Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Nieuwe gn video: GamersNET Gear Alienware Alpha (SteamBox mini-computer)

De Alienware Alpha is in feite een Steambox, zonder dat het echt een Steambox is. Steam OS is namelijk nog niet verschenen en dus draait deze console / pc op Windows, maar wel met Steam.

Biedt dit apparaat genoeg voor de echte gamer? Of is het niet genoeg om te concurreren met de spelcomputers. Elmar en Peter geven het antwoord.

 1.   
  thom.seagal's avatar

  een pc als console? dus dit is dus eigenlijk de transgender onder de platvorms 😀

 2.   
  420blazeit's avatar

  Vraag me af wie dit koopt? Laat dan zelf wat bouwen.

 3.   
  UncreatedKoen's avatar

  Ik ben zelf geen PC Gamer dus het zou een leuk apparaat zijn voor erbij naast mijn xbox als het prijskaartje iets lager was. voor boven de 500 euro en dan nog niet eens de nieuwste games op hoge settings draaien vind ik beetje duur. Voor misschien 200 a 300 euro meer bouw je zelf een monster bak van een pc die met deze tijd mee kan.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Steam OS, is niks anders als een uitgebreide big picture mode die op Linux draait. Steam wilt aangeven dat het een eigen OS is maar het draait gewoon op Linux.

  Daarnaast kan je ook een hdmi kabel rammen in je desktop naar tv, installeert Linux met Steam OS als dual boot, koop je de Steam controller los en voila, je hebt precies hetzelfde als een Steam box.
  Steamboxen en SteamOS zijn niks anders als marketing praatjes. Laten we desktop hardware in een kleine behuizing stoppen (wat je al jaren zelf kunt doen) en geven we het een nieuwe naam, namelijk de Steambox.

  De SteamOS is hetzelfde verhaal, passen big picture mode aan met een koop knopje en wat meer functies, laten het draaien op Linux en zo gouw je opstart, forceert de sofware van Valve om als eerste op te starten waardoor je niks van Linux te zien krijgt.

  Kortom bestaande producten een nieuwe naam geven en mensen denken dat we met compleet nieuwe producten te maken hebben. Het enige wat nieuw is, is de Valve controller die je ook los kunt kopen.

  Respect voor Valve, daar zitten een aantal slimme zakenmensen.