Deus Ex developers steken de draak met Black Ops III op Twitter

Nu Black Ops III uit de doeken is, was het slechts een kwestie van tijd voordat de game-industrie zich zou bemoeien met de keuze voor de setting, zoals altijd. De nieuwe futuristische insteek wist dan ook met name reactie uit te roepen bij de ontwikkelaars van Deus Ex.

De hele ‘hoe ver kunnen we de mensheid duwen met technologie’-vibe is een terugkerend thema voor de Deus Ex-franchise, geen wonder dus dat het team achter Deus Ex: Mankind Divided zich aangesproken voelde toen Call of Duty een tweet plaatste met de trailer van Black Ops III. Ze haalden op geinige wijze uit met een bekende meme als reactie op Twitter:


De kattenmeme viel goed in de smaak, zo getuigen een aantal duizend retweets. Executive art director Jonathan Jacques-Belletête ging er nog eens overheen met een andere sneer:


Natuurlijk is Deus Ex niet per definitie de reeks met een patent op het hele futuristische thema, maar de twee franchises komen wellicht nu wel in hetzelfde straatje te liggen qua verhaal en setting.

Het media-team van Call of Duty heeft tot dusver nog geen grappige opmerking verzonnen om mee in de verdediging te gaan, maar wie weet kenmerkt dit wel het begin van een opmerkelijke ‘Twitter-fittie’.

  1.   
    fdennis's avatar

    Erg leuk inderdaad.

  2.   
    Moodey's avatar

    Vind die trailer eigenlijk best wel vet, als ik eerlijk ben..

  3.   
    bjorntukkertje's avatar

    Whaha ‘twitter fitty’