GfK: Afgelopen kwartaal meer consoles verkocht in Nederland

Het van origine Duitse marktonderzoeksinstituut GfK heeft cijfers naar buiten gebracht over het presteren van de de Nederlandse entertainmentmarkt in het eerste kwartaal van 2015. Volgens het onderzoeksbureau zijn er in de eerste drie maanden van 2015 maar liefst dertig procent meer consoles verkocht ten opzichte van dezelfde tijdsperiode in 2014.

Hoe de verkoopcijfers tussen de PlayStation 4, Xbox One en Wii U verdeeld zijn, laat GfK niet weten. In een eerder persbericht en aanvullende verklaring liet het bedrijf wel weten dat de PlayStation 4 in Nederland met afstand de best verkochte console zou zijn, gevolgd door de Xbox One en met de Wii U als hekkensluiter.

In het afgelopen kwartaal is ook het aantal verkochte handhelds gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Deze stijging is vooral aanwezig doordat Nintendo’s 3DS flink meer verkocht is. Daarnaast laat GfK weten dat de omzet van software voor consoles met circa een vijfde is gestegen, terwijl de omzet van handheldgames juist met circa een vijfde gedaald is. Het aantal verkochte handheldgames is met 31 procent nog sterker afgenomen.

De best verkochte game in de eerste drie maanden van 2015 is Grand Theft Auto 5 voor de PlayStation 4. Het persbericht vermeldt daarnaast enkel dat er nog één PlayStation 3-game in de top vijf terug te vinden is: FIFA 15.

  1.   
    Moodey's avatar

    Want examens. wat is beter dan gamen ipv leren

  2.   
    Klapaucius's avatar

    Doe mij maar een krachtige gaming pc. Is nog mooier ook! 😀

  3.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Meeste verkochte game was wel te verwachten, sommige hebben de game wel 3 keer gekocht, opzich wel slim van Rockstar 😉