA43″ schreef, "Op de pc loopt de fps ook verre van stabiel, is het trouwens al iemand opgevallen dat veel kleine textures ongelovelijk lelijk zijn?
    Had de update van Nvidia gister binnengehaald maar die heeft voor mij niks opgelost."

    Bij mij draait alles stabiel op ultra met vysnc on. Grootste gedeelte keurig op 60 fps met momenten op 55 fps.

  14.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Deze zin uit het artikel verklaart de drop naar 20 fps bij de PS4:

    “However, the problem here is that if the PS4’s frame-rate drops below this number, it instantly locks to 20fps. It’s an instant switch, much like the double-buffer method of v-sync seen in Metal Gear Solid 4 on PS3.”

  15.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Caroldus_Maximus schreef, "Deze zin uit het artikel verklaart de drop naar 20 fps bij de PS4:
    “However, the problem here is that if the PS4’s frame-rate drops below this number, it instantly locks to 20fps. It’s an instant switch, much like the double-buffer method of v-sync seen in Metal Gear Solid 4 on PS3.”"

    Volgens de filmpje wat ik zie is dat Xbox betere fps heeft en niet vaak naar de 20 gaat. Volgens de filmpje is de Xbox de winnaar in mijn ogen.

  16.   
    Sa.'s avatar

    Ziet er op de One iets beter uit qua FPS, ik denk dat 1080p iets te hoog gegrepen was voor de PS4.

  17.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Ik speel op ps4 en het is prima. Ik denk gewoon dat iedereen er te veel van verwacht, omdat we allemaal verwend zijn. Dus ik blijf
    Gewoon lekker door gamen zonder zorgen:)

  18.   
    Downzilla's avatar

    30 fps op een game verwachten noem ik nou niet echt verwend…