Bungie onthult Destiny’s nieuwe spelmodus Prison of Elders

Gisteravond stond de Twitch-livestream van Bungie volledig in het teken van de Prison of Elders, onderdeel van de aankomende uitbreiding House of Wolves. Zodra je de verhaalmissies hebt volbracht, kan je in de Reef toegang krijgen tot de Prison of Elders. Kort gezegd is het een soort Horde-modus, waarbij je met een team van 3 spelers in diverse arena’s aanvalsgolven moet zien te overleven.

De uitgebreide uitleg is dat de Prison of Elders voor heel veel variatie en uren vermaak kan gaan zorgen. Aan het begin van een potje word je in een ruimte gedropt met je teamgenoten, waarna één van de vier deuren open gaat. Dit gebeurt willekeurig en elke deur leidt naar een andere arena. Zoals je kunt aanvoelen heeft elk type vijand een eigen arena: de Fallen, Hive, Cabal en Vex. Overigens is het geheel willekeurig welke arena je in mag gaan, dus het is niet zo dat je netjes alle vier de arena’s steeds afwerkt.

De arena’s zijn ruim opgezet en schotelen je drie golven met vijanden voor. Weet je alle drie de vijandige golven te overleven, dan win je de ronde. Vervolgens keer je terug naar de centrale ruimte met de vier deuren en zal wederom één van de deuren openen. Na vier rondes mag je het opnemen tegen een eindbaas, waarover Bungie nog weinig heeft losgelaten. Wel weten we dat er 6 eindbazen in de Prison of Elders te vinden zijn. Een mogelijke eindbaas in de Cabal-arena is Valus Trau’ug. Deze lomperik heeft als uitdaging dat hij regelmatig een ander type schild om zich heen heeft, zodat je goed moet opletten met welk type wapen je hem te lijf wilt gaan.

Meer variatie komt er in de vorm van Critical Objectives. Deze speciale doelstellingen moet je verplicht behalen om een aanvalsgolf te volbrengen. In de livestream was te zien dat je tijdens een golf met vijanden bijvoorbeeld 3 mijnen onschadelijk moet maken door een tijdje op een plek te blijven. Ook was er een doelstelling waarbij je verplicht een extra sterke ‘VIP’ moest doden. Daarnaast kent elke ronde andere modifiers, voor de variatie. Uiteraard zijn er de bekende opties zoals de verschillende burns die solar, arc en void-wapens extra sterk maken en juggler, waarbij er geen ammo te vinden is voor het wapen dat je in gebruik hebt. Er komen ook nieuwe modifiers. In de livestream zagen we onder meer catapult, wat ervoor zorgt dat je sneller weer nieuwe granaten kunt gooien.

Prison of Elders bestaat overigens uit 4 varianten, met oplopende niveaus, die je vanuit de Reef kunt benaderen. Er is een level 28 variant, die door middel van matchmaking eenvoudig te spelen is. Meer uitdaging vind je in de varianten op level 32, 34 en zelfs 35! Hoewel de level cap 34 is met de House of Wolves-uitbreiding, kan je straks ook met een groep spelers proberen boven je stand te leven en de ultieme strijd aan te gaan. De varianten met level 32, 34 en 35 zijn echter alleen met een eigen Fireteam te spelen. Geen automatische matchmaking dus, aangezien samenwerking essentieel is.

De samenwerking is hard nodig, want je kunt niet zomaar respawnen. Als een speler het loodje legt, begint een teller boven zijn hoofd af te tellen. Pas als die op 0 staat is het mogelijk om iemand te reviven. Stilletjes in een hoekje wachten tot je team weer volledig in leven is, is er dus niet bij.

Wekelijks worden de Prison of Elder-varianten gereset, waardoor je andere eindbazen tegen kunt komen. Alleen de level 35 blijft altijd hetzelfde, want die schotelt je na de ‘gewone’ eindbaas in de vijfde ronde nog de ultieme slechterik voor: Skolas.

House of Wolves verschijnt op 19 mei als tweede uitbreiding voor Destiny, na het eerder uitgebrachte The Dark Below. Naast de spelmodus Prison of Elders en verhalende missies bevat House of Wolves ook nog Trials of Osiris, een nieuwe sociale ruimte in de Reef, een nieuwe Strike en volop nieuwe wapens en uitrusting.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Heb de game al een tijdje niet gespeeld maar dit klinkt erg belovend! Als je dit met een aantal vrienden doet levert dit waarschijnlijk een hoop stress en plezier op! Ik hoop wel dat het moeilijk genoeg is.