Onderzoek toont aan dat actie-games spelen goed is voor je hersenen

Games en neurowetenschappen gaan niet altijd hand in hand samen. Een aantal jaar geleden beweerde een Britse onderzoeker nog dat games dementie veroorzaken, maar nu bewijst een ander onderzoek weer dat gamen ook positief kan uitpakken op je eigen organische computertje. Een nieuwe essay die door wetenschapstijdschrift Nature gepubliceerd werd, toont namelijk aan dat actie-games spelen goed is voor je brein.

In het onderzoek werd de hersenactiviteit van amateurgamer gemeten en vergeleken met die van experts met actie-games. Wat blijkt? De ervaren gamers gebruiken net wat meer onderdelen van het brein en hebben een verdere ontwikkeling van sensomotorische handelingen, wat kan resulteren in bijvoorbeeld betere hand-oog coördinatie. Daarnaast zou ook de functionele integratie van bepaalde hersendelen bevorderd worden door het regelmatig spelen van actie-games.


Alle details weten? Lees dan vooral het uitgebreide wetenschappelijk onderzoek met talloze metingen en grafieken die de gemiddelde actie-gamer niet zal begrijpen.

Gaat het onderzoek ook op voor jou? Heb je het idee dat het spelen van actie-games je hersenactiviteit heeft bevorderd, of ben je dat alweer vergeten door de dementie die je hebt opgelopen tijdens het gamen?

 1.   
  Tom's avatar

  Met dank aan tijn80 voor de tip in het forum!

 2.   
  Basman01's avatar

  lijkt me best logisch .Bijvoorbeeld : jaren lang gamen en dan een sneller reactie vermogen hebben klinkt me best logisch(en herkenbaar) 😀

 3.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Ik laat dit gelijk aan mijn moeder zien.

 4.   
  DaanDeGamer's avatar

  Ga dit aan me ouders laten zien mag ik Sowieso in de vakantie 24/7 gamen

 5.   
  Mandamo's avatar

  Vraag me af in hoeverre dit een causaal verband is. Het kan natuurlijk ook zijn dat de experts zo goed zijn OMDAT ze een groter cognitief vermogen hebben dan de amateurs.

  EDIT: Ah ze zijn er al mee bezig. 😛 “Currently, a longitudinal experimental study is examining the causal relation between AVG playing and neuroplasticity.”

 6.   
  toqeer's avatar

  Komen hun nu pas, achter wist het al toen ik god of war speelde,

 7.   
  bjorntukkertje's avatar

  nou direct mijn ouders erbij halen xD xD