Ultra-gewelddadige shooter Hatred verschijnt 1 juni

Rondom de veelomstreden shooter Hatred is veel discussie gevoerd op GamersNET. Het ganze internet was even in de ban van de negatieve hype rondom de game en diens vermeend xenofobe ontwikkelaar Destructive Creations. Nu is het even iets rustiger rondom Hatred, maar de discussie dreigt weer op te borrelen: de game heeft namelijk een releasedatum. Vanaf`1 juni kun je Hatred via Steam spelen.

Hatred heeft een ‘adult only’-rating gekregen en is daarmee de eerste game in zijn soort die op Steam te downloaden zal zijn. Volgens de keurwaarders in kwestie zou dat met name komen door het grove taalgebruik en uiteraard de over-the-top gewelddadigheid die de game zo uniek maakt.

Om de aankondiging van de releasedatum te vieren, kwam Destructive Creations op de proppen met een nieuwe gameplay-trailer van Hatred. Let op: bijzonder gruwelijke beelden zijn inbegrepen.

 1.   
  Tom's avatar

  Met dank aan Erik Rommel voor de tip!

 2.   
  Moodey's avatar

  Snap nog steeds de insteek van deze game.. ookal zien de graphics er niet eens zo slecht uit

 3.   
  3333/3333's avatar

  Jammer van de suggestieve titel / tekst, natuurlijk komt er nu een discussie.

  Fatalities in Mortal Kombat X waren blijkbaar wel prima, selectieve verontwaardiging.

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Cool, ga hem wel kopen. Vind het wel een vet stijltje, dat zwart wit met alleen de kleuren van zwaailichten en bloed enzo. Doet me een beetje denken aan Sin City. Hoe gebouwen verwoest worden ziet er ook echt super goed uit moet ik zeggen. En wat het geweld betreft, het is maar een spelletje. Boeiuhh 😛

 5.   
  Tom's avatar

  Titel is niet zo zeer suggestief bedoeld, maar meer als referentie naar de term ‘ultra-violence’ uit het werk van Anthony Burgess. Beetje literair doen mag toch wel als gamesite?

  En laten we wel wezen, je kunt het niet hard maken dat deze game niet enorm gewelddadig is. Zit verder ook geen waardeoordeel goed/slecht aan vast vanuit het artikel.

 6.   
  Tom 2.0's avatar

  Erik Rommel schreef, "Jammer van de suggestieve titel / tekst, natuurlijk komt er nu een discussie."

  Ach, ik denk dat het meer een reminder is over de game dan een werkelijke een suggestieve titel. 😉

 7.   
  3333/3333's avatar

  Kan er wel hard gemaakt worden dat Mortal Kombat X niet ultra-gewelddadig is? Die game wordt hier (waarschijnlijk terecht) geprezen, is minstens zo gewelddadige als Hatred, maar ontvangt toch een stuk vriendelijkere behandeling in de nieuwsdienst hier. Zijn jullie niet bang dat mensen die fatalities na willen doen? Waarom bij Hatred dan wel?
  Dat de ontwikkelaar mogelijk xenofoob zou zijn is ook al lang de wereld uit geholpen. Dat werd vooral door linksige redacteuren (waaronder van VG24/7, PC Gamer en jullie eigen Leon 1.0) aangegrepen om hun morele superioriteit tentoon te spreiden. Met als dieptepunt natuurlijk de verwijzing naar Anders Breivik.

 8.   
  Tom's avatar

  Daarom stond er ook ‘vermeend’ over de xenofobe ontwikkelaars. Het is inderdaad verworpen, maar was destijds wel een reden voor extra ophef. Vandaar dat het vermeld staat, voor diegene die dat eventueel gemist hadden.

  En ja, Mortal Kombat is ook heel gruwelijk, maar dat zijn de bezoekers gewend van de franchise. Vele passanten weten (nog) niet wat Hatred is, vandaar de verduidelijking. Daarom ook de ‘Rocket-jump-platformer Tinertia’, dat is even ter verduidelijk in een nieuwskop is puur om de lezer wat extra duiding te geven naar wat voor onderwerp in kwestie behandeld wordt. Ook daar zit geen waardeoordeel aan vast.

  Daarnaast is Mortal Kombat gewelddadig tussen oppermachtige Champions. Een gemeenschap van brute killers die elkaar het liefst de ruggengraat uit het lijf rukken. Hatred gaat over één kerel met een boel wapens die zo veel mogelijk mensen (onschuldig, onderbewapend, et cetera) kapot wil hebben. Lijkt me logisch dat dat van een ander kaliber gewelddadig is dan menig ander bruut spel.

  En ja: andere redacteuren, andere meningen die doorschemeren. Maar zoals hoogleraar journalistiek Kees Brants ooit zei: “Objectiviteit is een manipulatief instrument dat de eigen ideologie in de berichtgeving dient te verbergen.”

