Nederlandse indie-topper Action Henk treedt vanavond uit Early Access

Ruim anderhalf werkten de heren van de Nederlandse indie-ontwikkelaar RageSquid aan Action Henk: een razendsnelle ode aan Sonic die barst van de nostalgische jeugdherinneringen. Vanaf 18:00 vandaag treedt Action Henk uit de Early Access op de Steam Store. De Nederlandse indie zat vanaf de zomer van vorig jaar al in het Early Access-programma, vanuit daar wist Action Henk al flink wat naamsbekendheid en indie-roem te vergaren.


In Action Henk is het aan spelers om zo snel mogelijk door de verschillende levels te rennen, springen en glijden. Samen met de actieheld Action Henk zoef je door de levels, steeds op zoek naar de perfecte timing van je sprongen. Tussendoor kun je genieten van de sfeervolle backdrops die gevuld zijn met referenties naar oud speelgoed en kun je verschillende pakjes voor Henk vrijspelen, soms met geinige een knipoog naar klassieke games.

  1.   
    RikZonderC's avatar

    Heb al eerder wat over deze game gehoord. Ziet er veelbelovend uit!

  2.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Doet me een beetje denken aan Sonic. Ziet er leuk uit, ook wel een pakkende naam, Action Henk

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Druk op pijltje naar rechts om te winnen?

  4.   
    Nuffsaid's avatar

    Ga ik kopen, ziet er leuk uit en een developer uit eigen land daarbij steunen vind ik ook een fijn iets.

  5.   
    Tom's avatar

    De game is moeilijker dan je denkt, Alfa. Echt goede tijden zet je alleen door goed te oefenen en de levels uit je hoofd te leren. Verslavend pittig. 😉