Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Toms en Peters Hot Koffie Show: Het probleem met MOBA’s

Tom en Peter spelen eigenlijk nooit echt MOBA’s en dat heeft een duidelijke reden. Aanschouw hoe de n00bs zich uit een pittige stelling over de online arena’s pogen te lullen in deze nieuwe Hot Koffie Show!

  1.   
    xizaaR's avatar

    Ikzelf speel al bijna 3 jaar League of Legends en heb een paar keer DotA gespeeld en het is inderdaad precies zoals gezegd wordt ja. Klinkt allemaal heel bekend :p

  2.   
    Tom 2.0's avatar

    Jongens, hou je het wel kort? 😉

  3.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Er moet een GN MOBA komen!! Dan zijn alle N00bies wel eens hartelijk welkom!!

    Stelling:
    “GamersNET moet ook Smartphone Games gaan reviewen.”

  4.   
    Regge's avatar

    MOBA’s zijn wel de games waar je best wel een sport van kan maken. Ik ben zelf een LoL speler maar niet op top niveau. En in tegenstelling van de ‘iedereen’ ben ik wel iemand die iemand van low level helpt. Want ik merk echt, als een schaap over de dam is (ik die het goede voorbeeld geeft), volgt de rest ook :)!!

    Stelling: Game gear geeft een te grote advantage in competitive games.

  5.   
    EpicSoftworks's avatar

    Ik ben het hellemaal mee eens met deze video. Ik speel zelf ook gewoon geen competitive gaming meer. Geen MOBA’s en geen shooters. Ik ben er ook gewoon niet goed in en heb er geen zin in dat de frustratie van andere mensen de hele tijd in je face wordt geshoveld. Ik speel maar een goede 10 uur in de week of iets in die richting, it’s gotta be worth it.

    Speel zelf van tijd tot tijd GW2. Hier zijn nieuwe spelers in elke denkbare situatie altijd een aanwinst ipv een blok aan het been van de ‘elite’. In GW2 krijg je meer rewards voor de hoeveelheid spelers in je event. Alle events schalen dynamisch en iedereen kan erin en eruit wanneer ze willen. Dit concept is ijzersterk en hoop dat we meer van dit soort games in de toekomst zien.

    Verder veel single players 🙂

  6.   
    Broodbeleg's avatar

    Er is inderdaad een flinke leercurve. Mijn broer heeft 1600 uur in DotA2 zitten, honderden uren in HoN, en kan het wel goed. Ik zit nu aan de 600 en kan een aantal helden goed spelen, voornamelijk support maar toch. De leercurve is er zeker, maar het helpt gigantisch als je eerst bot matches doet, zodat je in ieder geval weet hoe het spel werkt. Immers, CoD ga je in principe ook niet direct online doen, maar eerst doe je even de singleplayer. Daarna raad ik aan om met vrienden te spelen. Die schelden je wellicht wel uit, gebeurt eigenlijk 24/7 in mijn parties, maar daar heb je vaak wat meer aan. Zij kunnen je vaak ook nog wel helpen met wat je wel moet doen. Mijn partyleden hebben immers allemaal 1000+ uur in DotA2 zitten. Daarbij komt nog dat winnen met vrienden veel leuker is dan solo en 4 randomers.

  7.   
    StaRific's avatar

    Hey! Jullie hebben het krekel geluidje gevonden haha.

  8.   
    blackname's avatar

    EpicSoftworks schreef, "Ik ben het hellemaal mee eens met deze video. Ik speel zelf ook gewoon geen competitive gaming meer. Geen MOBA’s en geen shooters. Ik ben er ook gewoon niet goed in en heb er geen zin in dat de frustratie van andere mensen de hele tijd in je face wordt geshoveld. Ik speel maar een goede 10 uur in de week of iets in die richting, it’s gotta be worth it.
    Speel zelf van tijd tot tijd GW2. Hier zijn nieuwe spelers in elke denkbare situatie altijd een aanwinst ipv een blok aan het been van de ‘elite’. In GW2 krijg je meer rewards voor de hoeveelheid spelers in je event. Alle events schalen dynamisch en iedereen kan erin en eruit wanneer ze willen. Dit concept is ijzersterk en hoop dat we meer van dit soort games in de toekomst zien.
    Verder veel single players :)"

    Ik speel zelf sinds kort ook weer GW2, en echt een heel groot +punt is de community natuurlijk zitten er klootzakken tussen maar 9 van de 10 spelers zijn gewoon bereid om je te helpen.

  9.   
    Leukste's avatar

    Ik heb zelf vele uren in Dota2 zitten. En ja je zult in tal van spelrondes worden afgezeken. En daar zul je doorheen moeten bijten. Als dat je lukt kun je je er prima mee vermaken. Mijn ervaring met Dota2 is dat je het beste met vrienden de game kunt spelen. Omdat je dan beter op elkaar kunt inspelen, betere en duidelijke rolverdeling hebt en je beter kunt communiceren. Dit zijn een aantal punten die het speelplezier alleen maar ten goede komen. Als je alleen speelt met 4 andere (vreemde) spelers kan het zo zijn dat er verwarring ontstaat in het spel en daaruit komt frustratie voort gepaard met de nodige verwerpingen.