 9.   
  Kamelot2's avatar

  Ik denk dat ik hem wel ga kopen.
  Hou wel van dat hersenloos geknal XD

 10.   
  Musicman88's avatar

  Nou ben ik het wel grotendeels met Erik Rommel eens, dat bepaalde gewelddadige games volledig afgeknald 😛 worden door de media en sommige helemaal niet als “zo gewelddadig” worden beschouwt terwijl ze bijna even erg zijn. Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar je mening is je mening en dat moet je niet in een nieuwsbericht laten doorschemeren. Nou vind ik hier de berichtgeving reuze meevallen, maar de titel had ook zonder “Ultra-gewelddadige” gekund. Maar ten opzichte van andere berichten over “gewelddadige games” in het verleden en dan zonder naar redacteuren te verwijzen mag er wel wat objectiever over worden gepraat. Psychopaten die de straat op gaan om mensen te vermoorden in het echte leven ontstaan niet in een videogame of film of boek, maar die ontstaan ook gewoon in het echte leven. Waar de blaam daar ligt? Ouders/opvoeders, scholen, overheid of waar dan ook, dat is een discussiepunt voor een andere site lijkt me. Laten we het hier lekker over mooie en minder mooie games houden en niet over het voortbestaan van de huidige samenleving of het Utopia dat sommigen voor ogen hebben. 😉

  En nou terug naar GTA V 😀

 11.   
  Flapjack's avatar

  Erik Rommel schreef, "Kan er wel hard gemaakt worden dat Mortal Kombat X niet ultra-gewelddadig is? Die game wordt hier (waarschijnlijk terecht) geprezen, is minstens zo gewelddadige als Hatred, maar ontvangt toch een stuk vriendelijkere behandeling in de nieuwsdienst hier. Zijn jullie niet bang dat mensen die fatalities na willen doen? Waarom bij Hatred dan wel?
  Dat de ontwikkelaar mogelijk xenofoob zou zijn is ook al lang de wereld uit geholpen. Dat werd vooral door linksige redacteuren (waaronder van VG24/7, PC Gamer en jullie eigen Leon 1.0) aangegrepen om hun morele superioriteit tentoon te spreiden. Met als dieptepunt natuurlijk de verwijzing naar Anders Breivik. "

  challenge accepted,
  mortal kombat is geweldadig dat zeker, maar toch is het principe anders. als iemand in die game een hart uit trekt, dat doet ie dat waarschijnlijk omdat het zelfde bij hem gebeurt want een nek breken is geen garantie in die game.
  in hatred genereert de protagonist het gevoel dat hij ofwel psychotish is of hij maakt zelf een ‘vrije’ keuze om genocide te plegen, dit is dus anders dan iemand het hart uit trekken uit zelf verdediging. oke, beetje far fetched geef ik toe. maar toch is hatred wel heel geweldadig als je het op schaal bekijkt…
  feit blijft geweld is geweld, of het nu om zoals een onschuldig knijpen of iemand zijn hart uit trekken en genocide plegen.
  en oh, wat ik eigelijk ook beetje mis in dit soort trailers is de: do not try at home vermelding xD

 12.   
  DeAdSeYe's avatar

  Discussiëren jullie maar lekker verder, dan ga ik nog een potje Postal 2 spelen!

  Have a Krotchy day! 😀

 13.   
  Neolite's avatar

  Ik kan deze game alleen maar toejuichen. Uniek concept, mooie graphics en een goede portie actie. Het is moreel twijfelachtig maar geven we daar nou echt zo veel om?

 14.   
  Nitrix31's avatar

  Laten we aub de discussie over gewelddadige games niet op gamersnet houden!! Games worden wel eens neergezet als het toejuichen van geweld of dat games ervoor zorgen dat jongeren er gewelddadiger van worden. Maar ik zie dit anders. Je kan in games juist je agressie of frustratie kwijt waardoor je niet in het echt mensen neer gaat slaan of schieten. Dit is dan niet perse een game die ik zal gaan spelen. Maar het lijkt me een prima spel om eens even lekker stoom af te blazen. En laten we eerlijk zijn. Het is maar een spel, net zoals er de meest zieke films zijn. En nu geanimeerde mensen doodschieten in gta5. Doegies!

 15.   
  420blazeit's avatar

  Beetje cringy deze game. Alsof het bedacht is door een edgy 15 jarige tiener.

 16.   
  Regge's avatar

  Deze game doet me echt oude herineringen ophalen van GTA 1 en 2 :3 toen der tijd altijd proberen het leger achter je aan te krijgen en alles kapot maken wat je maar kon en zo lang mogelijk blijven leven 🙂 Misschien wel even kijken of ik deze game ga spelen^.^

 17.   
  Thijs.'s avatar

  heb er wel zin in 😀

 18.   
  gamepower's avatar

  als je zelf een game, niet van de realiteit kan scheiden…. dan ben je zoiezo niet goed bezig!
  bescherm dan eerst jezelf en ga eens bij een dokter langs ofzo…!

  bij sommige kan alles aanstoot geven, het is b.v niet zo omdat je een racegame speelt… dat je zelf 200 moet rijden! moeten ze racegames ook gaan verbieden dan….

 19.   
  ronineter's avatar

  Die titel. Zijn wel lekker olie op het vuur aan het gooien vandaag. 😆

 20.   
  toqeer's avatar

  Vraag me af of hier . En diepgaande verhaal. In zit ander,s haal ik em zowiezo . Niet