Rockstar bant mod-gebruikers GTA 5 om onbekende redenen

Sinds GTA 5 twee weken geleden verscheen, zijn er duizenden mods voor de game gemaakt. Sommige voegen enkel grafische aanpassingen door, andere (zoals die voor onbeperkte ammunitie) hebben een sterke invloed op de gameplay. Logischerwijs is het in GTA Online verboden om mods uit de laatstgenoemde categorie te gebruiken, maar verschillende spelers laten via Reddit weten geband te zijn voor het gebruik van cosmetische mods.

Eén speler vertelt bijvoorbeeld dat hij geband is in GTA Online, terwijl hij enkel een FOV mod gebruikte. Toen een GTA-speler navraag deed bij Rockstar, ontving hij het volgende antwoord:


Kortom: Rockstars woorden lijken zijn daden tegen te spreken. Wat het voor de pc-community extra verwarrend maakt, is dat Rockstar weigert een precieze lijst van verboden acties te publiceren. Het is daardoor onduidelijk wat precies wel en niet wordt toegestaan. Laten we hopen dat de rocksterren snel meer duidelijkheid geven, want het zou zonde zijn als de enthousiaste modding-community op zo’n manier gestraft wordt voor zijn creativiteit.

  1.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    waarschijnlijk om dat sommige mods spelers kunnen kicken en dan vies vervelend kunnen zijn

  2.   
    Dark_Phoenix's avatar

    FOV mod is nog niet officieel toegestaan zijn ze nog aan het onderzoeken. Mensen met een FOV mod hebben veel grotere zicht dan mensen zonder FOV. Dus andere woorden cheaten.

  3.   
    Nuffsaid's avatar

    sebastiaanwwe schreef, "waarschijnlijk om dat sommige mods spelers kunnen kicken en dan vies vervelend kunnen zijn "

    Volgens mij bedoel jij andere mods dan wij hier bedoelebn…

    Bedoel je niet monderators? 😛

  4.   
    Thijs.'s avatar

    Ik las rockstar-band mod, oops!

  5.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Dus als ik het goed begrijp: “Wel is niet, niet is wel”, de logica van Rockstar… 😕

  6.   
    Sa.'s avatar

    FOV is altijd al een beetje een vraagstuk geweest in PvP. CoD had het vroeger gewoon onder settings staan, dit is later weggehaald. Maar nu staan ze, omdat de vraag gigantisch groot werd, de mods toe die de setting weer toevoegen. Ik denk dat als het meerendeel in GTA Online de FOV mod wilt en gebruikt, dat het dan vanzelf geen cheaten meer is.

  7.   
    D_Dog's avatar

    ALLE mods moeten worden toegestaan in Singleplayer. Ook godmode etc. Dus als je alleen SP wilt spelen, gewoon het illegale circuit op, Rockstar heeft het er zo zelf naar gemaakt. GTA Online is een ander verhaal.

  8.   
    GBA43's avatar

    Het is alleen jammer dat sommige mensen de verleiding toch niet kunnen weerstaan om hun mods online te gebruiken.. ze weten donders goed wat er kan gebeuren lijkt me? 🙂

  9.   
    MikeGevers's avatar

    Tja, mods worden (nog) niet officieel ondersteund, zoals het bericht ook zegt, en dat staat waarschijnlijk ook in de General Terms & Conditions. Zelf heb ik de game (nog) niet, maar ik ga binnenkort eens de user agreement opzoeken, en kijken of het af en toe misschien tóch de moeite is om die te lezen 🙂

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”GBA43″ schreef, "Het is alleen jammer dat sommige mensen de verleiding toch niet kunnen weerstaan om hun mods online te gebruiken.. ze weten donders goed wat er kan gebeuren lijkt me? 🙂 "

    Idd mensen weten het donders goed alleen ze blijven het toch doen, en zo de boel verpesten voor de andere.