    Dus mijn tip is. Speel het met vrienden in teamverband. Of wees sterk genoeg om door de mindere spelrondes heen te werken om de leuke kant te bereiken.

  10.   
    Turk–Life's avatar

    Stelling: als je jezelf een gamer wilt noemen moet je voor platinas gaan

  11.   
    UncreatedKoen's avatar

    Even over de films:

    Als je na een jaar nog die film niet heb gezien en sws Star Wars nog nooit gezien hebt? Dan ga je schamen maar bij hele goede films: star wars, avengers, etc etc. Na een half jaartje/driekwart jaar mag je van mij spoilen. Is ie ook op blu-ray te koop (Ja ik koop films nog) dan hebben de meeste hem wel gezien!

    Nu de stelling:
    Ik ga even hartig woordje delen nu: IK HAAT MOBA’S!!! Precies wat Tom zegt. Als je net begint wordt er al naar je gevloekt van Hee je kan het niet. rot anders even op dan.

    CoD (is geen moba) maar als iemand dan in een shootout zit en je helpt hem scheld ie je kapot van JE HEBT MIJN KILL GEJAT.

    Gears als je iemand helpt en de tegenstand ligt K.O. en dan moet je nog laatste schot lossen om hem af te maken maar soms werd er niet aangegeven wie hem down schoot dus schiet jij gewoon. Begint je mede team maat een zaag naar je omhoog te hallen van JATTER. En denk ik: HOEZO? Het werd niet aangegeven dus who knows!

    Maar terug op de MOBA’s. Ik vind het niks. Je moet er teveel tijd in steken om het echt door te hebben. Soort Assassin’s Creed 3 maar dan veel langer. Eerst tutorial van 2.5 a 3 uur en dan wordt je losgelaten. Alleen bij MOBA’s kan je het dan nog steeds niet want dan ben je nog level 0 😛
    Ik kan er gewoon niet tegen als mensen tegen je gaan zeuren terwijl je net begonnen bent…

    Als ik bijvoorbeeld bij Gears of War een beginner tegenkomt ga ik hem toch ook niet verrot schelden. Soms als hij nog wel wat kills gemaakt heeft stuur ik een berichtje met wat tips die hij kan gebruiken!! 🙂

    maar nu nieuwe stelling: Members van GN moeten beter hun best doen voor MVDM votes! 🙂

  12.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Ik heb inmiddels 700 uur in Dota 2 zitten en hoewel ik aanvankelijk niet het gevoel had dat ik beter werd, zijn er gedurende de laatste 100 of wat uren het nodige veranderd. Om te beginnen heb ik besloten om enkel met vrienden in een party te gaan spelen en dit bleek een gouden zet. MOBA’s zijn een teamgame bij uitstek en wanneer je ook maar één individualist in je ploeg hebt die enkel zijn eigen spel speelt en dus ook nagenoeg schittert in afwezigheid tijdens teamfights, dan loop je vrijwel gegarandeerd tegen een verlies aan.

    Maar het spelen met vrienden heeft het spelen van Dota 2 vooral ook plezieriger gemaakt. Je loopt immers niet het risico om gematcht te worden met gefrustreerde einzelgängers die je om het minste of geringste de huid volschelden. Want dit blijft het grootste obstakel in Dota; niet de enorme leercurve, maar de hieraan gekoppelde onvriendelijkheid van de soms ronduit onbeschofte medespelers die zich gedragen alsof ze het spel hebben uitgevonden en jou in niet misverstane woorden op je tekortkomingen wijzen. En dan ook nog vaak terwijl ze er zelf ook verdomd weinig van bakken.

    Het mooiste is wanneer je een scheldkannonade ontvangt omdat je de betreffende teammate niet kwam helpen toen hij in zijn eentje een groep van vijf tegenstanders in besloot te wandelen.

    Maar goed, mijn advies: zoek vrienden en ga samen in een party spelen en gebruik teamspeak/skype, want met goed gecoördineerde aanvallen is succes bijna gegarandeerd. Sinds ik actief ben gaan teamen worden de winning streaks aan elkaar geregen. En mocht je dan toch eens met rotte appels in een groep belanden, dan biedt ‘mute’ ook altijd een uitkomst 😉

  13.   
    Streetfighter81's avatar

    Nieuwe stelling: de mentaliteit van de nieuwe gen gamers verpesten de sfeer in mmo’s.

