Nieuwe Blu-ray recensie: Dumb and Dumber To


Laten we eerlijk zijn, Dumb and Dumber To stond niet bovenaan het must-see lijstje van 2014 maar heeft ons toch enigszins vermaakt. De flauwe grappen van Jim Carrey en Jeff Daniels vielen echter niet bij iedereen in goede aarde en trok bovenal geen volle zalen. Voor de paar liefhebbers die de film wel graag in huis halen is de film nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.


Regisseur: Bobby Farrelly en Peter Farrelly | Cast: Jim Carey (Lloyd Christmas), Jeff Daniels (Harry Dune), Rob Riggle (Travis / Captain Lippincott) en Laurie Holden (Adele) | Genre(s): Komedie | Speelduur: ca. 109 minuten | Bioscooprelease: 13 november 2014 | Filmrecensie: Lees hier


Na de idiote avonturen van Harry Dunne en Lloyd Christmas (Jeff Daniels en Jim Carrey) in de komedieklassieker uit 1994, zijn de prettig gestoorde vrienden geen steek wijzer geworden. Na een grap waar Lloyd twintig jaar voor uittrekt, gaat het dommige duo samen op pad omdat Harry net ontdekt heeft dat hij een dochter heeft. Dat komt goed uit, want Harry is op zoek naar een donornier. Maar de roadtrip naar zijn tienerdochter verloopt uiteraard niet zoals gepland. Als er ooit al een plan was..


Wij hadden na 20 jaar toch echt wel weer behoefte aan een flauwe Dumb and Dumber-film en beloonde deze vorig jaar dan ook met drie en een halve ster. Iets teveel van het goede? Nee, nog altijd achtten we de humor in de film goedgeplaatst als is deze soms wel wat overdreven. Ondanks dat de film over het algemeen slechte kritieken kreeg zijn er ook andere media die het met ons eens zijn en hebben genoten van de film. Op Rottentomatoes scoorde de film toch nog 29% onder de critici en een 2.9 uit 5 onder het publiek.


De niet denderende succes zijn ook terug te zien in de opbrengsten van de film. Wereldwijd ging er “slechts” 169,8 miljoen dollar over de toonbank voor een kaartje voor de film. In vergelijking, het eerste deel bracht totaal bijna 250 miljoen dollar op. Maar er is ook goed nieuws te melden met de totale opbrengst zijn de productiekosten van 40 miljoen dollar zo’n vier keer gedekt.


Beeld: 1080p High Definition Breedbeeld 16×9 (1.85) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 8715664113905 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 13 maart 2015


Over tot de orde van de dag, de Blu-ray uitgave van Dumb and Dumber To. Dankzij de 16:9 weergave hebben we geen zwarte randen rondom het beeld, wat natuurlijk altijd al een meevaller is. De kleuren zijn daarbij ook erg duidelijk waardoor alle scènes extra van zich laten spreken. Het geluid is afgeleverd in de vorm van een 5.1 DTS-HD track wat tegenwoordig een beetje de standaard is voor de doorsnee film.


Voor de extra’s is gekozen voor een unieke inbreng. In zes hilarische featurettes krijgen we een soort samenvatting voorgeschoteld van het verhaal van Dumb and Dumber To. We nemen een kijkje op onder meer hoe het allemaal begon, de auto’s en natuurlijk de cameo’s. Naast deze featurettes is er ook nog ruimte over voor een aantal bloopers waarvan sommige wellicht zullen zeggen dat ze nog grappiger zijn dan de film zelf.

Met dank aan Dutch Filmworks voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren