10 extreme nieuwe features van Just Cause 3

Gistermiddag verscheen de heerlijk overdreven reveal trailer van Just Cause 3. Actie, explosies… alles extreem. Dankzij deze explosieve trailer weten we ook al wat meer over de nieuwe features die ontwikkelaar Avalanche voor ons in petto heeft.

Via de eigen website heeft Avalanche Studios 10 dingen uitgelicht waar men nu al extra trots op is. Misschien niet allemaal 100 procent ‘nieuw’, maar in elk geval wel nóg extremer dan voorheen.

1. Wingsuit
De perfecte aanvulling op Rico’s iconische parachute en grapple hook. Dankzij zijn nieuwe Wingsuite is Rico nóg dynamischer geworden. Raas op bizar hoge snelheid over het landschap, gebruik je grapple hook om door tunnels en grotten te slingeren en scheer vlak langs bruggen en bergen.


2. Multi-tether
De bekende grapple hook is doorontwikkeld en kan in Just Cause 3 maar liefst 5 dingen aan elkaar verbinden! Trek gebouwen met grof geweld tegen de grond, maak een extreme katapult tussen auto’s, hang een bus onder een helikopter als gigantische sloopkogel… je eigen fantasie is je enige beperking.


3. MASSIVE Explosions
Wanneer Avalanche ‘massive’ zegt, bedoelt men ook echt ‘MASSIVE’. Medici is een wereld vol benzinestations, enrome benzinetanks en elektriciteitsgebouwen. Kortom, explosies kunnen heel extreem worden en tot een enorme kettingreactie leiden.


4. Cascading Destruction
Dankzij een nieuw physics-based destructiesysteem kan in Just Cause 3 alles in real-time instorten en afbrokkelen. Gebaseerd op jouw acties en niet volgens voorgeprogrammeerde animaties. Hierdoor moet ook elke speelsessie weer anders aanvoelen.


5. “Reeled Hang”
Een nieuwe techniek voor Rico: hij kan overal onder hangen. Hang onder een helikopter en zorg voor een enorme chaos onder je.

6. Destructible Vegetation
Ook planten en bomen krijgen last van Rico. Raketten knallen hele bossen en wijngaarden overhoop, de wieken van een neerstortende helikopter maaien alles kapot… destructie is overal mogelijk.


7. Monorail trains
De monorail is de nieuwste toevoeging aan het voertuigenarsenaal van Just Cause. Dit zorgt voor heel wat leuke manieren om alles lekker lomp, wild en vernietigend te maken.


8. Serious Miniguns
Er is eigenlijk niets ‘mini’ aan de kogelspuwende minigun in Just Cause 3.


9. Bridge Destruction
Niet alleen torens en silo’s met brandstof kunnen verwoest worden. Je kunt zelfs hele bruggen tegen de vlakte werken. Schiet de ondersteunende palen van onderen weg of knal enorme gaten in het wegdek met een lading C4. Alles om je achtervolgers af te schudden.


10. Stunting
Stunten stond eigenlijk altijd al centraal in Just Cause, maar het gaat in Just Cause 3 nog een flinke stap verder. Je kunt op elk voertuig in de game lopen: van de vleugels van vliegtuigen tot het dak van de monorail en op auto’s. Nog meer vrijheid dus om de meest lijpe stunts uit te halen tijdens het spelen.

Just Cause 3 verschijnt eind dit jaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

  1.   
    Moodey's avatar

    Free roam madness!

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    EPIC!

  3.   
    D_Dog's avatar

    Weer een topper op mijn verlanglijstje.

  4.   
    Musicman88's avatar

    Is er eigenlijk al iets bekend over multiplayer voor deze ? Of is dat weer afwachten tot er iemand een stabiele mod voor maakt?

  5.   
    Hitman047's avatar

    ”Musicman88″ schreef, "Is er eigenlijk al iets bekend over multiplayer voor deze ? Of is dat weer afwachten tot er iemand een stabiele mod voor maakt?"

    Geen officiële Multiplayer bij de release van de game; mogelijk nog wel op een later moment.

  6.   
    Riddle-me-this's avatar

    Awesum! Lekker explosief en logicaloos. Ziet er uit als een echte just cause game!

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Nice lekker onrealistisch thats the way i Like iT, net als race games niet realistische gewoon lekker scheuren met die handel.