    Hiermee bedoel ik tegenwoordig doen gamers als ze zelf een lvl 50 zijn andere gamers van lvl 5 aanvallen dus de newbies. of bij spellen als travian als je zelf al 5 dorpen heb iemand met 1 dorp die net begonnen is aanvallen. Bij spellen als Tales of Pirates in pvp plaatsen bij respawn plekken newbies opwachten op ze te killen die ruim 15 lvls lager zitten als jij.

    Terwijl de oudere gen gamers vroeger een soort ongeschreven regel hadden dat je geen newbies ging aanvallen want daar viel geen eer aan te behalen je pakte mensen rond je eigen lvl kracht om sterker en beter te worden. Waardoor newbies ook de kans kregen om een spel leuk te gaan vinden en zichzelf te gaan ontwikkelen.

  14.   
    MikeGevers's avatar

    Ik heb inderdaad ook geen behoefte aan MOBA’s. Als ik een fuck-up maak in een game, weet ik dat zelf ook wel, en kan ik mezelf ook wel uitschelden. Daar heb ik geen mensen voor nodig die het geluk hebben dat ze tientallen uren per week aan zo’n game kunnen besteden. En daarnaast raak ik al vrij snel verveeld door constant hetzelfde spel te spelen. In veel games kom ik tot 90% completion, en dan raak ik verveeld.
    Voorbeeld: bij Assassin’s Creed 1 kwam ik tot echt de laatste 2 missies, en toen raakte ik verveeld. Ik heb het uiteindelijk alleen maar uitgespeeld omdat het verhaal me boeide (ik ben immers historicus :P), en omdat ik verder wilde met deeltje 2. Dat lag niet aan AC1, want met AC2 begon die cyclus gewoon weer opnieuw.

    Stelling: Er wordt te weinig aandacht besteed aan het verhaal in games, zowel door de “journaille” (zoals Tom het uitdrukt 😉 ) als door de industrie zelf. Verhaal lijkt steeds verder ondergeschikt te worden aan gameplay en graphics (G&G). Het lijkt wel op een vicieuze cirkel: ontwikkelaars richten zich meer op G&G –> reviewers besteden daar dus ook meer aandacht aan –> ontwikkelaars gaan zich nóg meer richten op G&G omdat verhaal het blijkbaar niet goed doet bij reviewers.

  15.   
    TheNerdNL's avatar

    Nieuwe stelling: Handhelds gaan weg door de mobbiele games op smartphones en tablets?

  16.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Mijn stelling is: wat kun je het beste eten tijdens het gamen,

    Gewoon puur voor een keer iets anders, je kunt bevoorbeeld chips eten alleen zit je controller onder het vet, in plaats daar van kun je je zelf volproppen met droge koeken, waar je enorm dorst van krijgt van dan heb je kamer weer vol met drinkens flesjes, wat is jullie tip?

  17.   
    Beukaapje's avatar

    In reactie op de spoilers: Er zijn series (zoals GoT) welke gewoon van het internet te plukken zijn binnen enkele uren, andere series en films duren wat langer. Gezien de eenvoud waarmee je tegenwoordig de films en series kunt zien zou ik zeggen dat een spoiler na 1 jaar / 1 seizoen gewoon moet kunnen. Als je van de series/films houdt dan heb je het allang gekeken tegen die tijd.

    In reactie op de stelling: Ik ben het hier compleet mee eens. Ik heb tot enkele jaren geleden veel LoL gespeeld op middelmatig niveau en dat was nog leuk, echter door andere prioriteiten ben ik er mee gestopt en als ik nu terug kom naar dergelijke games dan is het gewoon niet leuk meer. binnen 5 minuten begint het schelden al (of zelf direct als je een verkeerde hero hebt gepakt) en sorry hoor, maar ik kap er dan direct mee, pech voor die andere 4 die dan maar met een speler minder moeten spelen, hebben ze toch aan zichzelf te danken voor het weg pesten van die speler.

    Als toevoeging hierop wil ik wel aanmerken dat Heroes of the Storm daarin tegen weer wel een goede MOBA is. In deze game heb je totaal geen kill steals en het levelen gaat gelijk met je hele party, dus als je wat slechter bent dan kun je toch op hetzelfde niveau mee als de rest omdat je niet binnen 10 minuten enkele levels achter loopt. Goed een keer zijde hierop is wel dat je als je dan wat slechter bent ook niet continu op de frontline moet zitten, of alleen, dan loopt je de kans dat je gaat feeden en komt je team uiteindelijk op enkele levels achterstand waardoor je mogelijk toch verliest.
    Juist omdat er games als HotS bij zijn gekomen in dit genre wil ik het weer oppakken en ben er stiekem nog redelijk goed in geworden in een bescheiden aantal uren spelen (80-100), iets wat ik voor dit genre erg respectabel vind.

    Stelling voor de volgende keer: Er zijn te weinig goede & nieuwe strategie spellen op de markt. 😥

  18.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    peter ik heb wel vriendelijk gevraagd of je wilde dansen. wil je dansen ?