Kickstarter-campagne van Castlevania-maker groot succes

Koji Igarashi speelt al sinds 1997 een grote rol bij de ontwikkeling van de Castlevania-games. De man vertrok vorig jaar echter bij Konami, omdat het bedrijf weigerde nog een nieuwe Metroidvania-game te produceren; volgens de leiders bij het bedrijf is dat genre inmiddels morsdood. De eerste Kickstarter-campagne van Igarashi lijkt echter het tegendeel te bewijzen.

Igarashi startte zijn Kickstarter-campagne voor Bloodstained: Ritual of the Night eerder deze week. Hoewel hij aangaf slechts 500.000 dollar nodig te hebben voor de productie, werd die mijlpaal al snel overschreden en inmiddels staat de teller op 2,2 miljoen dollar.


Bloodstained: Ritual of the Night wordt ontwikkeld door Inti Creates, de nieuwe ontwikkelstudio van Igarashi, en vormt een spirituele opvolger op Castlevania. De game laat zich het best omschrijven als een side-scrolling platformer met een grote focus op exploratie, waarbij flink wat RPG- en crafting-elementen aan de mix zijn toegevoegd. Bloodstained vertelt het verhaal van Miriam, een weeskindje wiens huid wegens een vloek langzaam kristalliseert. In het gedaante van Miriam vecht je je een weg door een kasteel dat overspoeld wordt door demonen die zijn opgeroepen door Gebel. Gebel is een oude vriend van Miriam die onder de invloed van dezelfde vloek leeft.

Ook jij kunt helpen bij de ontwikkeling van Bloodstained: Ritual of the Night. Wanneer je 28 dollar bijdraagt krijg je een digitale versie van de game, voor 10.000 dollar mag je een bezoekje brengen aan de ontwikkelaar in Japan en ga je met de makers uit eten. Check de officiële Kickstarter-pagina voor meer informatie.

  1.   
    Leon's avatar

    Met dank aan Yavannah Pelgrim, die ons wees op deze campagne! 🙂

  2.   
    WesterW's avatar

    Zeker goed nieuws! Ben wel weer toe aan een echte Metroidvania-titel 😉

  3.   
    Danielle.k's avatar

    Heb 10.000 dollar bijgedragen en me koffers alvast gepakt.